Svet - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Svet - Arhiv
V napadu na tank v Siriji ubit turški vojak V raketnem napadu na turški tank blizu Džarablusa na severu Sirije je bil ubit turški vojak, še trije pa so bili ranjeni.
Japonska obljublja 30 milijard za vlaganja v Afriki Japonski premier Šinzo Abe je v Nairobiju afriškim voditeljem dejal, da bo Japonska vložila 30 milijard dolarjev za razvoj infrastrukture, izobraževanja in zdravstva na celini.
Ubit domnevni organizator nedavnega napada na restavracijo v Daki Bangladeška policija je v strelskem obračunu 20 kilometrov vzhodno od Dake ubila tri ljudi, med njimi tudi domnevnega organizatorja nedavnega napada na restavracijo v Daki.
V velikem požaru v Moskvi umrlo 17 tujih delavcev V požaru v skladišču tiskarne na severovzhodu Moskve je umrlo 17 ljudi. Žrtve so tuji delavci, ki so v skladišču delali in tudi živeli. Njihove identitete še niso odkrili.
ZDA in Rusija še brez dogovora o premirju v Siriji ZDA in Rusiji v petek ni uspelo doseči dogovora o premirju v Siriji, kjer že pet let divja državljanska vojna.
Revolucije Bernieja Sandersa konec, še preden se je začela? Bernie Sanders skuša po neuspešni kandidaturi za demokratsko predsedniško nominacijo izkoristiti navdušenje in podporo, ki ju je bil deležen med strankarskimi volitvami z ustanovitvijo lastnega ...
Vrnitev iraških rabljev - še učinkovitejši, še nepopustljivejši Združeni narodi so na začetku meseca izrazili zaskrbljenost nad odločitvijo iraške vlade, da postavi komisijo za pospešitev izvajanja smrtnih kazni.
Italija žaluje, upanje, da bi našli preživele, pa plahni V Italiji so današnji dan razglasili za dan žalovanja za žrtvami rušilnega potresa v sredo, zastave na javnih zgradbah po vsej državi so spuščene na pol droga, medtem ko upanje, da bi iz ruševin ...
Policija nad protestnike v Zimbabveju s solzivcem in vodnimi topovi Policija je s solzivcem in vodnimi topovi razganjala podpornike opozicije, ki so se zbrali na protestnem shodu v glavnem mestu Harare in zahtevali odstop predsednika Mugabeja.
Francosko sodišče začasno odpravilo prepoved burkinijev Francosko najvišje upravno sodišče je v mestu Villeneuve-Loubet začasno odpravilo prepoved t. i.
Iz Daraje poteka evakuacija civilistov in upornikov Sprte sile v predmestju Damaska Daraja, ki je sicer pod nadzorom vojske, izvajajo dogovor o premirju, s čimer je lahko stekla tako evakuacija civilistov kot tudi borcev koalicije islamskih upornikov ...
Bolivija: stavkajoči rudarji do smrti pretepli namestnika ministra Bolivijski rudarji, ki od vlade zahtevajo več rudniških koncesij, možnost dela za zasebna podjetja in več sindikalnih pravic, so do smrti pretepli namestnika notranjega ministra Rodolfa Illanesa.
Angela Merkel v Varšavi pozvala k enotnosti EU-ja po brexitu Nemška kanclerka Angela Merkel se je v Varšavi srečala z voditelji višegrajske četverice in pozvala k enotnosti EU-ja, ki ga zapušča Velika Britanija.
Nov napad na policijsko postajo v Turčiji, 11 mrtvih Manj kot teden dni po napadih z avtomobilom bombo na dve policijski postaji se je v Turčiji zgodil nov podoben napad, v katerem je bilo ubitih 11 ljudi, najmanj 70 je ranjenih.
Foto: Izredne razmere v Italiji, ki se še vedno trese; najmanj 268 mrtvih Italija je v potresno prizadetih pokrajinah razglasila izredne razmere. Pri reševanju preživelih, do zdaj so jih rešili 238, reševalcem delo otežujejo močni popotresni sunki, upanja je vedno manj.
Molenbeek, bruseljsko "leglo džihadistov", postaja magnet za turiste Molenbeek, zloglasna bruseljska četrt, ki je širši javnosti postala znana po terorističnih napadih v Parizu in Bruslju, saj so od tam prihajali napadalci, je nepričakovano postala turistična ...
Sarkozy kampanjo začel s pozivom za prepoved burkinijev po vsej Franciji Nekdanji francoski predsednik Nicolas Sarkozy je kampanjo za predsedniške volitve prihodnje leto začel s trenutno najbolj žgočo temo v Franciji, saj se je zavzel za prepoved burkinijev po vsej državi.
Merklova na Češkem: Podpora skupni vojski in ne begunskim kvotam Češka podpira idejo skupne evropske vojske, nasprotuje pa obveznim kvotam za premestitev beguncev, je češki premier Bohuslav Sobotka povedal nemški kanclerki Angeli Merkel, ki je na diplomatski ...
Pahor na mednarodnem forumu poudaril, da potrebujemo več Evrope Predsednik republike Borut Pahor je na mednarodnem forumu držav članic pobude Baltik-Jadran-Črno morje opozoril, da se je treba izogniti novim delitvam na Zahodno in Vzhodno Evropo.
Turčija z jasnim sporočilom: Če se Kurdi ne umaknejo, bomo ukrepali Turčija je na sever Sirije poslala okrepitve v ofenzivi proti pripadnikom Islamske države, ob tem pa opozorila kurdske sile pred morebitnim zavzetjem osvobojenega območja in jih pozvala k umiku na ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izjava dneva
link
Erik Spoelstra
2
27. avgust 2016 ob 12:41 Želel sem videti Gorana. On je izjemno pomemben del našega moštva, še posebej v letošnji sezoni. Zdaj, ko skupaj delujeva dve leti, sva zelo blizu.
Več novic ...
Videonovice
Dan žalovanja v Italiji 00:07:01, 27.08.2016
Cerar za enoten EU 00:01:02, 27.08.2016
V Italiji že 290 smrtnih žrtev 00:00:38, 27.08.2016
Kerry in Lavrov kar 10 ur o Siriji 00:00:41, 27.08.2016
Zaostrovanje konflikta v Siriji 00:07:56, 26.08.2016
Izredne razmere v Italiji 00:09:24, 26.08.2016
Prepoved burkinija nezakonita 00:01:40, 26.08.2016
Turška vojska ostaja v Siriji 00:03:59, 26.08.2016
Reševanje v Italiji se nadaljuje 00:05:59, 26.08.2016
Popotresni sunki se nadaljujejo 00:01:08, 26.08.2016
Rudarji ubili namestnika ministra 00:01:54, 26.08.2016
Mednarodna konferenca v Dubrovniku 00:02:01, 26.08.2016
Kazalo