Kitajski lomilec ženskih src prihaja iz mesta Čangša v pokrajini Hunan. Foto: Reuters
Kitajski lomilec ženskih src prihaja iz mesta Čangša v pokrajini Hunan. Foto: Reuters

Moški, ki so ga poimenovali le Juan, se je v središču medijske pozornosti znašel prejšnji mesec, ko je zaradi prometne nesreče pristal v bolnišnici v mestu Čangša v pokrajini Hunan.

V bolnišnico ga je po klicih zdravnikov prihitelo obiskat 17 žensk in vsaka izmed njih je zatrdila, da je njegovo dekle. Sledil je šok, saj ženske niso mogle verjeti, da so v razmerju z istim moškim.

Prevarane ženske so oblikovale spletno pogovorno skupino, ki so jo poimenovale "zavezništvo maščevanja", kjer so si izmenjale podrobnosti iz razmerij z Juanom. Tako je na dan prišlo, da je nekatere ženske vsak mesec prosil za denar, tudi večje vsote.

Z eno izmed njih je imel tudi otroka, z neko drugo pa je načrtoval poroko. Z eno izmed njih se je videval kar devet let. Prav finančno izkoriščanje je bilo razlog, da se je policija odločila za aretacijo Juana.

"Resnično sem bila v skrbeh, ko sem slišala, da je v bolnišnici," je za kitajske medije povedala Šao Li, ki se je z Juanom videvala 18 mesecev in bila presenečena, ko je v bolnišnici zagledala druge ženske.

Zgodba o ljubezenskih razmerjih Juana je hitro postala uspešnica na družbenih spletnih omrežjih, kjer pa je bil deležen tako obsojanja kot občudovanja.