Svet - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Svet - Arhiv
Foto: Kmetje v Bruslju s traktorji proti trgovinskemu sporazumu Pred Evropskim svetom se je zbralo okoli tisoč protestnikov, ki ostro nasprotujejo predlogu trgovinskega sporazuma med ZDA in EU-jem (TAFTA) in zahtevajo spremembo delovanja evropskih institucij.
V Turčiji na prostost urednik Zamana, tiralica za Gülena Medtem ko je sodišče v Carigradu izpustilo urednika časnika Zaman, ki je bil aretiran zaradi suma strmoglavljenja vlade, je bil izdan tudi zaporni nalog za aretacijo klerika Fethullaha Gülena.
Snežno neurje na Japonskem zahtevalo enajst življenj Snežna neurja na Japonskem so zahtevala najmanj 11 življenj, vremenoslovci pa napovedujejo nadaljevanje slabega vremena.
Kurdi pregnali skrajneže z gore Sindžar in omogočili evakuacijo jezidov Kurdske sile so dosegle velik uspeh proti skrajnežem Islamske države (IS), saj so prekinile obleganje strateško pomembne gore Sindžar na severu Iraka.
Moški v Madridu z avtomobilom zapeljal v sedež Ljudske stranke Neki španski podjetnik se je z avtomobilom, v katerem je bilo več plinskih jeklenk, zaletel v sedež Ljudske stranke, ki je vladajoča stranka v Španiji.
Kje na svetu je koncentracija ogljikovega dioksida najvišja? Nasin satelit je na Zemljo poslal prvi zemljevid sveta, ki prikazuje glavna območja, na katerih je v zrak izpuščenega največ ogljikovega dioksida.
V Cairnsu našli trupla osmih otrok. Domnevno so bili zabodeni. V hiši v mestu Cairns v Avstraliji so našli mrtvih osem otrok, starih od 18 mesecev do 15 let. Domnevno so bili zabodeni.
Zelena luč za obravnavo Severne Koreje na haaškem sodišču Generalna skupščina Združenih narodov je sprejela resolucijo, s katero je pozvala Varnostni svet, naj odloči, da Mednarodno kazensko sodišče začne obravnavo proti Severni Koreji zaradi zločinov ...
Nemirni teden v letalskem prometu - v turbulenci ranjenih 14 ljudi Zadnji teden je bil za letalski promet precej ... nemiren. Najbolj pretreseni so bili potniki na letu iz Seula v Dallas, ko jih je huda turbulenca prisilila v zasilni postanek.
ZDA potrebovale 70 let za popravo krivične smrtne obsodbe 14-letnika 70 let je trajalo, da je bilo pravici v primeru Georgea Stinneyja, najmlajšega usmrčenega Američana, zadoščeno.
Evropski voditelji za naložbeni sklad, strukturne reforme in zdrave javne finance Evropski voditelji so na vrhu v Bruslju, ki bo namesto po dveh dneh končan že po enem, podprli naložbeni načrt za Evropo in pozvali k nujni vzpostavitvi evropskega sklada za strateške naložbe.
Na Japonskem zapadlo več kot dva metra snega Na Japonskem se spopadajo z obilnim sneženjem. Snežna odeja je ponekod debela več kot dva metra, zaradi snega pa je umrlo že pet ljudi. Na severnem otoku Hokaido sta umrli dve starejši ženski.
Vladimir Putin: Kriza bo v Rusiji trajala največ dve leti Ruski predsednik Vladimir Putin je povedal, da centralna banka in vlada sprejemata ustrezne ukrepe za podporo rublju ter da so za trenutne gospodarske razmere v Rusiji krivi zunanji dejavniki.
V Siriji odkrili novo množično grobišče V Siriji so odkrili množično grobišče, kjer so našli 230 trupel žrtev, ki so jih ubili pripadniki skrajne Islamske države. Grobišče so odkrili sorodniki žrtev.
54 nigerijskih vojakov obsodili na smrt Vojaško sodišče v Nigeriji je na smrt obsodilo 54 vojakov, ki so avgusta letos zavrnili sodelovanje v operaciji proti skrajnežem skupine Boko Haram.
Veselje in razočaranje ob novem poglavju v zgodovini odnosov med Kubo in ZDA V ZDA in na Kubi močno odmeva napoved predsednika Baracka Obame o začetku normalizacije odnosov s Kubo. Nekateri so nad novico navdušeni, drugi malo manj.
Po padcu rublja Rusi panično kupujejo pred podražitvami Ruski rubelj, ki je doživel dramatičen padec vrednosti, si je nekoliko opomogel, a padanje se nadaljuje. Rusi v strahu v trgovinah kupujejo skoraj vse, kar je še mogoče kupiti po zdajšnjih cenah.
Nemška vlada bi uvedla vinjete za tujce Nemška vlada je sprejela sporni predlog uvedbe vinjet za tujce in ga poslala v potrditev v parlament. O zakonitosti predloga je že podvomila komisarka za promet Violeta Bulc.
Zgodovinski preobrat odnosov med ZDA in Kubo ZDA in Kuba očitno obračajo list v njihovi burni zgodovini. Poleg tega, da so izmenjale politične zapornike, ZDA napovedujejo odprtje veleposlaništva na Kubi in razmišljajo o umiku embarga.
EU "načeloma" podprl Palestino Evropski poslanci so potrdili nezavezujočo resolucijo, ki "načeloma" podpira priznanje Palestine. Priznanje, ki je v pristojnosti posamezne članice, sicer nosi simbolično in politično sporočilo.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izjava dneva
link
Janez Levec
19. december 2014 ob 18:46 Izjemno sem ga cenil. Občudoval sem njegovo prodornost, ideje, sposobnost, da je znal povezovati specifičen svet znanosti in industrije.
Več novic ...
Videonovice
Osem otroških trupel v Avstraliji 00:01:00, 19.12.2014
Otoplitev odnosov med ZDA in Kubo 00:02:01, 18.12.2014
Putin s prstom kaže na Zahod 00:02:00, 18.12.2014
Erjavec na pogovorih v Nemčiji 00:02:21, 18.12.2014
ZDA – Kuba: mešani odzivi 00:01:03, 18.12.2014
V Grčiji volijo predsednika 00:02:18, 18.12.2014
Otoplitev odnosov med ZDA in Kubo 00:00:33, 17.12.2014
Dan žalovanja v Pakistanu 00:02:12, 17.12.2014
Tridnevno žalovanje v Pakistanu 00:00:22, 17.12.2014
Hrvaški delavci zavzeli podjetje 00:01:49, 17.12.2014
Kazalo