Piton naj bi bil težek 45 kilogramov. (Slika je simbolična.) Foto: EPA
Piton naj bi bil težek 45 kilogramov. (Slika je simbolična.) Foto: EPA

Dečka sta v noči na ponedeljek spala v stanovanju prijatelja nad trgovino z eksotičnimi živalmi v mestu Campbellton, ko ju je presenetila pobegla kača. Lokalna policija je poročala, da je piton pobegnil iz trgovine in se prek ventilacijskega sistema prebil v stanovanje v nadstropju višje. "Domnevamo, da je kača dečka zadavila," je sporočila policija.

Lokalne oblasti so na tiskovni konferenci po tragediji povedale, da sicer še čakajo na rezultate obdukcije, da bi lahko potrdili domneven vzrok smrti. Ob tem so povedali še, da je bila kača afriški skalni piton, težek 45 kilogramov.

Direktor živalskega vrta dvomi v razlago
Strokovnjaki za plazilce pa so ob tem že izrazili dvom glede incidenta, saj naj bi bilo zelo malo možnosti, da bi piton napadel dečka. "Težko je verjeti, da bi se kaj takega zgodilo. Tak incident bi bil zelo redek primer in zelo neverjeten," je povedal direktor živalskega vrta v Montrealu David Rogrigue, ki je ob tem pojasnil, da se kače branijo predvsem z ugrizi in da davijo le, kadar plenijo.

Pitona so že ujeli in je v varstvu policije, incident pa je sprožil ogorčenje v Campbelltonu. Podžupan majhnega mesteca Ian Comeau je izrazil obžalovanje nad incidentom in opozoril, da so v mestu številni ljudje nasprotovali odprtju trgovine z eksotičnimi živalmi. Pri tem je obljubil takojšen pregled delovanja trgovine.