Svet - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Svet - Arhiv
Erdogan obžaluje sestrelitev ruskega vojaškega letala Turški predsednik Tayyip Erdogan je svojim privržencem dejal, da mu je žal strmoglavljenja ruskega vojaškega letala, ki so ga sestrelile turške letalske sile.
Foto: Papež v Ugandi pozval k novi misijonarski gorečnosti Papež Frančišek je med mašo pred okoli 100.000 ugandskimi verniki pozval k novi misijonarski gorečnosti.
Tri žrtve napada na mirovne sile ZN-a v Maliju V raketnem napadu na oporišče mirovnih sil ZN-a na severu Malija so bili ubiti trije ljudje, dva pripadnika mirovnih sil in en civilist.
Foto: Makedonija začela postavljati ograjo na meji z Grčijo Makedonska vojska je na južni meji začela postavljati žičnate ograje, da bi zaustavila množično prihajanje prebežnikov iz Grčije. Skopje zatrjuje, da gre za zaščitni ukrep.
Trije mrtvi v streljanju na kliniki za splave v Koloradu V streljanju v kliniki za načrtovanje starševstva v mestu Colorado Springs v ameriški zvezni državi Kolorado so bili ubiti trije ljudje, dva civilista in policist.
"Gre za uvoz terorizma zaradi geostrateških interesov korporacij" Bistvo nemirov na Bližnjem vzhodu je v popolnem preoblikovanju planeta zaradi interesov, ki jih zagovarja neofašistični imperializem, popoln teror korporacij in bank, ki za svoje interese rušijo ...
V Nepalu zaradi zapore cest primanjkuje zdravil, hrane in goriva Etnična manjšina Madhesi v Nepalu že dva meseca zapira mejo z Indijo, kar je povzročilo, da v državi močno primanjkuje hrane in zdravil.
Samomorilski napad v Nigeriji vzel 21 življenj Med obredom šiitskih muslimanov v nigerijski zvezni državi Kano se je razstrelil samomorilski napadalec. Umrlo je najmanj 21 ljudi, več je ranjenih.
V Egejskem morju se je končala pot najmanj šestih otrok V bližini turške obale je v nesrečah dveh čolnov s prebežniki utonilo najmanj šest otrok. Na grško-makedonski meji so razmere še vedno zelo zaostrene.
V Trstu zasegli 781 lovskih pušk, namenjenih v Belgijo Itali janska policija je v pristanišču v Trstu zasegla skoraj 800 pušk, ki so bile iz Turčije namenjene v Belgijo.
Foto: Papež v Keniji opozoril na pravico do dostojnega življenja Papež Frančišek je med obiskom ene najrevnejših četrti v kenijski prestolnici Nairobi kritiziral zasebna podjetja, ki si prilaščajo zemljo revnih, in opozoril na "grozljivo krivico zaradi urbane ...
Spiegel: Ne le letala, v Siriji so tudi ruske kopenske sile Rusija se v Siriji bojuje tudi s kopenskimi silami, ne le z letalstvom, saj režimu Bašarja Al Asada pomaga tudi s specialnimi enotami in topništvom, poroča nemški tednik Spiegel.
"Ubiti so bili, ker so predstavljali življenje, umorjeni, ker so predstavljali Francijo" Dva tedna po terorističnih napadih v Parizu, v katerih je bilo ubitih 130 ljudi, je v francoski prestolnici potekala osrednja žalna slovesnost.
Savdska Arabija bo v enem dnevu usmrtila najmanj 50 ljudi Savdska Arabija naj bi načrtovala več kot 50 usmrtitev obtoženih terorizma v enem dnevu, zaradi česar se je odzvala humanitarna organizacija Amnesty International.
"Veliki Hrvati, ki vihrajo z zastavami, so tisti, ki delajo Hrvaško majhno" Kako zaceliti vojne rane? Kako vojno prikazati kot elementarno zlo, in ne zgolj zgodovinski črno-beli obračun med dobrimi in slabimi?
Sumljiva pošiljka z belim prahom pred bruseljsko veliko mošejo Belgijske oblasti so stopnjo nevarnosti v prestolnici z najvišje znižale na tretjo. Pred veliko mošejo v Bruslju pa so odkrili sumljivo pošiljko z belim prahom.
Foto: Prebežniki na grško-makedonski meji podrli del ograje Okoli 200 prebežnikov iz Maroka, Alžirije in Pakistana je skušalo podreti ograjo na meji med Grčijo in Makedonijo, pri čemer so uničili del žičnate ograje.
Hrvaška ni dobila mandatarja za sestavo nove vlade Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović je po prvem krogu posvetovanj o sestavi nove vlade sporočila, da nobena koalicija in niti stranka nima zadostnega števila poslancev za določitev ...
Putin podprl oblikovanje velike koalicije proti IS-ju Francoski predsednik Francois Hollande je podporo o sestavi velike koalicije proti terorizmu dobil pri ruskem predsedniku Vladimirju Putinu.
Orlando Figes: "ISIS je nova oblika nacizma" "Zahod in Evropa se morata združiti. Žal je begunska kriza razdelila Evropo, nekatere države so z ogradami in zidovi postavile dodatne meje. To nikakor ne bo pomagalo Evropi, da razreši nastali ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izjava dneva
link
Tomaž Šušteršič
28. november 2015 ob 13:54 Vsak posameznik je odgovoren za svoja dejanja. Če je Fak na svojo roko naredil kaj takega, ve edinole on sam.
Več novic ...
Kazalo