Svet - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Svet - Arhiv
Velika zmaga Sarkozyja, hud poraz socialistov in Le Penove Drugi krog lokalnih volitev v Franciji je potrdil veliko vrnitev Nicolasa Sarkozyja, čigar desna stranka UMP si obeta zmago v 70 od 101 departmaja.
Pegida s prvim zborovanjem v Gradcu razjezila Štajerce Glavno mesto avstrijske Štajerske Gradec je bilo popoldne zaradi protestnih shodov privržencev in nasprotnikov gibanja Pegida najbolj varovano mesto v srednji Evropi.
Prioriteta preiskovalcev - iskanje posmrtnih ostankov Strokovnjaki sodne medicine, ki analizirajo posmrtne ostanke 150 žrtev torkovega strmoglavljenja nemškega letala v francoskih Alpah, so doslej izolirali 78 različnih nizov DNK.
Foto: Začetek velikonočnega praznovanja v Vatikanu Papež Frančišek je z maševanjem na vatikanskem Trgu sv. Petra na cvetno nedeljo začel veliki teden - teden neposrednih priprav na veliko noč, ki je največji krščanski praznik.
Preboj v Lozani okoli iranskega jedrskega vprašanja? Iz Lozane poročajo, da je šesterica držav dosegla okvirni dogovor o ključnih točkah, s katerimi bi dosegli mednarodni dogovor o jedrskem programu, ki ga izvaja Iran.
Ubit vodja domnevnih organizatorjev napada na tunizijski muzej Tunizijske sile so ubile vodjo džihadistične skupine, ki naj bi organizirala krvavi napad na muzej Bardo, v katerem je bilo 18. marca ubitih več kot 20 ljudi.
Arabske države korak bliže skupnim vojaškim silam Vojaška letala koalicije pod vodstvom Savdske Arabije so ponoči spet obstreljevala Jemen. Na vrhu Arabske lige se medtem strinjanjo o širši arabski vojski.
Nemški javni sektor (tudi z opozorilnimi stavkami) do povišice Po seriji opozorilnih stavk in težkih pogajanjih so pogajalci nemških zveznih dežel ter zaposlenih v njihovem javnem sektorju le dosegli dogovor o povišici.
V delih Gvineje razglasili 45-dnevne izredne razmere zaradi ebole Gvinejski predsednik Alpha Conde je zaradi ebole razglasil 45-dnevne izredne zdravstvene razmere v petih pokrajinah na zahodu in jugozahodu države.
Foto: Islamistične skupine zavzele sirsko mesto Idlib Po štirih dneh hudih spopadov so uporniške islamistične skupine prevzele nadzor nad severozahodnim sirskim mestom Idlib, ki je bil dotlej v rokah vladnih sil.
Avstrija kot sedma evropska država vstopa v azijsko banko Na edinem kitajskem tropskem otoku, Hajnanu, te dni poteka mednarodna konferenca, znana kot Forum Boao, ki so se je udeležili predsedniki držav, vlad in ministri iz 85 držav.
Pred obiskom Erdoğana, "turškega Putina" N a povabilo slovenskega predsednika Boruta Pahorja bo Slovenijo jutri obiskal predsednik Turčije Recep Tayyip Erdoğan, ki si je pridobil kar nekaj kritikov na račun svojih avtokratskih ambicij.
Sporna podelitev medalj 300 fašistom, med njim 6 vojnim zločincem V sosednji Furlaniji Julijski krajini glasno odmeva razkritje nacionalnega dnevnika Il Corriere della Sera, da je Italija ob vsakoletnem Dnevu spomina na umrle v kraških breznih podelila medalje ...
Preobrat: Grška vlada bo prodala državni delež v pirejskem pristanišču Grška vlada bo v nekaj tednih prodala večinski delež v družbi, ki nadzira pristanišče Pirej, kar pomeni presenetljiv preobrat, saj je največja vladna stranka Siriza pred volitvami napovedala ...
Prvi mož Appla bo dobrodelnim organizacijam podaril večino premoženja Prvi mož Appla Tim Cook je oznanil, da namerava večino svojega bogastva, ki je ocenjeno na več kot 800 milijonov dolarjev, še pred svojo smrtjo podariti dobrodelnim organizacijam.
V požaru na meji med Hrvaško in Srbijo umrl Sirec Na mejnem prehodu Bajakovo med Hrvaško in Srbijo je v petek zvečer izbruhnil požar, v katerem je umrl sirski državljan, poškodovanih pa je bilo 10 ljudi.
Ban: Edina možnost za mir v Jemnu so pogajanja Generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki Mun je na srečanju Arabske lige poudaril, da so pogajanja edini način za preprečitev širjenja konflikta v Jemnu, p redsednik Jemna pa je hutijevske ...
"Ni umrlo samo 150 ljudi, ampak tudi njihove družine" "V resnici tako malo vemo o delovanju človeškega uma," je bil le eden izmed številnih odzivov v slovenski tvitosferi na torkovo strmoglavljenje nemškega letala v francoskih Alpah.
Najvišje sodišče: Knoxova in Sollecito nista kriva za umor študentke Najvišje italijansko sodišče, kasacijsko, je za Amando Knox in Raffaeleja Sollecita, za katera so dvakrat odločili, da sta za kriva umora študentke Meredith Kercher leta 2007, zdaj izreklo ...
Lubitz naj bi imel (tudi) težave z vidom Kopilot Andreas Lubitz, ki naj bi v torek namerno strmoglavil letalo družbe Germanwings s 150 ljudmi na krovu, naj bi imel težave z vidom, poroča Bild.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izjava dneva
link
Aleš Kuhar
29. marec 2015 ob 13:57 Nedvomno bodo zmagovalci ukinitve mlečnih kvot integrirani sistemi, države, ki imajo povezano pridelavo in predelavo ter močno integrirane prodajne funkcije, da bodo sposobne najti nove trge.
Več novic ...
Kazalo