Svet - Arhiv

ISKALNIK PO SEKCIJI


Iskane besede:
Od:
Do:
Svet - Arhiv
Kitajsko mesto v karanetni po smrti domačina zaradi kuge Kitajske oblasti so zaprle dele mesta Jumen na severozahodu države in več ljudi namestile v karanteno, potem ko je zaradi bubonske kuge umrl domačin.
Po domnevah ZDA malezijsko letalo po nesreči sestrelili proruski uporniki Američani nimajo dokazov o neposredni vpletenosti ruskih oblasti v sestrelitev malezijskega letala, domnevajo pa, da so proruski uporniki boeing 777 sestrelili po nesreči.
Boštjan Nachbar v Čadu: Življenje brez vode ni življenje V nedeljo zjutraj smo se zopet odpravili do devetletnega Mousse, katerega zgodba po našem mnenju najbolje predstavi problematiko sirot tukaj v mestu Mao.
"Izraelska zapora Gaze in trpljenje Palestincev se morata končati" Ustavitev agresije in končanje zapore Gaze v vseh njenih oblikah sta glavna pogoja za končanje sovražnosti z Izraelom in sklenitev premirja, sporoča palestinsko vodstvo.
Skejtanje v Afganistanu prinaša družbene spremembe "Zaradi Skateistana je skejtanje največji ženski šport v Afganistanu," je za MMC potrdil ustanovitelj prvega skejtcentra v Kabulu Oliver Percovich.
Jokowi od barakarskega naselja do predsednika Indonezije Zmagovalec predsedniških volitev v Indoneziji je priljubljeni guverner Džakarte Joko Widodo, ki obljublja odločen prelom s preteklostjo in boljšo socialno varnost za revne v tretji največji ...
FBI za potrebe pregona posameznike nagovarjal k terorizmu Po 11. septembru 2011 je FBI v ZDA prepričeval in plačeval posameznike, da načrtujejo teroristične napade, kaže študija organizacije za človekove pravice Human Rights Watch.
Sto dni pozabe Sto dni je minilo. Sto dolgih, mučnih dni od grozljivega 14. aprila, ko so v kraj Chibok na severovzhodu Nigerije prihrumeli tovornjaki in terenska vozila.
Teksas zaradi priseljencev na mejo z Mehiko pošilja 1.000 vojakov Potem ko je mehiško-ameriško mejo od oktobra lani nezakonito prečkalo več kot 57.000 otrok brez spremstva staršev, je teksaški guverner Rick Perry napovedal, da bo prihodnji mesec na mejo poslal ...
V Dalmaciji dež in toča ponoči povzročila preplah Območje med Zadrom in Šibenikom je ponoči zajelo hudo neurje. Močne padavine so zalile nekaj deset hiš. Na kvadratni meter je padlo tudi več kot 50 litrov dežja.
Kitajska kot po tekočem traku sklepa milijardne dogovore v Latinski Ameriki Kitajski predsednik Ši Džingping je z venezuelskimi oblastmi podpisal več pogodb za črpanje nafte in mineralov, skupno vrednih več milijard.
Ameriške in evropske letalske družbe ustavile polete v Izrael Ameriške in evropske letalske družbe so ustavile polete na letališče v Tel Avivu, potem ko je v bližini padla raketa iz Gaze, kjer je od začetka izraelske ofenzive umrlo že več kot 600 Palestincev.
Nizozemci bodo vodili preiskavo, Britanci pa analizirali črni skrinjici Ukrajina je vodenje preiskave strmoglavljenja malezijskega letala predala Nizozemski, analizo črnih skrinjic pa bodo opravili britanski strokovnjaki.
Hrvaška znova uvaja rezervne vojaške enote Ker obstoječe število poklicnih vojakov ni zadostno zagotovilo za nacionalno varnost, bodo na Hrvaškem znova uvedli rezervne vojaške enote.
Foto: Letališče v Tripolisu v plamenih, Libija vse bližje anarhiji Varnostne razmere v Libiji uhajajo izpod nadzora, zaradi česar nemočne osrednje oblasti razmišljajo o pozivu mednarodni skupnosti, da prepreči propad države.
Iran izpolnil dogovor in uničil material za izdelavo jedrske bombe Iran je v skladu z začasnim jedrskim dogovorom uničil celotno zalogo srednje obogatenega urana in se vzdržal bogatenja urana nad petodstotno mejo.
Kitajska z odprtimi rokami vabi tuje strokovnjake V zadnjih letih postaja Kitajska vse privlačnejša za tuje strokovnjake in po njihovem številu prednjači Šanghaj. Trenutno je v kitajski finančni prestolnici kar 165.000 tujih strokovnjakov.
V Indiji aretirali učitelja, ki naj bi posilil 6-letno deklico Policija v Indiji je aretirala učitelja, osumljenega posilstva šestletne deklice na šoli v Bangaloreju pred tremi tedni. Na njegovem prenosnem računalniku so odkrili neprimerne videoposnetke otrok.
Trupla žrtev tragedije bodo prepeljali v Harkov in od tam na Nizozemsko Proruski uporniki so dovolili odhod vlaka s posmrtnimi ostanki žrtev strmoglavljenja malezijskega letala proti Harkovu, od koder jih bodo prepeljali na identifikacijo na Nizozemsko.
Bolnišnica med tarčami izraelskih napadov na Gazo Med izraelskim bombardiranjem Gaze je bila zadeta bolnišnica in ubitih je bilo pet Palestincev, v dveh tednih izraelske operacije pa skupno že več kot 500. Hamas je ubil sedem izraelskih vojakov.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...
Izjava dneva
link
Milan Balažic in skupina diplomatov
7
22. julij 2014 ob 14:40 Po tej informaciji je bil predsednik republike Borut Pahor izsiljevan in s tem prisiljen odpoklicati veleposlanika Balažica.
Več novic ...
Kazalo