Svet - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Svet - Arhiv
Hrvaška pričakuje odziv Evropske unije na izpustitev Šešlja Hrvaška je opozorila Evropsko unijo na hujskaške izjave haaškega obtoženca Vojislava Šešlja, ki so ga na začetku novembra zaradi bolezni začasno izpustili na prostost.
Nato skrbi ruska militarizacija Krimskega polotoka Ruski vojaki še zmeraj delujejo na vzhodu Ukrajine in predstavljajo hrbtenico sil proruskih upornikov, je med obiskom v Kijevu dejal poveljnik Natovih sil v Evropi.
Denis Mukwege: Ženska telesa so postala bojišče in posilstvo je postalo orožje "Žensko telo se uporablja kot bojišče in kot vojno orožje," je ob prevzemu nagrade Saharova za svobodo misli v Evropskem parlamentu povedal letošnji nagrajenec Denis Mukwege.
Francoska Polinezija zahteva milijardno odškodnino za jedrske poskuse Francoska Polinezija, čezmorsko ozemlje Francije, od Pariza zahteva skoraj milijardo dolarjev odškodnine, za izvajanje jedrskih poskusov na jugu Tihega oceana med letoma 1966 in 1996.
Orban bi nacionaliziral pokojninske sklade, Madžari znova na nogah Budimpešto so znova preplavili protestniki, jezni zaradi novega načrta Orbanove vlade, ki želi nacionalizirati zasebne pokojninske sklade. "To je rop!" menijo protestniki.
Odločitev velike porote sprožila proteste v 170 mestih po ZDA ZDA je preplavila množica protestnikov, ki nasprotuje odločitvi velike porote v Fergusonu in zahteva sprožitev postopka proti policistu, ki je ubil temnopoltega najstnika Michaela Browna.
JanukovičLeaks, mokri dokumenti o ljubici, korupciji in psu, ki ne laja Ukrajinski predsednik Janukovič pred državnim udarom v naglici pobegne in osebju naroči, naj se 'znebi' dokazov. Nekaj jih zažgejo, nekaj vržejo v vodo.
Iranski ajatola Hamenej: Ne bomo klonili zaradi jedrskega programa Po podaljšanju pogajanj o iranskem jedrskem programu se je oglasil iranski ajatola Al Hamenej, ki je dejal, da arogantneži nikoli ne bodo spravili Irana na kolena.
Rusija in Abhazija sklenili strateško zavezništvo Rusija in gruzijska separatistična pokrajina Abhazija sta sklenili sporazum o strateškem partnerstvu. Za oblasti v Tbilisiju pomeni sporazum priključitev pokrajine Rusiji.
Francija preložila izročitev vojaške ladje Rusiji Moskva bo potrpežljivo čakala in za zdaj še ne bo vložila nobene tožbe proti Franciji, ki je "do nadaljnjega" preložila izročitev vojaške ladje razreda mistral Rusiji.
Foto: Nemčija ponuja Sloveniji pomoč in izkušnje Nemčija je Sloveniji pripravljena ponuditi pomoč in izkušnje pri privatizaciji, je med obiskom v Sloveniji dejal nemški predsednik Joachim Gauck.
Litva trdi, da je Rusija zaprla mejni prehod Litva je obtožila Rusijo, da je na meji blokirala litovske tovornjake. Do domnevnega incidenta prihaja po tem, ko je predsednica Dalia Grybauskaite Ukrajini obljubila vojaško pomoč.
Na zahtevo Hrvaške Evropski parlament pripravil resolucijo o Šešlju Evropski parlament je ostro obsodil govor haaškega obtoženca na začasni prostosti Vojislava Šešlja in pozval srbsko vlada, da se od njegovih izjav oddalji.
Papež Frančišek: Evropa mora braniti in skrbeti za človeka Papež Frančišek je nagovoril evropske poslance in jih pozval, naj ohranjajo demokracijo evropskih narodov. Osredotočil se je na človekovo dostojanstvo in opozoril na najbolj pereče težave povezave.
Foto: Razočaranje nad poroto v primeru uboja ameriškega najstnika Odvetniki družine ubitega ameriškega najstnika trdijo, da je bil policist, ki ga je ustrelil, po krivici oproščen obtožb. Odločitev sodišča je sprožila nasilne proteste.
Poplave v Maroku vzele številna življenja V Maroku je v hudih poplavah po obilnem deževju umrlo najmanj 35 ljudi. Nekaj ljudi še pogrešajo. Najhuje je na jugu države, ob vznožju gore Atlas.
Za Erdogana je prava pot žensk predvsem materinstvo Turški predsednik Tayyip Erdogan je prepričan, da ženske pri delu niso enakovredne moškim, saj je to v nasprotju z zakoni narave. Prioriteta žensk bi morala biti predvsem materinstvo.
V Sloveniji preiskava o strupenem pismu za češkega ministra Češko finančno ministrstvo je prejšnji četrtek prejelo sumljivo pismo, poslano iz Slovenije, ki je vsebovalo smrtonosni odmerek strupa.
Po razhajanjih z Obamo odstopil obrambni sekretar Hagel Ameriški obrambni sekretar Chuck Hagel je po pritiskih odstopil s položaja, na katerem je bil manj kot dve leti.
Na dogovor o iranskem jedrskem programu bo treba še počakati Rok za sklenitev končnega dogovora o iranskem jedrskem programu je podaljšan do konca junija, do takrat pa se bodo nadaljevala intenzivna pogajanja za dosego zgodovinskega sporazuma.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izjava dneva
link
Nadškof Stanislav Zore
26. november 2014 ob 14:26 Gospodu papežu. Tako kakor je tudi Frančišek na začetku obljubil pokorščino gospodu papežu in njegovim zakonito izvoljenim naslednikom.
Več novic ...
Videonovice
Razmere v Hongkongu se zaostrujejo 00:01:36, 26.11.2014
Policist ima čisto vest 00:01:56, 26.11.2014
Protivladni protesti v Budimpešti 00:01:23, 25.11.2014
Papež nagovoril evropske poslance 00:02:27, 25.11.2014
Vojno stanje v Fergusonu 00:04:24, 25.11.2014
Socratesu odredili pripor 00:00:47, 25.11.2014
Papež na obisku pri poslancih 00:00:22, 25.11.2014
V Fergusonu val nasilni protestov 00:02:06, 25.11.2014
Vse več revnih v Evropi 00:03:03, 24.11.2014
Kazalo