Svet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.4 od 65 glasov Ocenite to novico!
Ameriško letalo
Ameriško letalo F-18 super hornet, ki je sestrelilo sirsko vojaško letalo. Foto: Reuters
Raka
Mesto Raka velja za središče borcev Islamske države v Siriji. Foto: Reuters

Dodaj v

Ameriški lovec v bližini Rake sestrelil letalo sirske vojske. Rusija: To je agresija.

Iran z raketami na cilje IS-ja v Siriji
18. junij 2017 ob 22:14,
zadnji poseg: 19. junij 2017 ob 15:34
Damask - MMC RTV SLO, Reuters, STA

Koalicijske sile pod vodstvom ZDA so na južnem obrobju sirskega mesta Raka sestrelile letalo sirske vojske. Moskva je sestrelitev označila za dejanje agresije.

Kot je sporočila sirska vojska, je letalo SU-22 "izvajalo operacijo proti Islamski državi", ko ga je sestrelilo ameriško letalo F/A-18E super hornet. Sirija je obsodila "sramoten napad" in posvarila, da bo dogodek imel "nevarne povpračilne ukrepe", poroča BBC. Pilot sirskega letala je pogrešan.

Sirska vojska je dodala, da se je napad zgodil ravno v času, ko s svojimi zavezniki napredujejo v boju proti teroristom Islamske države. Ob tem so zatrdili, da takšni napadi ne bodo omajali zavzetosti sirske vojske za vzpostavitev stabilnosti in varnosti v državi.

Pentagon: Sirski režim napadel SDF
Iz ameriškega obrambnega ministrstva so sporočili, da so letalo sestrelili, ker je odvrglo bombe v bližini položajev sirskih borcev, ki jih podpirajo ZDA. Kot so pojasnili, so sile na strani sirskega režima napadle položaje Demokratičnih sil Sirije (SDF) pri mestu Tabka na severu države. Pri tem so ranile enega od upornikov, druge pa pregnale.

Koalicijska letala so zaustavila napredovanje prorežimskih sil in Američani so poklicali Ruse, naj posredujejo pri ustavitvi bojev. Nekaj ur kasneje je priletelo sirsko vojaško letalo SU-22 in bombardiralo položaje upornikov, nakar ga je prestregel ameriški lovec F-18 in ga sestrelil. Pentagon je ob tem sporočil, da je misija koalicije poraz IS-ja v Siriji in Iraku, ne iščejo pa spopadov s sirskim režimom, Rusi ali prorežimskimi silami.

Vodstvo koalicije je sporočilo, da so ukrepali za kolektivno samoobrambo partnerjev in si ne želijo spopada z Rusijo ali sirsko vlado predsednika Bašarja al Asada. Predstavnik ameriškega obrambnega ministrstva Jeff Davies je izjavil, da do zdaj še niso sestrelili sirskega letala, vendar pa so vedno trdili, da bodo branili sile, ki jih novačijo, urijo in jim svetujejo v boju proti IS-ju.

Rusija: To je dejanje agresije
Na dogodek se je odzvala tudi Rusija, glavna zaveznica sirskega predsednika Al Asada. "Na ta napad je treba gledati kot na nadaljevanje ameriškega neupoštevanja norm mednarodnega prava," je dejal namestnik ruskega zunanjega ministra Sergej Rjabkov. "Kaj je to, če ni dejanje agresije?" je dejal v prvem ruskem odzivu na sestrelitev. "Če želite, gre lahko za pomoč teroristom, proti katerim se ZDA borijo, pri čemer trdijo, da izvajajo protiteroristično politiko," je poudaril.

Rusko obrambno ministrstvo je sporočilo, da bodo odslej kot zračnim tarčam sledili vsem "letečim predmetom, tudi letalom in brezpilotnim letalnikom mednarodne koalicije", ki jih bodo odkrili zahodno od reke Evfrat, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ministrstvo je še obtožilo koalicijske sile pod vodstvom ZDA, da niso uporabljale komunikacijskega kanala, ki je namenjen preprečevanju nesreč v sirskem zračnem prostoru. Dodali so, da bodo zato danes prenehali sodelovati z ameriško stranjo preko tega komunikacijskega kanala, hkrati pa so ameriško poveljstvo pozvali k podrobni preiskavi sestrelitve.

Zunanji minister Sergej Lavrov pa je ZDA pozval, naj spoštujejo ozemeljsko suverenost Sirije in se vzdržijo enostranskih akcij v državi.

Iran bombardiral cilje IS-ja v Siriji
V ločenem napadu je Iran sporočil, da je izvedel povračilni ukrep za dva teroristična napada Islamske države v Teheranu 7. junija. Teroristi so napadli parlament in mavzolej ajatole Homeinija, pri čemer je umrlo najmanj 16 ljudi. Iran je napovedal maščevanje in v soboto je na cilje IS-ja na vzhodu Sirije izstrelil rakete. V napadu je bilo po trditvah iranske revolucionarne garde ubitih "veliko skrajnežev" ter uničene veliko opreme in orožja. Iran je sicer ob Rusiji glavni Al Asadov zaveznik.

B. R., A. P. J., B. V.
Prijavi napako
Komentarji
Tao3
# 18.06.2017 ob 22:31
V Siriji sirski vijski sestreli letalo tuja vojska. In naj še kdo reče da Amerika ni okupator. Še huje, ker s tem pomaga ISIS-u. Katera dvoličnost in pokvarjenost američanov ...
nightwing
# 18.06.2017 ob 22:29
Ameriški banditi so še enkrat več pokazali kako se borijo proti terorizmu ...
MYX8
# 18.06.2017 ob 22:36
ZDA v Siriji sestrelijo sirsko letalo? Ni to potem terorizem?
cairns
# 18.06.2017 ob 22:34
Koalicijske sile pod vodstvom ZDA sestrelile letalo sirske vojske

ZDA se borijo proti IS tako, da uničujejo letala tistih ki se borijo proti IS.
Bravo ZDA. Sedaj pa še zbombardirajte Damask, da potrdite svojo zavezanost k boju proti IS.
kapljač
# 18.06.2017 ob 22:32
Pomeni da bo naslednjič "padlo" ameriško letalo ?
svyatoslav
# 18.06.2017 ob 22:45
Padajo še zadnje maske glede ustanoviteljev in financerjev isisa in ostalih džihadistov.
Koalicijske sile...kakšni pa so to izrazi?
Nihče n več presenečen, da ZDA podpirajo "islamsko državo".
bobby8
# 18.06.2017 ob 22:52
Medtem je ameriška vojska sporočila, da so letalo sestrelili, ker je odvrglo bombe v bližini sirskih borcev, ki jih podpirajo ZDA, navaja Reuters.
------------------------
sirskih borcev???????

Idijoti
Sirski borci so lahko samo eni in to so tisti,ki se borijo na strani demokratično izvoljene Sirske vlade vsi ostali so lahko samo teroristi skupaj z ZDA in njenimi zavezniki!!!!!!!!
Bivši uporabnik
# 18.06.2017 ob 22:42
"Sirska vojska se proti IS "bori" tako, da napada upornike, ki se borijo z IS. Kje je logika?".... Večjega idiotizma pa že dolgo nisem prebral....
Wasabi
# 18.06.2017 ob 23:52
Gospod vrhovni poveljnik slovenske vojske in gospod predsednik slovenske vlade, oprostite, ampak naši zavezniki so dvolično defektni, umazani s krvjo! Sestreliti gredo letalo sirske vojske, ki ima edino legitimno pravico sploh biti v zraku nad sirskim nebom. A ne bi dali mi lepo dvojke tem krvoločnim jenkijem? Sigurno je boljše biti brez zaveznikov kot imeti zaveznike s krvavimi rokami. Fuj in pfej, boste lepo plačali vsi po vrsti na volitvah! Iz vaših ust nisem slišal ene obsodbe zločinov naših zaveznikov. Katastrofa ste za slovenski rod.
el CARTEL
# 18.06.2017 ob 22:53
Medtem je ameriška vojska sporočila, da so letalo sestrelili, ker je odvrglo bombe v bližini sirskih borcev, ki jih podpirajo ZDA

jihadistov,
ja.

sicer pa, kaj ta agresorska ZDA dela sploh v siriji (razen še ene agresije).
nihče jih ni povabil, nihče jih noče v siriji - razen jihadistov.
bobby8
# 18.06.2017 ob 22:47
Koalicijske sile pod vodstvom ZDA sestrelile letalo sirske vojske
------------------------------------
ZDA&IS teroristi sestrelili letalo Sirske vojske!!!!!!
Znova in znova dokazuje ZDA,da se bori na strani teroristov IS skupaj s Katarjem in SA.
Olorin
# 18.06.2017 ob 23:12
"Medtem je ameriška vojska sporočila, da so letalo sestrelili, ker je odvrglo bombe v bližini položajev sirskih borcev, ki jih podpirajo ZDA, navaja Reuters."

Se sirska vojska prehitro bliza Raki?
SF-SN
# 18.06.2017 ob 23:24
@Pac-Man
Sirska vojska se proti IS "bori" tako, da napada upornike, ki se borijo z IS. Kje je logika?

Daj ne začno nabijati v tri krasne.
Zelena golazen ob jordanski meji se ni borila proti ISISu.
Kako vem?
Ob vsem njihovem "osvajanju" ozemlja nibilo ni5i enega trupla ISISovca, niti enega posnetka kako ISIS uničuje kakšno vozilo zelene golazni. Medtem pa imaš dnevne posnetke ISISovih napadov iz zasede na vozila SAA.
ISIS se je BREZ BOJA umaknil iz ozemlja ob jordanski meji, ker ni imel dovolj moči za napad proti Damasku in je njihova prisotnost tam ostala nepotrebna.

Ampak ja, daj nabijaj v tri krasne, saj samo to znaš
DrMinistr
# 18.06.2017 ob 23:17
Amerom gre v Siriji vse slabše. SAA je močno napredovala proti Raki in na jugu ob iraški meji. Danes je bilo "zelo aktivno" tudi rusko letalstvo, Iran pa je na IS izstrelil več balističnih raket.

Skratka ISu so šteti dnevi in ameri poskušajo vse, da bi zakuhali kašen večji incident in ISu podaljšali življensko dobo.
bobby8
# 18.06.2017 ob 22:59
Pravkar Iran bombardira IS teroriste in obljubljajo da jih bodo spremenili v prah če bodo izvedli še en teroristični napad kot je bil pred dnevi v Teheranu.

Zopet bodo podporniki teroristov uvedli nove sankcije Iranu
SF-SN
# 18.06.2017 ob 23:41
@Pac-Man
Ne sanjaj. SAA se s pomočjo Rusije in Irana že 6 let muči z domačimi uporniki, kje so šele tuji džihadisti.

O kakšnih domačih upornikih ti sanjaš??
Od samega začetka so bili hardcore islamisti glavni, ki so imeli podporo več kot deset držav.
Ampak ja, sanjaj ti še naprej o "spontani revoluciji"
tristokosmatih
# 18.06.2017 ob 23:01
Mislim, da je ta "sestrelitev" precej povezana z napredovanjem SAA proti mestu Resafa, od koder bi lahko SAA popolnoma blokirala bradače v Raki in jim onemogočila umik proti mestu Deir ez-Zor. Poleg tega bi tudi blokirala morebitno napredovanje SDF s severovzhoda proti vzhodnemu delu istoimenske province, kateri je - ne boste verjeli, obilno založen z naftnimi nahajališči.
kapljač
# 18.06.2017 ob 22:37
Ali to pomeni prepoved vstopa v sirski zračni prostor za ZDA in sile koalicije? Ker se natujem vedejo že, kot da so doma! Oziroma je že čas, da Rusija odreagira na vojaške provokacije sil koalicije zoper Ruse in sirske vladne enote.
SF-SN
# 18.06.2017 ob 23:27
@Pac-Man
Eliminira ISIS, ker ga sirska vojska, HAMAS in Rusija niso sposobni ali nimajo volje. Izberi ustrezno.

Nevem v katerem svetu ti živiš...
Le zakaj se je ozemlje pod nadzorom ISISa začelo krčiti šele ob prihodu Rusije??
Vrjetno je povezano s tem, da so šele Rusi začeli bombardirati vse tiste naftne konvoje napoto v Turčijl kaj.
Konvoje, ki so bili za ameriško koaliflcijo "nevidni"
SF-SN
# 18.06.2017 ob 23:27
Drugače pa Pac-Man vem da te mora boleti, ko SAA mlati ISIS na PETIH različnih koncih
komsomolec
# 18.06.2017 ob 23:22
Medtem je ameriška vojska sporočila, da so letalo sestrelili, ker je odvrglo bombe v bližini položajev sirskih borcev, ki jih podpirajo ZDA

Javno priznanje da podpirajo teroriste!
Takoj sankcije za ZDA in bombandiranje koalicije OZN vseh ameriških baz po svetu!
SF-SN
# 18.06.2017 ob 23:13
@kapljač
Pomeni da bo naslednjič "padlo" ameriško letalo ?

Hvlabogu Rusi niso tako nori.
Odziv bo asimetričen, tako kot ko so ameriška letala bombarirala sirske položaje na avtocesti do Tanfa, pa so potem ruski specijalci vodili prodor do iraške meje nekaj km severno.
Prav danes so se tam srećali z enotami PMU, ki so popucale ozemlje na iraški strani meje.
Bivši uporabnik
# 18.06.2017 ob 22:44
"Rusi se že pripravljajo da sestrelijo ameriško letalo."... To se ne bo zgodilo... Bo pa vsekakor odgovor asimetričen in potem bo spet jok in stok...Kot nazadnje v S.Hami, ko so ameriške ljubljenčke polivali s termitom cel teden...
bobby8
# 18.06.2017 ob 23:34
PACMAN
Ne sanjaj. SAA se s pomočjo Rusije in Irana že 6 let muči z domačimi uporniki, kje so šele tuji džihadisti.
_________________
A dej nehi a res.
nuLanuLa
# 18.06.2017 ob 23:55
Američani pušijo. Rusi so jih na jugu taktično odrezali. Plačanci so se začeli klati med sabi. Kurdi, Iranci, Sirci in Rusi pa bodo kmalu spucali plačano isis golazen.

Zato Američani provocirajo. Provocirajo. Provocirajo. Kako jeklene živce ima Putin, da ne naseda. Ve, da bi bila to amerikanska zmaga.
nuLanuLa
# 18.06.2017 ob 23:59
@kosmosolec - si se mal informiral. Rdeče brigade, Al Kajda, ISIS - to vse je delo CIAe. Ampak le še huje bo. Amerika puši k.. In ranjena zver je najbolj nevarna. Nuklearno nevarna. Jaz sam upam, da Evropa skuoaj ostane, če ne smo ga naj...
nuLanuLa
# 18.06.2017 ob 23:53
Slava Rusiji, Rusom in Putinu. Si sploh predstavljate, v kakšnem svetu bi živeli, če se tej ljudje ne bi postavili nasproti cia/mossad korporacije imenovane ISIS? Žalostno, da kot člani NATO podpiramo te vojne za nafto in surovine za ceno 100 tisočev smrti nedolžnih ljudi. Edino vodilo Amerike je profit - in vidimo, do kakšnih bolanih skrajnosti nas je to že pripeljalo.
miket
# 18.06.2017 ob 22:38
Nesreča ni bila, saj teroristi nimajo letal.
Bivši uporabnik
# 19.06.2017 ob 15:07
Težko boš od hlapčevskega MMCja izvedel kakršno koli resnico glede ameriških klavcev... Tako pač to je v dolini Šentflorjanski.... Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
RESNICA
# 19.06.2017 ob 14:55
http://www.syriahr.com/e
n/?p=68314


A regime warplane was targeted and dropped in the skies of the al-Resafa area

19/06/2017

The fate of the pilot of regime’s warplane is still unknown, where its warplane was dropped in the southern countryside of Al-Raqqah, the warplane was shot down over Al-Resafa area of which the regime forces have reached to its frontiers today, and sources suggested to the Syrian Observatory for Human Rights that warplanes of the International Coalition targeted it during its flight in close proximity to the airspace of the International Coalition’s warplanes, which caused its debris to fall over Resafa city amid an unknown fate of its pilot, the sources confirmed that the warplane did not target the Syria Democratic Forces in their controlled areas located at the contact line with regime forces’ controlled areas in the western countryside of Al-Tabaqa to the road of Al-Raqqah – Resafa.

Uredništvo ni citiralo omiljenega vira SOHR, saj le ta ni v skladu z "uredniško politiko"...

Uredniška politika Direktorja RTV Slovenija pa pravi, da se poroča objektivno, z viri iz vseh strani in ne zganja propagande.....

Je Uredništvo MMC to naredilo na svojo roko????? He, he... Ne verjamem, verjetno je to nekdo naročil...... (pa seveda ne Direktor)
Amur
# 19.06.2017 ob 09:41
pa kje ti vidiš kake iranske teroriste?
RESNICA
# 19.06.2017 ob 13:27
Uredništvo MMC je spet napisalo skrajno prstranski članek, ki ni v skladu s politiko RTV Slovenija o uravnoteženosti pisanja....

Rusi so namreč ne samo opozorili, da je potrebno spoštovati ozemeljsko suverenost, temveč so tudi direktno optožili Vašington, da direktno podpira ISIS, prav tako pa tudi dela vse, da bi zaščitil Fronto Al Nusra pred napadi Koalicije Ruske Federacije.

Samo dejanje je bilo označeno za AKT AGRESIJE!!! S tem pa so obtožili ZDA za agresijo, kar ste zamolčali in napisali nekaj v celofan zavitega....

US-led coalition’s downing of Syrian plane ‘act of aggression’ & ‘support for terrorists’ – Moscow

http://tass.com/politics/951776

Seveda je Ruska Federacija nemudoma suspendirala sporazum o izogibanju incidentom...

Russian military halts Syria sky incident prevention interactions with US as of June 19 – Moscow

V članku Uredništvo tudi ne pove, da so "dejure" ZDA in njihova koalicija agresorji!!!! Nimajo podlage v kakšni resoluciji UN, nimajo podlage v Mednarodnem pravu in niso povabljeni s strani legalnih in legitimnih oblasti....

Menda se za takšne reči uvaja sankcije......

Drugače bo Ruska Federacija zaenkrat odgovorila mirno, vendar bodo sedaj tudi oni izvedli nekaj provokacij. Te provokacije bodo v smiri uporabe raketnega sistema dolgega dosega HIMARS, ki so premeščene iz Jordanije v okupacijski tabor agresorskih sil pod vodstvom ZDA....

Ko bo sprožena prva od teh raket, bo ta baza izbrisana iz obličja planeta..... Kolikor sem slišal iz različnih virov, je že odobrena uporaba ISKANDERja, ki bo grožnjo za enote Ruske Federacije hitro in precizno odstranil. ISKANDER bo uporabljen v samoobrambi......

Če bo prišlo do tega, bo vojna hitro zaključena.....

Vsi dosedanji prispevki Uredništva MMC pa so napisani z namenom opravičevanja agresije na Sirijo s strani ZDA in njihove koalicije ter mednarodnih terorističnih skupin, ki uživajo podporo s strani teh ZDA.....
nuLanuLa
# 19.06.2017 ob 10:19
Meni gre že dolgo na bruhanje od te zahodne "demokracije". Ta njihov cinizem - svoboda, mir .. Sirska demokratična vojska - kakšna demokratična, če poskušajo na nasilen način uničiti demokratično izvoljenega predsednika. Če so demokratični, naj gredo na volitve al neki.

Vse je zaradi nafte, plina in surovin. Arabska pomlad pa je bila le še ena CIA/mossad pogruntavščina, kako destabilizirati države. Tako bo namreč Izrael imel mir, saj ga sesute države ne morejo napasti. Tista leta sem delal na POPtvju in je prav tragikomično, ko se spomnim novinark, ki z navdušenjem poročajo o Arabski pomladi, svobodi in podobnih oslarijah, ki so jih preprisale it proAmerikanskega Reutersa. To niso več niti novičarji, ampak le podaljšek ameriške imperialne politike.

In kaj je res groza - da si danes nihče ne upa dvomiti. To enoumno poročanje brez preverjanje alternativnih dejstev in medijev je postalo že slaboumno.
kblaz50
# 19.06.2017 ob 00:32
banda ameriška
pripet
# 18.06.2017 ob 23:51
In potem se še najdejo takšni, ki se čudijo zakaj "smrt ameriki"?
vl4do
# 18.06.2017 ob 23:09
Upam da Rusi nikogar ne sestrelijo ker si ravno tega USrAni zelijo.
cairns
# 18.06.2017 ob 22:36
Koalicijske sile pod vodstvom ZDA sestrelile letalo sirske vojske

Rusi se že pripravljajo da sestrelijo ameriško letalo. Seveda po nesreči, ker bo imela ruska raketa okvaro na krmilnem mehanizmu.
nuLanuLa
# 19.06.2017 ob 00:01
@pac man - vemo vemk. In izbrali smo manjše zlo - Putina. V Sobotni prilogi je bil fin članek na to temo - Gulagi Damaska. Sicer pa - kdo je financiral te 'upornike'. Najbrž isti, kot kasneje isis.
komsomolec
# 18.06.2017 ob 23:35
đihadisti so fašisti gladia. vse to je ameriško in nato organiziral. psihoti skrajne desnice pa to zločinsko organizacijo podpirajo na spletu in nabijajo propagando proti Rusom in Asadu ,ki to bando razbija na terenu. višek patologije so falseflag teroristične akcije in masakri v Evropi. Vsa politika, policija, tajne službe, mediji to vedo in so tiho, so del zarote,ki mori lastne državljane kot jih je Gladio terorizem v hladni vojni. Zločinci vladajo in morajo pasti in biti sojeni in obsojeni za terorizem.
SF-SN
# 18.06.2017 ob 23:20
Možni Vrjetni odzivi Rusov, Sirije in Irana:
-umik sirskih mejnih stražarjev zahodno od Manbidža, da imajo Erdoganovi islamisti iz Al-Baba proste roke proti Kurdom. Pa naj potem Kurdi na kolenih pridejo do Damaska prositi za pomoč
- napotitev PMUja iz Iraka v Sirijo. Sedaj imajo dva stika z ISISom v Siriji, enega čisto na jugu, drugega čisto na severu. Upam da gredo na severu v Sirijo in odrežejo Kurde od naftnih polj na severni obali Evfrata.
- pošilka ATGMjev in MANPADov Hutijem, ki bi z dovoln opreme hitro uničili savdsko vojsko.

Pri prvi opciji se bodo ZDA skoraj prisiljene umakniti, saj drugače izgubijo Incirklik in Bospor ter Dardanele.
Pri drugi opciji pa bi kakršenkoli napad na PMU v Siriji pomenil masaker ameriških vojakov v Iraku.
Ena od večjih skupin v PMU ima že izkušnje z ZDA, saj so se proti njim borili od 2004 in do masovnega ameriškega odhoda iz Iraka
pripet
# 19.06.2017 ob 15:48
Pričakujem, da bo Rusija, Kitajska, Iran.... mednarodna skupnost postavila meje zahodnim satanističnim izmečkom in njihovim kanibalističnim klavcem. Še posebej ZDA in israhellu.
pocrkali mi pa tudi oni press
SF-SN
# 19.06.2017 ob 12:31
@vojnaslo91
Ma lih tebi bom verjel......

Ja meni ja, ki sledim več 20 ljudem iz Sirije.
Drugače pa vrjemi URADNI KURDSKI MEDIJSKI HIŠI, ki je izjavila da jih je letalo samo PRELETELO
zenga.zenga
# 19.06.2017 ob 11:53
vojnaslo91
A je ZDA 1 uro pred akcijo opozorila Rusijo? Je Rusija ignorirala sporočilo ZDA? Je sam režim ignoriral sporočilo?
V čem je potem problem?
---------------
kaj pa naj bi ZDA pred akcijo opozorila Rusijo ? Ali ameri niso okupirali del sirijskega ozemlja in sedaj delujejo iz stališča moči in zahodnega sproduciranega javnega mnenja . Občudujem Ruse , ki ob takem mafijskem dejanju še ohranjajo mirno kri . Ampak ne bo več dolgo ...
SF-SN
# 19.06.2017 ob 11:18
@COP
Američani so ga sklatili, ker je Sirska vojaško letalo bombardirala položaje Syrian Democratic Force (SDF) in ne ISIS položaje. Asad je tako dobil lekcijo in zagotovo se ne bo več ponovilo.

Samo en "majhen problem".
Kurdska tiskovna agencija ANHA, ki je najbolj zanesljiva glede vsega povezanega z Kurdi je izjavila, da SyAAF NI BOMBARDIRALA SDF
ssissaj
# 19.06.2017 ob 11:09
ne štekam nekoga ki živi v evropi in podpira američane pri oboroževanju in podpiranju islamskega terorizma po evropi in svetu...in v končni fazi islamizacije evrope...razne če ni sam isis ki že živi tukaj....a ne vojnaslo91.....
Kekec99
# 19.06.2017 ob 16:05
... Moskva je sestrelitev označila za dejanje agresije.
-----------------------------------------------------------------
Novinarje B. R., A. P. J. in B. V., bi rad vprašal; kaj na to pravi mednarodno pravo?
Kekec99
# 19.06.2017 ob 01:03
Mislim da je skrajni čas da Asad in Rusi razglasijo prepoved letenja nad Sirijo.
Kekec99
# 19.06.2017 ob 00:59
Američani napadejo sirijsko vojsko ko ta na terenu napreduje? Do kdaj? Kaj ni to agresija na mednarodno priznano državo?
SF-SN
# 19.06.2017 ob 00:35
@Pac-Man
govorim o teh domačih upornikih

Torej o sirskih skrajnih islamistih.
Že na zaćetku je polovica napisov "neoboroženih protestnikov" zahtevala poboj veeh manjšin in uvedbo šeŕiatskega prava.
Ogromno tistih sekularnih, ki so nasedli propagandi in se pridružili "opoziciji" pa je že prestopilo nazaj na stran Assada, ker nočejo imeti nič z šeriatskimi norci.
Da sploh ne omenjam, kako se iz vsake enklave VEČ LJUDI odloči sprejeti amnestijo in ostati doma.
Ogromno moških se celo vključi v SAA in NDF, kar kaže nato, da so se prej borili samo v zameno za hrano za svoje družine
bobby8
# 18.06.2017 ob 23:33
Okrog zaveznikov teroeristov IS bodo morala posredovat isključno Ruska letala.
Kazalo