Sobotnemu napadu je sledil še en napad v nedeljo. Foto: Reuters
Sobotnemu napadu je sledil še en napad v nedeljo. Foto: Reuters

Jemensko obrambno ministrstvo je sporočilo, da se je napad zgodil v goratem in odročnem delu na jugu države, kjer naj bi teroristi načrtovali napade na civiliste in vojaško infrastrukturo.

Podobno pojasnilo so iz Sane poslali po sobotnem napadu brezpilotnega letala, v katerem je bilo ubitih deset domnevnih pripadnikov Al Kaide in trije civilisti.

Ministrstvo ni sporočilo podrobnosti napada, a lokalni viri poročajo, da so pred napadoma območje preletavala brezpilotna letala.

Po besedah neimenovanega predstavnika oblasti naj bi bili med ubitimi tudi tuji državljani.

V napadih z brezpilotnimi letali so ZDA v zadnjih letih ubile več vodilnih predstavnikov veje Al Kaida na Arabskem polotoku, ki naj bi bila med najbolj dejavnimi in nevarnimi podružnicami svetovne teroristične mreže.

Na spletu se je v zadnjih dneh pojavil videoposnetek, na katerem je vodja lokalne veje Al Kaide Naser Al Vuhaiši nagovoril okoli 400 borcev in zagrozil z napadi na ZDA.

Napadi ameriških brezpilotnih letal v Afganistanu, Jemnu in Somaliji so tarča kritik organizacij za človekove pravice in aktivistov, saj v njih pogosto žrtve nedolžni civilisti.