Svet - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Svet - Arhiv
Leto dni od vključitve Rusije v sirsko vojno spopadi še intenzivnejši Mineva leto dni, odkar se je Rusija vključila v vojno v Siriji, ki sicer traja že šesto leto.
Francosko sodišče potrdilo: Brez nasmeha na fotografijah za potni list Francija je ena izmed držav, v katerih je na fotografijah za potni list in druge uradne dokumente nasmešek prepovedan.
Kovacs: Ni dobrega odgovora na neumno vprašanje. Zato parodija. Gergely Kovacs se je v politiko podal s parodijo.
Papež na Kavkazu podaja roko sprave, a vsi niso navdušeni Papež Frančišek je prispel v Gruzijo, kjer začenja apostolsko potovanje, med katerim bo d o konca tedna obiskal še Azerbajdžan.
ZN: V napadu brezpilotnega letala v Afganistanu ubitih 15 civilistov Združeni narodi so sporočili, da je bilo v napadu brezpilotnega letala na vzhodu Afganistana ubitih 15 civilistov. Takšne napade v državi izvajajo le ZDA. Tarča naj bi bili borci IS-ja.
Francoska letala nad Irak tudi z letalonosilke, domnevno nad Mosul Francoska vojaška letala rafale so začela operacije nad Irakom izvajati tudi z letalonosilke Charles de Gaulle. Letala naj bi napadla položaje t. i. Islamske države v Mosulu.
Številni svetovni državniki zbrani na pogrebu Šimona Peresa Na pogrebu nekdanjega izraelskega politika Šimona Peresa v Jeruzalemu so se zbrali številni svetovni državniki. Pogrebna slovesnost poteka ob strogem varnostnem nadzoru.
Duterte: Z veseljem bi poklal tri milijone odvisnikov od mamil Filipinski predsednik Rodrigo Duterte se je na tiskovni konferenci primerjal z Adolfom Hitlerjem in dejal, da bi "z veseljem poklal" na milijone odvisnikov od mamil.
Riad "zelo zaskrbljen" zaradi možnosti tožb po zavrnitvi Obamovega veta Zunanje ministrstvo Savdske Arabije je sporočilo, da jih "zelo skrbi" možnost, da lahko sorodniki žrtev napadov 11. septembra 2001 v ZDA tožijo kraljestvo za odškodnino.
Dosmrtni zapor za moškega, ki je v Gradcu zapeljal v množico Deželno sodišče v Gradcu je 27-letnika, ki je junija lani s terenskim vozilom zapeljal v množico, obsodilo na dosmrtni zapor v ustanovi za duševno motene kaznjence. Sodba še ni pravnomočna.
ZN: V Alepu najhujša humanitarna katastrofa v Siriji do zdaj Namestnik odposlanca ZN-a za Sirijo Ramzi Ezeldin Ramzi je pozval k nujni evakuaciji več sto ranjenih iz obkoljenega vzhodnega dela Alepa.
Na dan pogreba Šimona Peresa Hamas poziva k dnevu jeze Hamas je Palestince pozval, naj se v petek, na dan pogreba nekdanjega izraelskega predsednika Šimona Peresa, pridružijo dnevu jeze, da bi tako zaznamovali obletnico intifade Al Kuds, ki se je začela ...
New Jersey: Vlak treščil v peron, smrtna žrtev in številni ranjeni Na železniški postaji v kraju Hoboken v ameriški zvezni državi New Jersey se je zgodila huda nesreča, v kateri je umrla ženska, več sto pa jih je poškodovanih. Vlak je zadel peron in se iztiril.
Švedska bo spet uvedla obvezno služenje vojaškega roka Švedska je sporočila, da bo spet uvedla obvezno služenje vojaškega roka, čeprav so ga pred osmimi leti odpravili.
V "kirurško natančnih napadih" Indije v Kašmirju ubita pakistanska vojaka Indijska vojska je v pokrajini Kašmir na meji s Pakistanom izvedla napad, v katerem sta umrla dva pakistanska vojaka, devet pa jih je ranjenih.
Amnesty International: Sudanska vlada s kemičnim orožjem nad prebivalce Darfurja Amnesty International je v poročilu zapisala, da je sudanska vlada na območju Darfurja v najmanj 30 primerih uporabila kemično orožje proti tamkajšnjim prebivalcem.
Hillary Clinton z večjo podporo v svetu kot Trump, ki bi zmagal le v Rusiji Inštitut Gallup je v anketi, ki zajema ljudi iz 45 držav, ugotovil, da ima Hillary Clinton neprimerno večjo podporo v svetu kot Donald Trump. Tega bolj podpirajo le v Rusiji.
Obama: Preglasovanje veta v kongresu nevaren precedens Ameriški predsednik Barack Obama je v odzivu na kongresno preglasovanje njegovega veta na predlog zakon, ki bi omogočil tožbo proti Savdski Arabiji zaradi napadov 11. septembra 2001, dejal, da je to ...
ZDA: V streljanju na osnovni šoli ranjena dva učenca in učiteljica V streljanju na osnovni šoli v mestu Townville v Južni Karolini so bili ranjeni učiteljica in dva učenca. Gasilcuje je uspelo obvladati najstniškega napadalca, ki je predtem že ubil očeta.
ZDA: Kongres preglasoval Obamov veto; svojci žrtev 11. 9. lahko tožijo Savdijce Oba domova ameriškega kongresa sta več kot prepričljivo zavrnila predsedniški veto Baracka Obame glede predloga zakona, ki bi svojcem žrtev terorističnih napadov 11. septembra 2001 omogočil tožbe na ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Anketa: 8. september 2016 ob 10:04

Kaj je po vašem mnenju najbolj zaznamovalo ameriške volitve 2016?

Škandal z e-pošto Hillary Clinton.
Nepričakovani vzpon Donalda Trumpa.
Politično nekorektne izjave Donalda Trumpa.
Presenetljivo uspešna kampanja Bernieja Sandersa.
Nepriljubljenost obeh predsedniških kandidatov.
Melanija Trump in porast zanimanja za Slovenijo zaradi nje.
Drugo.
Arhiv
Izjava dneva
link
Miša Molk
2
30. september 2016 ob 15:08 Zaradi tega stresnega življenja, ki ste ga dobro opisali, sem si pridelala čir na želodcu in žolčne kamne. Oboje so zdaj že odpravili, verjetno pa me z leti čaka kaj drugega.
Več novic ...
Videonovice
Slovo od Šimona Peresa 00:10:33, 30.09.2016
Dutertejeve hitlerjanske ambicije 00:01:44, 30.09.2016
V obleganem Alepu 00:02:03, 30.09.2016
Pogreb Šimona Peresa 00:00:52, 30.09.2016
Pogreb Šimona Peresa 00:00:52, 30.09.2016
Pipistrel letel nad Stuttgartom 00:02:08, 29.09.2016
V New Jerseyju huda nesreča vlaka 00:02:01, 29.09.2016
Indija izvedla napad v Kašmirju 00:00:43, 29.09.2016
Kazalo