Afrika
slice
DR Kongo: V spopadih na območju izbruha ebole smrtne žrtve med modrimi čeladami
Napadi oboroženih skupin onemogočajo zajezitev ebole, 16. november 2018 ob 15:30 Na vzhodu DR Kongo, na območju hude epidemije ebole, za katero je umrlo že 200 ljudi, je bilo v spopadih z oboroženimi skupinami ubitih osem pripadnikov mirovne misije Združenih narodov.
3
V Zimbabveju na avtobusu eksplodirala jeklenka s plinom
3
16. november 2018 ob 12:21 Na nekem avtobusu v Zimbabveju se je zgodila huda nesreča, saj je med vožnjo eksplodirala jeklenka s plinom. Umrlo je najmanj 42 ljudi, več potnikov je ranjenih.
Svetovna banka in Danska ukrepata zoper Tanzanijo
6
15. november 2018 ob 19:59 Svetovna banka je preklicala 300 milijonov dolarjev vredno posojilo Tanzaniji zaradi zaskrbljenosti glede politike izključitve nosečih deklet iz šol.
Varnostni svet ZN-a odpravil sankcije proti Eritreji
3
14. november 2018 ob 18:07 Varnostni svet Združenih narodov je po devetih letih soglasno podprl odpravo sankcij proti Eritreji, s čimer so prepoznali napredek pri ohranjanju miru v državi in soseščini.
Ukrep predsednika Tanzanije: Vojska mora odkupiti vse indijske oreščke
20
13. november 2018 ob 16:32 Tanzanijski predsednik John Magufuli je za rešitev nesoglasij glede cene indijskih oreščkov vojski odredil, da odkupi celoten pridelek v državi in odstavil kmetijskega ter trgovinskega ministra.
DR Kongo se spoprijema z najhujšim izbruhom ebole v tej državi Trenutni izbruh ebole v Demokratični republiki Kongo je najhujši v zgodovini te države.
9
Visokotehnološko zaposlovanje - med izkoriščanjem in reševanjem barakarskega naselja Kibera Pri razvoju umetne inteligence za tehnološke gigante iz Silicijeve doline za devet dolarjev plačila na dan sodelujejo tudi delavci iz največjega afriškega barakarskega naselja Kibera.
50
V Mogadišu eksplodirali trije avtomobili bombe. Umrlo najmanj 26 civilistov. V somalijskem glavnem mestu Mogadiš so eksplodirali trije avtomobili bombe blizu hotela, priljubljenega med vladnimi predstavniki in somalijsko elito, pri čemer je umrlo najmanj 26 civilistov in ...
3
V Palermu novo iskanje svetlejše prihodnosti za Libijo V Palermu na Siciliji se začenja dvodnevna mednarodna konferenca o Libiji, ki naj bi utirila novo, realnejšo pot do stabilizacije te države, ki je sedem let po padcu Gadafijevega režima še vedno ...
14
Kamerun: Ugrabitelji izpustili 79 šolarjev, zajetih v ponedeljek V Kamerunu so ugrabitelji izpustili 79 šolarjev, ki so jih v ponedeljek zajeli v internatu prezbiterijanske šole v severozahodnem, anglofonskem delu države, so sporočile kamerunske oblasti.
2
Neznanci ponoči ugrabili več kot 70 otrok iz šole v Kamerunu Na anglofonskem zahodu Kameruna je bilo iz šolskega internata ugrabljenih 79 šolarjev in trije zaposleni, med njimi tudi ravnateljico šole. Ugrabitelji zahtevajo zaprtje šole.
9
Nov izbruh ebole v DR Kongu, umrlo 186 ljudi Izbruh ebole, ki so ga na severozahodu Demokratične republike Kongo razglasili že maja letos, se kar ne umiri, v zadnji tednih je za tem smrtonosnim virusom hemoragične mrzlice zbolelo 300 ljudi.
3
Na anglofonskem zahodu Kameruna ugrabili 80 otrok V mestu Bamenda na separatističnem severozahodu Kameruna so neznanci ugrabili najmanj 80 osnovnošolskih otrok in zaposlenih. Ugrabitelji naj bi zahtevali zaprtje šol v pokrajini.
6
V Egiptu ubili 19 osumljenih za napad na koptske kristjane Egiptovska policija je ubila 19 skrajnežev, osumljenih vpletenosti v petkov napad na dva avtobusa s koptskimi kristjani, v katerem je umrlo sedem ljudi.
30
Več mrtvih v napadu na avtobus s koptskimi kristjani na istem mestu kot lani V provinci Minya v Egiptu je oborožen moški prestregel avtobus s koptskimi kristjani na poti proti samostanu in začel streljati nanj.
29

Kazalo