Svet - Arhiv

ISKALNIK PO SEKCIJI


Iskane besede:
Od:
Do:
Svet - Arhiv
Kerry: "Niti en ruski uradnik upornikov ni pozval k odložitvi orožja" Ameriški državni sekretar John Kerry je Rusijo obtožil "vznemirjanja, zavajanja in destabilizacije" vzhoda Ukrajine in Moskvi dal dve možnosti - pomoč pri umiritvi krize ali nove sankcije.
Po tragediji znova pouk v južnokorejski srednji šoli V južnokorejski šoli, od koder prihaja okoli 250 dijakov, ki so utonili v nesreči trajekta, se je znova začel pouk. Številne šolske klopi so ostale prazne.
Netanjahu se ne bo pogajal s "teroristi, ki pozivajo k uničenju Izraela" Izrael je prekinil mirovna pogajanja s Palestinci, potem ko sta palestinski gibanji Fatah in Hamas sklenili spravni dogovor o oblikovanju vlade narodne enotnosti.
Obama podprl Japonsko v ozemeljskem sporu s Kitajsko Ameriški predsednik Barack Obama je med obiskom v Tokiu zagotovil ameriško podporo Japonski v sporu s Kitajsko glede spornega otočja v Vzhodnokitajskem morju, a posvaril pred provokacijami.
Rusija po operaciji Kijeva začela nove vojaške vaje ob meji z Ukrajino Zaradi vojaške operacije oblasti v Kijevu proti proruskim upornikom in vojaških vaj zveze Nato v Vzhodni Evropi je Rusija ob meji z Ukrajino začela urjenje svoje vojske.
V Kabulu policist pred bolnišnico ubil tri Američane Pred mednarodno pediatrično bolnišnico v Kabulu se je zgodil strelski napad, v katerem je policist ubil tri ameriške zdravstvene delavce.
Ban Ki Mun: Vse strani onemogočajo človekoljubno pomoč Generalni sekretar OZN-a Ban Ki Mun je obtožil vse vojskujoče strani v Siriji, da so krive za nemoč Združenih narodov pri dostavi človekoljubne pomoči žrtvam državljanske vojne.
Mehiški milijarder Slim prevzema Telekom Austrio in Simobil Po 11-urnih pogajanjih je Carlos Slim dosegel dogovor z avstrijsko vlado, ki omogoča enemu izmed najbogatejših ljudi na svetu prevzem Telekoma Austrie in s tem tudi Simobila.
Ob avstralski obali našli naplavine, ki bi lahko bile del izginulega letala Na zahodnem delu Avstralije so našli naplavljen kovinski predmet, ki bi lahko bil del letala malezijske družbe Malaysia Airlines, ki je z 239 ljudmi na krovu izginilo 8. marca.
Fatah in Hamas dosegla spravo. Izrael besen. Predstavniki Palestinske osvobodilne organizacije (PLO) in gibanja Hamas so dosegli dogovor, da bodo oblikovali vlado narodne enotnosti pod vodstvom palestinskega predsednika Abasa.
Lavrov: "Če bomo napadeni, bomo zagotovo odgovorili" Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je napovedal, da bo Rusija odgovorila, če bodo v Ukrajini napadeni njeni interesi, kot so bili leta 2008 v Južni Osetiji, kar je sprožilo vojno z Gruzijo.
Severna Koreja: Nova generacija izgublja zaupanje v režim Po desetletjih popolnega nadzora Pjongjangov železni primež nad življenji običajnih državljanov počasi popušča. Tako Guardianova novinarka Tania Branigan, ki se je srečala s Severnimi Korejci, "ki ...
Vrhovno sodišče ZDA proti rasi kot dejavniku pri sprejemu na univerzo Vrhovno sodišče ZDA je sprejelo odmevno odločitev v primeru referendumske odločitve volivcev zvezne države Michigan. Ti so leta 2006 potrdili zakon, ki univerzam prepoveduje upoštevanje rase kot ...
London: V vili našli trupla treh otrok Londonska policija je aretirala 43-letno žensko, potem ko je v vili v premožni soseski New Malden v jugozahodnem predelu britanske prestolnice našla trupla treh otrok.
Brunej uvedbo šeriatskega prava preložil na "bližnjo prihodnost" Brunej je odložil uvedbo strogega islamskega kazenskega prava, napovedano za torek.
Domnevni policijski uboj mladega plesalca zanetil nemire v Riu V Copacabani, turistično priljubljenem delu Ria de Janeira, so izbruhnili spopadi med prebivalci ene izmed tamkajšnjih revnih četrti in policijo. Pri tem je bil ustreljen 26-letni moški.
Energetska (r)evolucija Ob dnevu Zemlje, ki ga po svetu posvečajo zelenim mestom, se v tokratnem Globusu ukvarjamo z energetiko. Medvladna skupina za podnebne spremembe je 13. aprila v Berlinu predstavila rešitve, s ...
Vučić za "zdravo in dostojno" Srbijo Srbski predsednik Tomislav Nikolić je mandat za sestavo nove vlade tudi uradno poveril vodji SNS-a Aleksandru Vučiću in ob tem dejal: "Dal sem mu mandat, a če sem iskren, ne bi bil v njegovi koži".
Agrokor najel novih 50 milijonov evrov posojila Hrvaški Agrokor je najel 50 milijonov evrov posojila pri francoski banki BNP Paribas, s katerim bo "prestrukturiral obstoječe dolgove in razvoj poslovnih dejavnosti koncerna".
Erdogan protestnikom. "Niste nad zakonom!" Turški premier Recep Tayyip Erdogan ob prazniku dela ne bo dovolil shodov na trgu Taksim. Podobna odločitev maja lani je sprožila vsedržavne protivladne proteste.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...
Izjava dneva
link
Robert Petkovšek, Družina
5
24. april 2014 ob 09:55 Politika je vedno manj služba skupnemu dobremu in vedno bolj lovišče, kjer posamezniki in skupine iščejo svoj izplen. Politika ni več spopad za neko politično prepričanje, ampak spopad posameznikov ...
Več novic ...
Kazalo