Anonymous se je vključil v proteste proti rasnemu nasilju v ZDA. Foto: Reuters
Anonymous se je vključil v proteste proti rasnemu nasilju v ZDA. Foto: Reuters

Seznam vsebuje podatke z družbenih omrežij o posameznikih, ki so se pridružili KKK-ju ali izrazili naklonjenost do rasistične združbe. Kot so sporočili iz Anonymousa, pri pridobivanju podatkov niso vdirali kot hekerji, ampak so seznam podatkov sestavili na podlagi raziskovanja družbenih omrežij.

KKK, ki ima korenine na ameriškem jugu v drugi polovici 19. stoletja, je lani sporočil, da bo uporabil "smrtonosno silo" proti tistim, ki so protestirali zaradi policijskega uboja temnopoltega mladeniča v ameriškem mestu Ferguson, kar je sprožilo številne proteste po vsej ZDA in obudilo razprave o policijskem nasilju nad temnopoltimi.

Anonymous se je do podatkov o posameznikih, ki so povezani ali simpatizirajo s KKK-jem, dokopal prek dveh virov - s pogovori s strokovnjaki in digitalnim zbiranjem informacij, so sporočili iz skupine. Objavljeni profili posameznikov vsebujejo podobe in gesla z rasistično tematiko.

Novembra lani je Anonymous izvedel hekerski napad na s KKK-jem povezano spletno stran in na dva računa na Twitterju, ki sta povezana z rasistično združbo. "Nikoli ne bomo pozabili groženj protestnikom v Fergusonu in zagotovo ne bomo oprostili. Enako bomo ravnali v primeru vaših groženj v tem trenutku," je sporočila hekerska skupina.