Svet - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Svet - Arhiv
Britanci po brexitu: 7 evrov za prepustnico za potovanje po EU-ju Britanci, ki bodo želeli po uveljavitvi brexita potovati po državah EU-ja, bodo morali plačati triletno prepustnico, za katero bodo odšteli sedem evrov.
Foto: Protesti v Beogradu proti "avtokratski vladavini Vučića" Ulice Beograda so v soboto preplavili protestniki, ki nasprotujejo predsedniku Aleksandru Vučiću, saj da vodi avtokratsko vladanje in uvaja popoln nadzor nad mediji.
Posledice upadanja kitajske gospodarske rasti bodo vsesplošne Kitajski statistični urad je ob koncu tedna sporočil, da je kitajska gospodarska rast novembra padla na 5,4 odstotke, kar je najmanj v zadnjih desetih letih, zato je vrednost delnic na azijskih ...
Nam bo uspelo obvarovati Zemljo? V Katovicah zelena luč pariškemu podnebnemu dogovoru. Medtem ko je ob sprejetju dogovora na podnebni konferenci COP24 v Katovicah na Poljskem predsednik Michal Kurtyka od veselja skočil čez mizo, so okoljevarstveniki od večdnevnih pogajanj pričakovali ...
Žival kot praznično darilo? "Prosimo, ne!" Nemška zavetišča za živali so se odločila, da bodo v prazničnih decembrskih dneh začasno ustavila oddajanje živali, saj opozarjajo, da domači ljubljenčki nikakor niso prava izbira za darilo.
Konec leta bo s položaja odšel Trumpov notranji minister Zinke Ameriško vlado bo konec leta zapustil notranji minister Ryan Zinke, ki je vpleten v številne škandale z zapravljanjem javnih sredstev in neetičnega ravnanja.
Sneg povzroča težave na Balkanu, predvsem v BiH-u in Srbiji Sneg in veter povzročata težave na cestah na Balkanu. V Srbiji sneži neprekinjeno 24 ur, zato imajo zimske službe veliko dela, v Bosni in Hercegovini pa so v nekaterih delih države zapore prometa.
Nemčija: Ljudje bodo lahko izbrali tudi tretji spol z oznako "različen" Ta teden sta oba domova nemškega parlamenta potrdila predlog zakona, po katerem bodo nemški državljani na osebnih dokumentih poleg moškega in ženskega lahko izbrali tudi tretji spol pod oznako ...
Obamacare razglašen za neustavnega. Trump: Odlična novica za ZDA. Sodnik v ameriški zvezni državi Teksas je zdravstveno reformo nekdanjega ameriškega predsednika Baracka Obame 'Obamacare' v petek razglasil za neustavno zaradi spremembe davčne zakonodaje.
Dogovor o uresničevanju pariškega podnebnega sporazuma sklenjen Na podnebni konferenci COP24 v Katovicah so predstavniki skoraj 200 držav po večdnevnih pogajanjih vendarle sklenili dogovor o pravilih za izvajanje pariškega sporazuma iz leta 2015.
V Franciji se nadaljujejo protesti rumenih jopičev, a v manjšem obsegu Na protestu "rumenih jopičev" v Parizu se je zbralo nekaj tisoč ljudi, kar je sicer manj kot na podobnih shodih v preteklih štirih tednih. Protestniki so se zbrali tudi v drugih mestih po državi.
Ustanovljena samostojna ukrajinska cerkev Vodilni predstavniki Ukrajinske pravoslavne cerkve so ustanovili samostojno ukrajinsko cerkev.
Avstralija priznala zahodni del Jeruzalema za glavno mesto Izraela Avstralska vlada je priznala zahodni del Jeruzalema za glavno mesto Izraela, veleposlaništvo iz Tel Aviva pa bodo preselili šele po vzpostavitvi miru med Palestino in Izraelom.
Vučić kosovskim Srbom: Zaščitili vas bomo! Po oblikovanju kosovskih varnostnih sil (KSF) v vojsko je srbski predsednik Aleksandar Vučić sklical nujno sejo Varnostnega sveta ZN-a, kot sponzorja Kosova pa označil ZDA in Združeno kraljestvo.
#MMCdebata: "Jasno, da mora biti premikanje migrantov urejeno." "Če deklaracija ni zavezujoča, kot trdijo, kakšen smisel jo ima potem sploh podpisovat oz. obravnavat na državni ravni?"
Španski pravniki: Če spolni odnos ni sporazumen, gre za posilstvo V Španiji bodo zaostrili zakonodajo tako, da bo vsak nesporazumen spolni odnos označen kot spolni napad ali posilstvo in ne več kot "le" spolna zloraba.
Strasbourg: Aretirali še dva človeka in znova odprli božični sejem V Strasbourgu so dan po tem, ko je policija usmrtila napadalca Cherifa Chekatta, ob poostreni varnosti znova odprli tradicionalni božični sejem.
Kosovski poslanci s ploskanjem pozdravili oblikovanje lastne vojske Kosovski parlament je potrdil tri zakone, s katerim se bodo sedanje kosovske varnostne sile (KSF) preoblikovale v vojsko.
Ob meji umrla sedemletna gvatemalska prebežnica V ZDA je zaradi dehidracije in šoka, ki sta pripeljala do zastoja srca, umrla sedemletna deklica iz Gvatemale, ki so jo pridržale obmejne oblasti.
Irski poslanci podprli pravico žensk do splava Irski poslanci so sledili volji ljudi na referendumu in sprejeli zakon, ki bo prvič v zgodovini države dovolil umetno prekinitev nosečnosti.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Anketa: 7. december 2018 ob 18:06

Kakšen veter bo zapihal v CDU-ju z novo vodjo Annegret Kramp-Karrenbauer?

Nič se ne bo spremenilo, saj bo še naprej vodila politiko Angele Merkel.
Prinesla bo določene spremembe.
Ne vem.
Arhiv
izbor //svet
Izjava dneva
link
Miro Cerar
2
15. december 2018 ob 15:02 Prepričan sem, da danes odpiramo novo poglavje v odnosih z ZDA. Ne le, da smo utrdili dosedanje dobre odnose, ampak smo si tudi iskreno povedali, kje jih lahko izboljšamo in kje vidimo težave.
Več novic ...
Kazalo