Svet - Arhiv

ISKALNIK PO SEKCIJI


Iskane besede:
Od:
Do:
Svet - Arhiv
Potrebna je nova smer v boju s podnebnimi spremembami "Podnebne spremembe ogrožajo težko pridobljeni mir, blagostanje in možnosti milijard ljudi za uspeh," je dejal Ban Ki Mun ob odprtju podnebnega vrha v New Yorku.
Do januarja bi lahko število okuženih z ebolo naraslo na 1,4 milijona Po najbolj črnem scenariju bi lahko število okuženih za ebolo v zahodni Afriki do januarja prihodnje leto naraslo na 1,4 milijona, so opozorile ameriške zdravstvene oblasti.
Proruski uporniki: "Topništvo umikamo z območij, s katerih so jih tudi Ukrajinci" Potem ko je ukrajinska vojska v torek začela umikati težko orožje z bojišč na vzhodu države, so se za podobno potezo odločili tudi proruski uporniki.
Grška vlada bi v javnem sektorju ukinila 6.500 delovnih mest, zaposleni na ulico Zaradi vladnih napovedi, da bodo kot pogoj za nadaljnje mednarodno posojilo primorani v odpuščanje v javnem sektorju, so delavci zavzeli ulice in napovedali 24-urno stavko.
Afganistanski dnevnik: Nasmeh v očeh Gospod na sliki ne bo nikoli več tekel. Med obiranjem pistacij so ga ustrelili. Zdravniki pravijo, da bi s primerno opremo lahko rešili njegovo nogo, brez nje je ne morejo.
Hongkong po poti Škotske? V Pekingu so s pritajenim zanimanjem spremljali potek referenduma na Škotskem, predvsem zaradi možnosti, da bodo njegovi rezultati vplivali na nadaljnje dogajanje v Hongkongu.
Izraelska vojska ubila Palestinca, osumljena umora treh najstnikov Izraelska vojska je na Zahodnem bregu ubila Palestinca, osumljena ugrabitve in umora treh izraelskih najstnikov, kar je bil povod za ofenzivo na Gazo, v kateri je bilo ubitih 2.200 Palestincev.
ZDA ponosne na močno koalicijo držav proti skrajnežem Ameriški predsednik Barack Obama je pozdravil sodelovanje arabskih držav v napadih na Islamsko državo, v katerih je bilo ubitih več kot sto skrajnežev.
V Čadu bodo zaradi "zaščite družine" prepovedali homoseksualnost Čad bo očitno postal 37. afriška država, ki bo prepovedala homoseksualnost, saj je vlada izglasovala zakon, po katerem se homoseksualnost kaznuje z do 20 leti zaporne kazni.
Ukrajinska vojska z bojišč umika težko orožje Po sklenitvi sobotnega premirja je začela ukrajinska vojska 15 kilometrov od frontne črte umikati težko orožje. A premirje je krhko, saj z vzhoda države poročajo o novih žrtvah.
"Škotska bi lahko postala neodvisna tudi brez referenduma" Škotski premier v odstopu Alex Salmond je po zavrnitvi neodvisnosti na referendumu dejal, da se mu je zdel to najboljši način za osamosvojitev, da pa še niso izčrpane vse možnosti.
Na Poljskem je prisegla nova premierka Ewa Kopacz je v Varšavi pred poljskim predsednikom Bronislawom Komorovskim prisegla kot nova predsednica poljske vlade.
IS poziva k ubijanju državljanov mednarodne koalicije, nevarnosti za Slovenijo ni Islamska država je svoje privržence pozvala, naj ubijajo prebivalce držav, ki sodelujejo v mednarodni koaliciji proti džihadistom. Vanjo je vključena tudi Slovenija.
V Turčijo zbežalo že 130.000 Kurdov, zato Turčija zapira svoje meje Iz Sirije je pred nasiljem Islamske države v Turčijo v zadnjih dneh pobegnilo že 130.000 Kurdov, zato Turčija zapira svoje meje.
Kitajska skuša preprečiti nadaljevanje upadanja gospodarske rasti Kitajska centralna banka je ob koncu tedna povečala likvidnost petih največjih kitajskih komercialnih bank za 81 milijard dolarjev.
Karantena v Sierri Leone uspeh, odkrili 150 novih primerov ebole Oblasti v Sierri Leone so tridnevno karanteno, ki so jo uvedli, da bi omejili izbruh ebole, razglasile za uspeh, a je ne bodo podaljšale.
Svet zahteva odločen boj proti podnebnim spremembam Pred torkovim začetkom podnebnega vrha ZN-a v New Yorku so po vsem svetu potekali protesti za učinkovitejše ukrepanje proti podnebnim spremembam.
Foto: V Moskvi shod za mir v Ukrajini in proti vmešavanju Rusije V Moskvi se je na "pohodu za mir" zbralo več tisoč ljudi, ki so izražali svoje nestrinjanje z ruskim vmešavanjem v spopade na vzhodu Ukrajine.
Napad v nakupovalnem središču ni izučil Kenije V Keniji se spominjajo terorističnega napada na nakupovalno središče v Nairobiju, kjer so islamski skrajneži pred letom dni ubili več kot 60 ljudi.
Težave med New Delhijem in Pekingom. A posel je posel. Kitajska stopnjuje svojo diplomatsko dejavnost, ki je tokrat usmerjena na sosednje azijske države.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izjava dneva
link
Franc Rode
23. september 2014 ob 14:54 Od premierja Mira Cerarja si obetam iskreno sodelovanje, ker ga imam za iskrenega in za poštenega človeka, človeka dobre volje, ki dobro v srcu misli.
Več novic ...
Kazalo