Svet - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Svet - Arhiv
Mehika ostro obsoja zaostritev ameriške politike do nezakonitih priseljencev Medtem ko sta v Mehiko prišla ameriška ministra za obrambo in domovinsko varnost, da pomirila napetosti med državama zaradi najnovejših potez Washingtona, so mehiške oblasti ostro obsodile nove ...
Cressida Dick prva ženska na čelu Scotland Yarda Londonsko policijo, znano tudi pod imenom Scotland Yard, bo prvič v njeni 188-letni zgodovini vodila ženska, to bo Cressida Dick.
Muslimani za judovsko pokopališče zbrali 84.000 dolarjev Potem ko so neznanci oskrunili judovsko pokopališče v St. Louisu, so ameriški muslimani za popravilo nagrobnih kamnov zbrali 84.000 dolarjev.
Namesto pogajanj spor vodij ciprskih Grkov in Turkov Potem ko sta se sprla ciprski predsednik Nikos Anastasiades in vodja ciprskih Turkov Mustafa Akinci, so odpovedali za četrtek napovedan nov krog pogovorov o združitvi otoka.
Turške vojakinje bodo lahko nosile naglavno ruto Turška vlada je odpravila prepoved nošenja naglavnih rut v vojski, kar je še en korak proti večji islamizaciji turške družbe.
Kremelj in Bela hiša še nič o "Pahorjevem" predlogu Svetovalec v Kremlju Jurij Ušakov je dejal, da se Moskva in Washington še ne pogovarjata o datumu in kraju prvega srečanja med ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom in njegovim ameriškim kolegom ...
Slovenija in Srbija se medsebojno podpirata Odnosi med Slovenijo in Srbijo so dobri, sta na srečanju v Ljubljani potrdila slovenski zunanji minister Karl Erjavec in njegov srbski kolega Ivica Dačić.
V Italiji po stavki taksistov napovedana stavka v Alitalii Italija se je znašla sredi pravega stavkovnega vala. Potem ko so taksisti šest dni ohromili večja mesta po državi, so stavko zaradi groženj z odpuščanjem napovedali v letalskem prevozniku Alitalia.
Francoska policija pridržala dva sodelavca Le Penove Francoska policija je izvedla preiskavo na sedežu skrajno desne Nacionalne fronte (NF) v Parizu, nato pa pridržala dva sodelavca vodje stranke Marine Le Pen.
Amnesty International opozarja na politiko vzbujanja strahu in strupeno retoriko Politično vzbujanje strahu, med njimi voditeljev ZDA, Madžarske, Turčije in Filipinov, prispeva k nazadovanju človekovih pravic po svetu, opozarja nevladna organizacija Amnesty International (AI).
Raziskava: Južne Korejke bodo prve dosegle povprečno življensko dobo nad 90 let Raziskava londonske univerze Imperial College London in Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) je pokazala, da bodo Južne Korejke prve na svetu s povprečno življenjsko dobo nad 90 let.
"To, kako se bo naše mesto razvijalo, bo vplivalo na to, kakšni bomo mi kot ljudje" Vprašanje nočnega rušenja objektov v središču Beograda aprila lani je postalo ključno vprašanje, kakšno Srbijo si ljudje želijo, je za MMC dejal eden vidnejših aktivistov iniciative Ne utapljajmo ...
Nizozemski parlament prižgal zeleno luč za gojenje in prodajo marihuane na debelo Nizozemski parlament je potrdil predlog zakona o gojenju in prodaji marihuane na debelo pod vladnim nadzorom, ki bi med drugim omogočil lastnikom t. i.
Nemčija želi do leta 2024 povečati število vojakov za skoraj desetino Nemške oblasti so napovedale, da nameravajo do leta 2024 število vojakov povečati z zdajšnjih 178.000 na 198.000, okrepile pa bodo tudi število v vojski zaposlenih civilistov.
Južni Sudan: Zaradi vojne, suše in hiperinflacije pustoši lakota Združeni narodi so v delih Južnega Sudana razglasili stanje lakote, prvič v zadnjih šestih letih. Opozorila o nevarnosti lakote so se pojavila tudi v jugovzhodni Nigeriji, Somaliji in Jemnu.
Avstrija namerava nagraditi podjetja, ki bodo zaposlila domače delavce Avstrijska vladna koalicija je prižgala zeleno luč za nova pravila o zaposlovanju, ki med drugim predvidevajo, da imajo pri zaposlovanju delavci, ki so že v državi, prednost pred morebitnimi ...
Izraelski vojak za uboj Palestinca obsojen na 18 mesecev zapora Izraelsko vojaško sodišče je vojaku Elorju Azariji izreklo 18-mesečno zaporno kazen za uboj ranjenega Palestinca Fataha Al Šarifa. Sodišče ga je za krivega spoznalo že na začetku januarja.
V Stockholmu izgredniki zažigali avtomobile in ropali trgovine Švedska policija je v predelu Stockholma Rinkeby morala sprožiti opozorilne strele, potem ko so v nemirih izgredniki zažigali avtomobile in ropali trgovine.
Nikolić se ne bo potegoval za nov predsedniški mandat V ponedeljek sta se sešla srbski predsednik Tomislav Nikolić in premier Aleksandar Vučić. Dogovorila sta se za tesno sodelovanje v prihodnosti, Nikolić pa se je odpovedal kandidaturi za nov mandat.
ZDA: Med nezakonitimi priseljenci ni več razlik glede izgona V skladu z novimi navodili glede priseljevanja, ki jih je izdal a meriški minister za domovinsko varnost John Kelly, med nezakonitimi priseljenci ni več razlik glede prioritete za izgon.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Anketa: 21. februar 2017 ob 20:08

Kdo bo novi francoski predsednik?

Francois Fillon
Marine Le Pen
Emmanuel Macron
Benoit Hamon
Jean-Luc Melenchon
Arhiv
Izjava dneva
link
Matevž Čelik
22. februar 2017 ob 19:22 Verjetno ima vsak od nas svojo predstavo, kje si želi živeti. A bolj kot kje, je pomembno kako.
Več novic ...
Kazalo