Svet - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Svet - Arhiv
V Kolumbiji vlada zamrznila pogajanja z drugo največjo skupino upornikov Kolumbijska vlada naj bi začela pogajanja z drugo največjo uporniško skupino v državi Narodnoosvobodilno vojsko (ELN), a so proces zamrznili.
V Venezueli vre; Maduro deli sladke obljube Venezuelski predsednik Nicolas Maduro je v odzivu na napoved splošne stavke delavcem obljubil zvišanje minimalne plače za 40 odstotkov.
Rajoy ni dobil dovolj podpore, v soboto naj bi le šlo Aktualni španski premier Mariano Rajoy v spodnjem domu kongresa ni dobil dovolj podpore za nov mandat, saj ga je podprlo le 170 od 350 poslancev.
V Latvijo maja 2017 do 50 slovenskih vojakov Obrambni ministri Nata so v Bruslju končali dvodnevno zasedanje, na katerem so med drugim potrdili prispevek v štiri bataljone, ki bodo poslani v Litvo, Latvijo, Estonijo in na Poljsko.
Ši Džinping postaja kitajski "ljubljeni vodja" Vladajoča kitajska komunistična partija je generalnega sekretarja Ši Džinpinga razglasila za jedro svojega vodstva.
Hude obtožbe na račun ruskih operacij v Alepu Generalni podsekretar ZN-a Stephen O'Brien, zadolžen za koordinacijo humanitarne pomoči, je Rusijo obtožil, da prebivalce v vzhodnem Alepu sili v vdajo ali smrt.
Nagrada Saharova ugrabljenima borkama za pravice jezidov Nadia Murad in Lamia Adži Bašar sta dve izmed tisočih deklet iz skupnosti jezidov, ki so jih v Iraku borci IS-ja leta 2014 ugrabili za spolne sužnje.
Renzi: Italija ne zapusti svojih državljanov Trije močni potresi, ki so v sredo nekaj po 19.00 stresli osrednji del Italije, in so ga čutili tudi v Sloveniji, so povzročili večjo gmotno škodo. Zaradi infarkta je umrl en človek.
Foto: Konec Džungle, otroci spali pod milim nebom Čeprav francoske oblasti trdijo, da so begunsko taborišče v Calaisu popolnoma izpraznili, naj bi bilo v Džungli še vedno nekaj sto ljudi, med njimi otroci brez spremstva.
"Vsaka kapitalistična demokracija je zelo omejena, za ZDA pa to še posebej velja" V ZDA tekmujeta populistični nacionalist in proimperialistična neoliberalka, a v kapitalistični demokraciji je odločanje ljudi zelo omejeno, za MMC opozarja ameriški sociolog Charles Post.
Belgijci po odpovedanem vrhu Kanada-EU le dosegli dogovor o Ceti Le nekaj ur po tem, ko je Kanada odpovedala vrh z EU-jem, na katerem naj bi podpisali gospodarski in trgovinski sporazum Ceta, so belgijski poslanci dosegli dogovor o tem spornem dokumentu.
Italijo stresel še močnejši sunek z magnitudo 5,9 Osrednjo Italijo je zvečer stresel močen potres z magnitudo 5,4, ki je imel žarišče v pokrajini Marke, nato pa se je vzhodno od Perugie zemlja stresla še močneje.
Na valu ljudske jeze bi na čelo Islandije lahko prijadrali Pirati Vse večje nezadovoljstvo z ustaljenim strankarskim sistemom in politikami je islandskim Piratom prineslo visoko podporo med ljudmi in kaže, da bi v soboto lahko dobili mandat za sestavo vlade.
Đukanović se že tretjič umika s položaja premierja - se bo znova vrnil? Črnogorski premier in vodja DPS-ja Milo Đukanović kljub zmagi na parlamentarnih volitvah ne bo vnovič premier, saj je stranka za mandatarja predlagala njegovega namestnika Duška Markovića. "Določena ...
Seznam grozodejstev IS-ja v ofenzivi na Mosul vse daljši ZN dobiva poročila o silovitem nasilju IS-ja nad otroki in ženskami v času, ko se koalicijski obroč v ofenzivi na Mosul oža.
Po plazu kritik Moskva umaknila prošnjo za oskrbo ladij na Ceuti Na Španijo so se usule kritike, ker je odobrila oskrbo z gorivom ruskih vojaških ladij, ki so na poti proti Siriji.
Po Burundiju in Južni Afriki tudi Gambija izstopa iz ICC-ja Gambija je tretja afriška država, ki je v zadnjih tednih napovedala svoj izstop iz Mednarodnega kazenskega sodišča (ICC). Očita mu pregon in poniževanje Afričanov.
Amnesty International opozarja na civilne žrtve koalicijskih napadov v Siriji Mednarodna organizacija za varstvo človekovih pravic Amnesty International opozarja, da koalicija pod vodstvom ZDA, ki se v Siriji bojuje proti IS-ju, ne naredi dovolj za izogibanje civilnim žrtvam.
Trump: Načrt Hillary Clinton za Sirijo bi sprožil tretjo svetovno vojno Donald Trump je ostro kritiziral zunanjo politiko svoje tekmice Hillary Clinton in njen načrt za Sirijo. Po njegovem mnenju bi se morale ZDA osredotočiti na IS, ne pa odstop Bašarja Al Asada.
Ugasnil zadnji motor Jugoslavije: bankrot podjetja Zastava avtomobili Sodišče v Kragujevcu je razglasilo bankrot jugoslovanskega avtomobilskega velikana Zastave avtomobili AD.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Anketa: 1. oktober 2016 ob 18:53

Kaj mislite, da lahko Donaldu Trumpu prinese zmago na ameriških volitvah?

Teroristični napad.
Kakšna res usodna napaka Hillary Clinton.
Omilitev retorike.
Vztrajanje v svojem slogu naprej.
Drugo.
Nič mu ne more prinesti zmage.
Arhiv
Izjava dneva
link
Charles Post
1
27. oktober 2016 ob 12:28 Ključne odločitve o vsem, od vojaške politike, vojne, zunanje politike na splošno pa do narave sprejemanja gospodarskih odločitev, so zunaj dosega kakršnega koli demokratičnega odločanja.
Več novic ...
Kazalo