Al Šebab se je ponorčeval iz Clintonove in Obame. Foto: EPA
Al Šebab se je ponorčeval iz Clintonove in Obame. Foto: EPA

Eden izmed vodilnih članov milice Fuad Mohamed Kalaf, ki naj bi bil glavni finančnik milice in na čigar glavo je razpisana nagrada pet milijonov dolarjev, je poudaril, da takšne poteze ZDA borcev nikoli ne bodo odvrnile od svete vojne proti "nevernikom". "Da neverniki plačujejo za ubijanje muslimanskih voditeljev, ni nič novega," je dejal Kalaf in spomnil, da so po Koranu za glavo preroka Mohameda ob njegovem begu iz Meke v Medino ponudili 100 kamel. "Dolar je kamela današnjega časa," je dodal.

Kalaf se je ponorčeval iz Američanov in njihovega predsednika Baracka Obame: "Kdor koli obvesti borce, kje lahko najdemo nevernika Obamo, bo dobil 10 kamel, in kje gospo Billa Clintona, žensko imenovano Hillary Clinton, bo dobil za nagrado 10 petelinov in 10 kokoši." Cena kamele v Somaliji se giblje okoli 700 dolarjev.

ZDA so najvišjo nagrado razpisale za prvega moža Šebaba Ahmeda Abdija Al Mohameda. Za informacijo, kjer se zadržuje, ponujajo sedem milijonov dolarjev. Ob razpisu nagrade za lokacijo skupno sedmih vodilnih v milici so ameriške oblasti poudarile, da je Šebab odgovoren za uboje na tisoče somalijskih civilistov, mirovnih aktivistov, mednarodnih delavcev, novinarjev in mirovnikov Afriške unije.