Svet - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Svet - Arhiv
Obupani kmetje s traktorji zavzeli pariške ulice Francoski kmetje so z več kot 1.500 traktorji zaprli glavne ulice v francoski prestolnici in tako protestirali proti vse nižjim prihodkom.
Preiskovalci "z gotovostjo" trdijo, da je najden kos del letala MH370 Francoski preiskovalci so sporočili, da lahko "z gotovostjo" trdijo, da del krila, ki so ga našli julija na obali otoka Reunion v Indijskem oceanu, res pripada pogrešanemu malezijskemu letalu MH370.
Je fotografija mrtvega begunskega dečka le predramila svet? Približno četrt milijona mrtvih Sircev v dobrih štirih letih državljanske vojne. Okoli štiri milijone beguncev. Ti so zdaj na poti proti Zahodu v iskanju boljšega življenja.
Hrvaška uradno podprla Pusićevo v boju za stolček Ban Ki Muna Potem ko je kandidaturo Vesne Pusić za položaj generalne sekretarke Združenih narodov uradno podprla hrvaška vlada, zdaj to pričakuje tudi od hrvaške predsednice, ki pa nad vladnim predlogom ni ...
Po izdaji zapornega naloga odstopil predsednik Gvatemale Gvatemalski predsednik Otto Perez je odstopil s položaja, potem ko so za njim izdali zaporni nalog, ker je bil obtožen korupcije.
Foto: Kitajska na vojaški paradi predstavila "ubijalke letalonosilk" Kitajska je ob 70. obletnici konca druge svetovne vojne v Aziji priredila veličastno vojaško parado, na kateri je predsednik države Ši Džinping napovedal, da bodo število vojakov zmanjšali za več ...
Foto: Begunce z vlaka namesto v Avstrijo odpeljali v azilni center Posebni vlak z 200 do 300 begunci, ki je dopoldne odpeljal z železniške postaje v Budimpešti proti Avstriji, se je ustavi
Erdogan: Evropa spremenila Sredozemlje v migrantsko pokopališče Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan evropskim državam očita, da so Sredozemsko morje spremenile v pokopališče za prebežnike, in jih obtožuje, da so odgovorne za smrt vsakega prebežnika posebej.
"Če bi imeli isto situacijo v Sloveniji, bi videli, kakšen pritisk je imeti 12.000 ljudi na meji" Makedonije val beguncev ni presenetil, je za MMC dejal zunanji minister Nikola Poposki, čeprav je država na mejo poslala vojsko.
V BiH-u odkrili novo množično grobišče žrtev iz Srebrenice Na zahodu BiH-a v bližini mesta Prijedor so po dvomesečnih izkopavanjih odkrili več množičnih grobišč iz časa vojne v BiH-u.
Ženske v Savdski Arabiji prvič na volitve, a kaj, ko se jih je registriralo le 16 Dober teden po tem, ko je Savdska Arabija naredila korak k enakopravnemu položaju žensk v družbi in jim dovolila voliti, se jih je v volilni imenik registriralo le 16. Zakon, ki ga je pred štirimi ...
Foto: Obama prvi ameriški predsednik na obisku Aljaske Barack Obama je postal prvi ameriški predsednik, ki je v času svojega mandata obiskal območje znotraj arktičnega kroga, s čimer hoče Američane spodbuditi k razmišljanju o podnebnih spremembah.
V Bagdadu ugrabili 18 turških gradbenih delavcev Oboroženi napadalci v vojaških uniformah so v Bagdadu ugrabili najmanj 18 turških gradbenih delavcev, ki so v soseski Sadrovo mesto gradili nogometni stadion.
Požar v Parizu zahteval osem žrtev Na severu Pariza je v večstanovanjski hiši izbruhnil požar, ki je zahteval osem smrtnih žrtev, med katerimi sta dva otroka. Gasilci so se z ognjenimi zublji bojevali tri ure.
Protest ujetih prebežnikov v Budimpešti, policija v pripravljenosti Pred glavno železniško postajo v Budimpešti je vedno bolj napeto. Okoli 2.000 prebežnikov že drugi dan protestira, saj so jim oblasti, čeprav so kupili vozovnice, preprečile pot v evropske države.
"Ožigosanje" prostitutk - vrnitev v čas sužnjelastništva Kot so včasih počeli sužnjelastniki s svojimi sužnji, ko so jih ožigosali s svojim pečatom, zdaj počnejo zvodniki z novodobnimi spolnimi sužnjami, ki jih tetovirajo s posedovalnimi slogani, ...
Azerbajdžan: Vodilna novinarka obsojena na večletni zapor V Azerbajdžanu so priznano preiskovalno novinarko in aktivistko proti korupciji Hadijo Ismajilovo zaradi gospodarskega kriminala obsodili na sedem let in pol zapora.
Na tisoče Islandcev pripravljenih sprejeti begunce v svoje domove Potem ko je islandska vlada sporočila, da bo letos sprejela samo 50 beguncev, se je več kot 12.000 Islandcev ponudilo, da v svoje domove sprejmejo sirske begunce.
Prelomna odločitev papeža Frančiška - odpuščanje za splav Papež Frančišek še naprej orje ledino v Rimskokatoliški cerkvi - tokrat je pokazal več milosti do žensk, ki se odločijo za splav, in naznanil, da bodo lahko ženske dobile odvezo že z običajno ...
Tajska policija prijela domnevnega glavnega osumljenca za napad v Bangkoku Tajska policija je na vzhodu države, ob meji s Kambodžo, prijela domnevnega glavnega osumljenca za nedavni bombni napad v Bangkoku.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izjava dneva
link
Viktor Orban
5
3. september 2015 ob 14:23 To ni evropski problem. Ta problem je nemški problem.
Več novic ...
Kazalo