Svet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.7 od 48 glasov Ocenite to novico!
Angela Merkel
"Kdor zavrača to solidarnost, mora sprejeti, da bo imelo to posledice, vključno za pogajanja glede prihodnje finančne podpore," je dejala kanclerka o zavračanju beguncev. Foto: Reuters
Viktor Orban
Madžarski premier Viktor Orban prebežnike označuje za grožnjo in nasprotuje njihovemu sprejemu. Foto: EPA

Dodaj v

Angela Merkel Madžarsko opozarja na finančne posledice zavračanja beguncev

Kanclerka je zaostrila stališče pred volitvami
15. september 2017 ob 19:15
Berlin - MMC RTV SLO, Reuters

Nemška kanclerka Angela Merkel je dejala, da bi Madžarska lahko trpela finančne posledice, če bo zavračala sodbo Sodišča EU-ja, ki ji narekuje sprejem določenega števila beguncev.

Izjava, del kancleričinega intervjuja za časopis Nordwest Zeitung, objavljenega v petek, nakazuje trši odnos Nemčije do madžarske vlade premierja Viktorja Orbana. Ta sicer nasprotuje dogovoru, po katerem bi vsaka članica EU-ja morala sprejeti delež beguncev, ki so prišli v EU.

"Kdor zavrača to solidarnost, mora sprejeti, da bo imelo to posledice, vključno za pogajanja glede prihodnje finančne podpore," je dejala kanclerka. Ostrejši pristop sledi teden dni pred nemškimi parlamentarnimi volitvami, na katerih se bo Angela Merkel potegovala za svoj četrti mandat na čelu nemške vlade. Gre za posnemanje stališč njenega socialdemokratskega tekmeca Martina Schulza, ki je že dolgo oster kritik Orbanove politike na področju begunskega vprašanja, poroča Reuters.

Zaustavitev finančne podpore bi lahko imela resne finančne posledice za Madžarsko, ki so ji kohezivni in razvojni skladi močno koristili. Za obdobje 2014-2020 je bilo Madžarski dodeljeno 25 milijard evrov v okviru Evropskih strukturnih in investicijskih skladov.

Sodišče določilo: Članice morajo sprejeti begunce
Najvišje sodišče EU-ja je 6. septembra razsodilo, da morajo članice Unije prevzeti delež beguncev, in tako zavrnilo pritožbe Slovaške in Madžarske glede tega vprašanja. V Evropo je od leta 2015 prispelo več kot 1,5 milijona beguncev in migrantov, med katerimi številni bežijo pred vojnami na Bližnjem vzhodu.

Orban je dal zgraditi ograjo na meji, vztrajanje pri zavračanju prebežnikov pa je osrednji del njegove kampanje pred volitvami prihodnje leto.

B. V.
Prijavi napako
Komentarji
steiermark
# 15.09.2017 ob 19:21
Upam, da se bo Orban odločil za načelnost in za prihodnost. Če bo vztrajal, se mu bo pridružilo zmeraj več držav. Ljudje ga tak ali tako podpirajo, ne samo Madžari.
delfino_
# 15.09.2017 ob 19:20
fluhtlinge vilkomen, wir šafen das... a je že pozabila da jih je ona vabila?
moj komentar
# 15.09.2017 ob 19:22
Dejansko je Bruselj z denarnimi nakazili podkupil evropske vlade, ki morajo sedaj hočeš-nočeš sprejemati merkline migrante.
Ker poden......
Tetameta
# 15.09.2017 ob 19:27
Dej nehi..vpila si wikommen, zdej ko so vam pa teli kao begunci zrasli čez glavo, bi jih pa turila po ostalih državah...bravo, res...
moj komentar
# 15.09.2017 ob 19:28
In potem naj mi še nekdo reče, da so članice EU enakopravne in neodvisne.
EU je totalitaristično skropucalo korporacijskih elit, ki se poslužujejo najbolj nizkotnih prijemov podtikanj, izsiljevanj in laži.
neprilagojen
# 15.09.2017 ob 19:24
Angela Merkel Madžarsko opozarja na finančne posledice zavračanja beguncev

LOOL

koliko manj social in otroskih dodatkov, to pa bodo financne posledice

sicer, koliko mi je poznano samo diktatorji grozijo ("opozarjajo" merkelica madjarski, junker angliji), vse bolje mi je zanimiva ta demokracija
cairns
# 15.09.2017 ob 19:47
Angela Merkel Madžarsko opozarja na finančne posledice zavračanja beguncev

Beguncev je manj kot 5%. Ostali so, tako kot begunci, ilegalni migranti.

Je pa ta naša EU res dobra pogruntavščina. Če ne ubogaš želja najmočnejše države sledi klofuta, brca in zaseg oz. blokada denarja, pa čeprav redno vplačuješ v blagajno. Za čenjo na torti pa še odvzem glasovalnih pravic.

Takšna EU nima prihodnosti.

P.S.
Grožnjo izreka prav oseba ki je kriva za muslimansko invazijo na Evropo.
moj komentar
# 15.09.2017 ob 19:25
In kolikor vem, so evropska sredsta pravica vseh držav EU in namenjena izključno v gospodarske namene razvoja držav. V sklad pa vplačujejo denar vse države članice.
Mislim, da bo Merklova v pravnem smislu zvisela. Ona nima nobene pravice katerikoli državi vsiljevati karkoli ali postavljati ultimatumov.
Follow Me
# 15.09.2017 ob 19:40
Demokracija v vsem vsojem sijaju.

Če ni po naše pa sankcije :D
J@st
# 15.09.2017 ob 21:30
K_ris
# 15.09.2017 ob 20:27
Prijavi neprimerno vsebino
Angela Merkel Madžarsko opozarja na finančne posledice zavračanja beguncev

In prav je tako. Če večina odloči, da veljajo kvote, ne more tisti, ki tega ni podprl, trditi, da to zanj ne velja. V demokraciji se odločitve sprejemajo z večino in so zavezujoče tudi za tiste, ki so glasovali drugače.
---------------------
Kdo je glasoval?
Zakaj potem ni bilo izvedeno glasovanje preden Merkel brez, da bi koga vprašala, vabila begunce.
Svojih gostov gostim sama in jih ne pošiljam k sosedom.
cairns
# 15.09.2017 ob 20:09
Renzi, a vidiš s kakšno lahkoto smo jim podtaknili ilegalce, Za crknt od smeha. Samo Orban se še nekaj upira.

J@st
# 15.09.2017 ob 19:56
Kdor zavrača to solidarnost, mora sprejeti, da bo imelo to posledice,
-----------------------
Kako kruta teta. Samo brki ji manjkajo...
Sorrento
# 15.09.2017 ob 19:59
To so izključno gosti gospe Merkel. Povabila jih je ona sama na lastno pest, ne pa EU.

In po kakšni sprevrženi logiki so zdaj njeni gosti breme EU?

Problem je v tem, da ga ni evropskega politika, ki bi se upal veliki kanclerki točno to tudi javno povedati. Seveda je nas brezhrbtenični Erjavec žal zadnji, od kogar bi lahko pričakovali trohico poguma.
moj komentar
# 15.09.2017 ob 19:30
Tetameta
Dej nehi..vpila si wikommen, zdej ko so vam pa teli kao begunci zrasli čez glavo, bi jih pa turila po ostalih državah...bravo, res...


Ko je ta zvita tetica vpila vilkomen, je imela v mislih to, da se bodo migrantje razleteli predvsem po vzhodni Evropi, ki jo ima zahod namen popolnoma demografsko uničiti in ustrojiti po svojih željah.
patriot1970
# 15.09.2017 ob 22:39
V Nemčiji, Franciji, Angliji, Belgiji,...kar naj sprejemajo migranti ter imajo vojake in ograje po mestih,....Orban že ve, da je boljše imeti ograje in vojake na zunanjih mejah!
osservatore
# 15.09.2017 ob 20:33
Angela Merkel Madžarsko opozarja na finančne posledice zavračanja beguncev

Tisti, ki jih je vabil naj jih vzame domov na rano in stanovanje.
patriot1970
# 15.09.2017 ob 22:44
K_ris
# 15.09.2017 ob 20:27
Angela Merkel Madžarsko opozarja na finančne posledice zavračanja beguncev

In prav je tako. Če večina odloči, da veljajo kvote, ne more tisti, ki tega ni podprl, trditi, da to zanj ne velja........


Mogoče je nekdo spregledal da je na Madžarskem večina na referendumu zavrnila sprejem migrantov,.............me pa veseli, da se komentator strinja, da v Sloveniji naredimo referendum o sprejetju migrantov,....naj pač večina demokratično odloči!
moj komentar
# 15.09.2017 ob 23:09
PARKELJ
Ali na množice, ki so obtičale na postaji v Budimpešti? Ker jih kljub plačani vozovnici niso pustili na vlake proti Avstriji.


To sploh ni res.
Avstrija je zavrnila polne vlake in ukinila sprejeti vse naslednje vlake, ki bi bili napolnjeni z migranti.
Šlo je za izsiljevanje s strani Bruslja, da migranti na vsak način ostanejo na madžarskem in se od tam razkropijo po vzhodni Evropi, kar seveda na koncu ni uspelo. Migranti so na vse načine želeli proti Avstriji in so si organizirali druge prevoze.
moj komentar
# 16.09.2017 ob 01:15
K_ris

Jaz živim v stavbi z več stanovanji, katerih lastniki vsi enako skrbimo in vlagamo v vzdrževanje stavbne infrastrukture in ostale skupne stroške.
To pa ne pomeni, da bo zdaj en stanovalec svoje goste vsiljeval na skrb še ostalim stanovalcem in ostalim lastnikom stanovanj postavljal pogoje, da te njegove prijatelje sprejmejo medse, kot člane lastne družine.
če nekdo ni za to, pač ni za to. Bruselj pa zaman izsiljuje z ukinjanjem denarnih sredstev, saj bodo države našle druge načine financiranja. Na ta način bo EU tudi razpadla.
Še nobena podobna zadeva se ni obdržala z izsiljevanjem, grožnjami, ultimatumi in tudi EU se ne bo.
Kam bo Merklova rinila svoje migrante, če EU zapustijo vse vzhodno-evropske države? Prepričan sem, da bi se jih potem tisti hip odrekla tudi dvolična zahodna Evropa.
če bo Madžarska jutri zagrozila z izstopom iz EU in zagrozila z povezavo z Rusijo, bi Merklovo vrglo na rit, v Washingtonu pa bi zazvonil alarm. Orban ima v rokah dobre karte in si lahko dovoli žuganje Bruslju.
Kaj res misite, da je EU edina možna opcija?
Azijsko oziroma kitajsko-rusko gospodarstvo raste in išče povezavo z evropskimi državami, kar pa Nemčiji in ZDA nikakor ne odgovarja.
moj komentar
# 15.09.2017 ob 23:05
K_ris

Jaz se strinjam. Naredimo demokratični referendum v vsaki državi, članici EU.
Potem naj se tistim, ki migrante želijo sprejemati postavijo kvote. Ostalih držav, ki bodo referendumsko proti se potem te zadeve ne tičejo več.
Naj se vpraša države in njihove prebivalce. Pri meni v družini se mora tudi večina strinjati, da kaj skupaj postorimo ali nabavimo. Ne more pa moji družini sosed diktirati kako bomo živeli in kaj smemo ali ne smemo.
Serpente
# 16.09.2017 ob 06:07
Menim, da je ceneje placati kakrsnokoli kazen, ki se jo bo Bruselj izmislil, kot pa leta in leta vzdrzevati hordo migrantov. Delal, od njih, prav gotovo ne bo noben.
graf314
# 16.09.2017 ob 00:34
Orban spoštuje demokracijo in večinsko voljo ljudstva, ki ga je izvolilo.

Barabinom, ki se požvižgajo na mnenje velike večine lastnih državljanov, ni mesto v politiki; ne zastopajo interesov svojih državljanov, ampak svoje ali interese nekoga drugega.
zamudnik
# 16.09.2017 ob 00:27
Ta ženska je za Evropo smrtno nevarna. Žal ji je njen glavni protikandidat na nemških volitvah v tem enakovreden.
Kako ne razume, da smo šli in Madžari in Poljaki in npr. mi v EU, kakršna je bila, ne pa v takšno, kakršno si je ona zamislila kasneje, potem, ko smo bili že noter?
patriot1970
# 15.09.2017 ob 23:05
Angela Merkel Madžarsko opozarja na finančne posledice zavračanja beguncev


Kdaj bo pa Nemčija izpolnila svoje obveze?

https://ec.europa.eu/home-affairs/sites/homeaffairs/files/what-we-do/policies/european-agenda-migration/press-material/docs/state_of_play_-_relocation_en.pdf
lotmeržanec
# 16.09.2017 ob 08:58
Kaj ti migranti niso več všeč?? Prav Angela je v Evropo povabila te migrante in sedaj jih vsiljuje drugim državam!! Kako je ni sram?? Zaradi njenih napak trpi cela Evropa!! Angela bi morala na sodišče zaradi izdaje lastnega naroda ne pa na volitve za ponovni kanclerski položaj!!
zapravico
# 16.09.2017 ob 07:38
Merklova je prevzela evropo,kar ni uspelo niti hitlerju,in zdaj bo ona diktirala kako bomo živeli
realist65
# 16.09.2017 ob 08:22
ORBAN ima pet otrok, normalno, da bo gledal za svoje ljudi, ona pa nič, kot Jukers.
Takšni ljudje težko gledajo za svoje državljane. Potem je tu še ekonomija . Delati za preživetje
pa smo v evropskem loncu izkoriščanja ljudi po ljudeh.

Potlej te primerjajo z nacionalistom ( Hitlerjem ), ampak je razlika braniti svoje ljudi ali napadati druge. Vse države pa si naj uredijo svoje probleme, kjer so se rodili.

Bravo Orban, bravo Madžari .
zapravico
# 16.09.2017 ob 07:39
Angela pa si naj te kamelarje kar domov pripelje
aparat-čik
# 15.09.2017 ob 23:06
Mereklca bo trpela voline posledice. Svojo volilno bazo vsiljuje drugim državam? Saj ni pri pravi. Volili jo bodo migranti, kdo pa drug, četudi nimajo volilne pravice bo štel fsak njihov glas.
mali_piscek
# 16.09.2017 ob 07:44
Že večkrat sem rekel, da se sicer strinjam s tem, da mora EU delovati enotno, vendar naj bo potem enotnost v vsem. Torej, enake plače za enako delo, enake cene, enaka kvaliteta potrošne robe, ... Dokler ne bo tako, imajo drzave pravico zavračati politične ukrepe, ki jim očitno skodijo.
amigo
# 16.09.2017 ob 07:38
Ali ta Merkelca kandidira na nemških ali na madžarskih volitvah?
artoum
# 16.09.2017 ob 07:13
@Tetameta

Dej nehi..vpila si wikommen, zdej ko so vam pa teli kao begunci zrasli čez glavo, bi jih pa turila po ostalih državah...bravo, res...

---------------

ni res oz ko bi vsaj bilo res. tole prisilno priseljevanje in sedanje stanje/s.anje je del plana velike agende , ki si hoče podjarmiti Evropo . Merklova je pa njihov vezir.
mi sploh ni jasno, kako naj bi evropa po njihovem izgleda čez 150 let recimo.
patriot1970
# 15.09.2017 ob 23:30
aparat-čik
# 15.09.2017 ob 23:06
.......Saj ni pri pravi. Volili jo bodo migranti, kdo pa drug......

Seveda jo bodo volili migranti,...saj obljublja višje otroške dodatke,.......nemci pa o tem vedo bolj malo,.....saj Merklova svoje "nove" volilce nagovarja kar v njim razumljivem jeziku!

https://twitter.com/V_of_Europe/status/908753526611947520
anny22
# 15.09.2017 ob 23:14
Naj si naredi tisti pešnajsti ali četrti rajh kje drugje, ne v Evropski uniji. Ženska bo uničila vse, v kar se vtakne.
based god
# 16.09.2017 ob 08:56
madari morajo sprejet migrante, hrvatom pa ni treba spostovat odlocbe
za ene financna kazen za druge se ne zgodi nic
dvolicno
Guliarth
# 16.09.2017 ob 07:59
Podkupljena od šejkov!
vranek
# 16.09.2017 ob 11:23
Komentatorji, demokracija ni to, da na referendumu kar nekaj krozis. Referendum ni demokracija. Prvo, imamo parlamentarne demokracije drugo, podpisali smo pogodbo o vstopu v EU, kjer so dolocena pravila in kako odlocamo v vsakem primeru posebej, /parlament predsedniki vlad, zunanji ministri, potrditve vbparlamentih clanic itd.zato vedno, ko se komu ne igra po pravilih ne morete privleci referenduma in igrati svojo igro. Ne mi, ne Orban , ne Merkel.
Noben predsednik vlade se kaj dost ne oglasa, le Merkl se slisi. Sami smo si krivi. Moea pa biyi konec teh sprevrzenih migracij. Ne delam in nocem delati za desetine miljonov Africanov, afganov ipd. Enostavno ne! Groza me je iti v Tivoli. Zahomotane zenske v jatah v desetinah, vsak dan, ob njih je 1 moski. Pa to ni res. Te tuje kulture tu nocem placevati. NE in ne. Razgrajujejo nas sistem sociale, zdravstva, solstva. Delam zase, za svoje potomce, za njih pa ne. In hocem, da se to slisi in jasno ve. In kdor bo hotel moj glas na volitvah, bo moral to upostevati.vojne je konec tam dol.za migrante so postopki jasni in znani.
zelda
# 16.09.2017 ob 11:13
Lahko začnemo pobirat stave, kdaj bo EU razpadla.
J@st
# 16.09.2017 ob 09:50
K_ris
# 15.09.2017 ob 23:22
Prijavi neprimerno vsebino
@J@st

Svojih gostov gostim sama in jih ne pošiljam k sosedom.

Tukaj so se sosedi sami večinsko odločili, da jih vzamejo k sebi. Tudi po tistem, ko jih je Merklova že povabila, bi lahko države večinsko sprejele odločitev, da kvot ne bo. Pa niso ...
----------------------
Še enkrat.
Država je ljudstvo..
Vlada je izvoljena in plačana s strani ljudstva da uveljavlja voljo ljudstva.
Zakaj si ne upajo izvesti referendum in vprašati za mnenje ni neko nemško teto, a ljudstvo ki jih vzdržuje?
Naj izvedejo referendum, ki je oblika tako opevane demokracije in osnovna človekova pravica.
Zakaj moje človekove pravice. kot državljana in davkoplačevalca manj vredne kot pravice migrantov?
Če bo večina državljan podprla migrantske kvote, bom rekla, da tako je prav.
Ampak pri nas tega filma ne boš videl.
brain2k
# 16.09.2017 ob 09:46
"Angela Merkel Madžarsko opozarja na finančne posledice zavračanja beguncev"

To izsiljevanje, s takšnimi in drugačnimi migranti, se bo Nemčiji še maščevalo.
Ori
# 16.09.2017 ob 08:38
Čim prej iz te globalistične greznice, ki se ji reče EU. Ustanovimo Višegrajsko skupnost, s sedežem npr. na Dunaju.
artoum
# 16.09.2017 ob 06:42
evo vam.........to so evropske vrednote.
patriot1970
# 16.09.2017 ob 00:24
K_ris
# 15.09.2017 ob 23:50
Prijavi neprimerno vsebino @patriot1970
Seveda jo bodo volili migranti,...

Kateri migranti? Če še ne veš, na parlamentarnih volitvah ne moreš voliti brez državljanstva ..


Huh,..res je,...Turki v nemčiji z nemškim državljanstvom so za nekatere nemci,...ze nekatere turki,......za večino pa nemci in turki v eni in isti osebi

kakorkoli že,....za mene so še vedno migranti
http://www.citizentimes.eu/2012/08/23/tu
rks-in-germany-2012/
Guliarth
# 16.09.2017 ob 07:21
Hranjenje solidarnikov, med tem napad na London. Angela kaj ti dela?
vranek
# 16.09.2017 ob 11:10
Resnicno upam, da te gospe brez kompasa ne zvolijo vec. Dvomim v njemo zmoznost zdrave presoje. Nemci, zbudite se!
scuffydog
# 16.09.2017 ob 09:55
Verjetno si pac ne zelijo svedskega scenarija in se ucijo iz napak drugih.

https://www.rt.com/op-edge/403444-sweden-police-migrants-rapes/#.WbvPjEJXBMc.twitter
karlo6
# 16.09.2017 ob 07:28
Merkla še dobi svojo porcijo. Bo kar kmalu
B in .
# 16.09.2017 ob 13:47
Resnično ti svetujem da se zapelješ v Trst in na lastne oči pogledaš gručo #delovne sile# ki posedajo na klopcah v centru mesta in sovražno ogledujejo domačinov.

Točno tako. Enako je v Hamburgu in drugod po Nemčiji ....
Sami dela željni ... tražim poso ali nedaj bože (alah) da ga nađem.

Edino ko se načrtno premaknejo ... skozi dan je, ko je čas molitve.
Dohterji, reketni znanstveniki in ostale pridne ročice ogroženih mladih moških iz vojnih področij Maroka ipd.
$$$$$$
# 16.09.2017 ob 10:10
Financne posledice bo imela ona ker jih sprejema.nemcija bo bankrotirala ker mora futrat vse te begunce.delal itak nobeden nebo
sirus
# 16.09.2017 ob 09:20
Finančne posledice za Madžarsko -> manj stroškov z invazijo in varnost obmejnega prebivalstva.
Kazalo