Svet - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Svet - Arhiv
Ne hekerji, Facebook naj bi sesule programske težave Zjutraj so bili za približno eno uro nedosegljivi družbeni omrežji Facebook in Instagram ter še nekatere druge strani.
Fidel Castro: Ne zaupam ZDA, a pogovori so nujni Fidel Castro je v pismu, ki so ga prebrali na kubanski televiziji, podprl pogovore med Havano in Washingtonom, a obenem zapisal, "da ne zaupa ZDA in da z njimi ni govoril".
Severovzhod ZDA pričakuje snežni vihar "zgodovinskih razsežnosti" Severovzhod ZDA se pripravlja na "zgodovinsko" snežno nevihto, med katero naj bi zapadlo do 90 centimetrov snega. Odpovedani so poleti, promet je prepovedan, šole pa zaprte.
Auschwitz - najtemnejši madež v človeški zgodovini Veliko polje na ravnini, kamor sega oko, okrog pa gozdovi, katerih šumenje krošenj se zdi kot ječanje preteklosti.
"Sem borec Gospodove uporniške vojske, ugrabljen sem bil kot otrok" Dominic Ongwen je postal prvi obtoženi poveljnik skrajne ugandske skupine Gospodova uporniška vojska, ki se je pojavil pred Mednarodnim kazenskim sodiščem (ICC) v Haagu.
Na trato pred Belo hišo padel robotski letalnik Na zemljišče Bele hiše je treščil manjši robotski letalnik, ki naj bi ga upravljal vladni uslužbenec, a je izgubil nadzor nad njim.
Foto: V nesreči vojaškega letala v Španiji umrlo deset ljudi V nesreči grškega lovskega letala med vojaškim urjenjem v okviru zveze Nato v Španiji je umrlo deset ljudi, 13 pa jih je bilo ranjenih.
Kurdski borci pregnali Islamsko državo iz Kobaneja Kurdske sile naj bi po štirih mesecih bojev iz mesta Kobane na severu Sirije pregnale skrajneže Islamske države in prevzele popoln nadzor nad mestom ob meji s Turčijo.
Stoltenberg zanikal Putinove trditve o Natovi legiji v Ukrajini Generalni sekretar Nata Jens Stoltenberg je kot nesmiselne označil trditve ruskega predsednika Vladimirja Putina, da ukrajinska vojska deluje kot Natova tujska legija.
"Cipras bo moral ukrepati v treh mesecih, sicer bo prepozno" Če bi EU popustil zahtevam Grčije, obstaja nevarnost. Naslednje volitve bodo v Španiji, ki pa lahko res postane velika težava za EU, meni Boštjan Udovič.
Zakulisna bitka za Indijo Ameriški predsednik Obama, ki je v nedeljo prispel na uradni obisk v Indijo, je osrednji gost na tradicionalni paradi ob dnevu indijske republike.
Cipras prisegel kot najmlajši grški premier v zadnjih 150 letih Aleksis Cipras je dan po volilni zmagi njegove stranke Siriza prisegel kot novi grški premier, pri čemer je prekinil tradicijo in namesto verske opravil le civilno prisego.
Evropski levičarji navdušeni: "Evropska pomlad se začenja v Grčiji" Na zmago levičarske Sirize v Grčiji so se prve odzvale sorodne levičarske evropske stranke, ki v njenem zmagoslavju vidijo upanje za političen preobrat tudi drugod v Evropi.
Politično zmagoslavje 40-letnega Aleksisa Ciprasa Karizmatičnemu, komaj 40-letnemu Aleksisu Ciprasu je uspel veliki met.
Lungu obljublja boj proti revščini in neenakosti v Zambiji Novi zambijski predsednik Edgar Lungu je ob prisegi napovedal ustvarjanje novih delovnih mest, da bi se zoperstavili revščini in veliki neenakosti v družbi.
Hrvaški minister za zdravje odpustil direktorje izgubarskih bolnišnic Zdravstveni sistem na Hrvaškem je v podobnih težavah kot slovenski z dolgimi čakalnimi vrstami in izgubami v večini javnih bolnišnic, a zdravstveni minister je odločen narediti red.
Porošenko: "Ne vidimo alternative premirju iz Minska" Ukrajinska vlada je razglasila nedeljo za uradni dan žalovanja za 30 žrtvami sobotnega napada v pristaniškem mestu Mariupol na jugovzhodu države.
Boko Haram napada glavno mesto države Borno Ponoči se je začel napad Boko Harama na milijonsko mesto Maiduguri, prestolnico nigerijske zvezne države Borno, kjer ima skrajno salafistično gibanje največjo moč.
Obama začel tridnevni obisk v Indiji Barack Obama je kot prvi predsednik ZDA začel drugi obisk v Indiji, kjer ga je že na letališču sprejel indijski premier Narendra Modi.
Na obletnico revolucije protestnica umrla v moževem naročju Ob četrti obletnici egiptovske revolucije je bilo med prodemokratičnimi protesti ubitih 11 ljudi. V Kairu je bila ob poskusu polaganja cvetja ustreljena protestnica, ki je umrla pred očmi policije.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izjava dneva
link
Miro Cerar
3
26. januar 2015 ob 19:33 Upamo, da bo denar, ki smo ga prispevali za razvoj Grčije, nekega dne prišel nazaj. Kaj bo, pa bomo videli.
Več novic ...
Kazalo