Svet - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Svet - Arhiv
Afrika bi se morala resneje lotiti vprašanja bega svojih ljudi Včasih se reševanje težav začne doma, zato bi morale afriške države in organizacije narediti več, da bi preprečile prebežnikom nevarno pot prek Sredozemlja, so prepričani v Organizaciji za migracije ...
Ruski hekerji prebirali elektronsko pošto Obame Ruski hekerji so lani prestregli nekaj elektronskih sporočil ameriškega predsednika Baracka Obame, ko so vdrli v nezaupni računalniški sistem Bele hiše.
Sprva mirni protesti v Burundiju postali nasilni. Umrla dva protestnika. V Burundiju so izbruhnili protesti proti predsedniku Pierru Nkurunzizi, potem ko ga je njegova stranka nominirala za tretji mandat, kar je v nasprotju z ustavno omejitvijo dveh predsedniških mandatov.
Nazarbajev se je "uklonil" volji ljudstva in gre po novo zmago na volitvah V Kazahstanu potekajo volitve, na katerih bo trenutni predsednik Nursultan Nazarbajev brez dvoma podaljšal svojo četrtstoletno vladavino v tej srednjeazijski državi.
Nepal prešteva žrtve potresa, že več kot 2.300 mrtvih Število žrtev potresa v Nepalu se je povzpelo nad 2.300, a to še ni dokončna številka. Na prizadetem območju je med 40 in 50 slovenskih državljanov, stik pa ni bil vzpostavljen le z dvema.
Britanske volitve: liberalci zavračajo škotske nacionaliste Vodja britanskih liberalnih demokratov Nick Clegg, čigar stranka naj bi na volitvah 7. maja odigrala vlogo jezička na tehtnici, je zavrnil vladanje s pomočjo škotskih nacionalistov.
V Zagrebu na tisoče protestnikov združenja Franak Združenje hrvaških posojilojemalcev v švicarskih frankih je na sobotne proteste v Zagrebu privabilo več tisoč ljudi, med katerimi so bili tudi protestniki iz Srbije, BiH-a in Slovenije.
Slovenca v Nepalu: "Popotresnih sunkov pa ne štejemo več" " Zelo močno se je treslo in tudi zelo dolgo, " sta po silovitem potresu za STA povedala Primož in Neža Podobnik, Slovenca, ki že tri leta živita v Pokari v Nepalu.
Video: Zasilni pristanek se je končal z ognjem v motorju Na mednarodnem letališču Atatürk v Carigradu je v soboto prišlo do nesreče na letalu družbe Turkish Airlines, ki je v drugem poskusu le pristalo kljub gorečemu motorju.
Nov poraz Al Asada na severu Sirije; Izraelci nad rakete? Vojna plima v Siriji se je z letom 2015 obrnila in uporniki so prevzeli pobudo iz rok sil, zvestih Bašarju Al Asadu. Na severozahodu Sirije so islamisti in džihadisti zavzeli mesto Džisr al Šugor.
V potresu v Nepalu več kot 1.500 mrtvih Opoldne po krajevnem času je močan potres z magnitudo 7,9 stresel osrednji Nepal, na pol poti med glavnim mestom Katmandujem in Pokaro. Po začasnih podatkih policije je umrlo več kot 1.500 ljudi.
Rim je preklical priznanje fašistu Italijanska vlada je v petek zvečer preklicala državno priznanje, ki ga je ob dnevu spominjanja na fojbe in eksodus Italijanov iz Istre prejel fašist iz Parme Paride Mori.
Uporniki grozijo Savdski Arabiji: "Za napad ne potrebujemo rakete!" Šiitski uporniki v Jemnu so zagrozili Savdski Arabiji, da jo bodo napadli, če ne bo ustavila zračnih napadov na Jemen.
Al Kaida naj bi načrtovala napad na Vatikan Italijanska policija je razbila mrežo islamskih skrajnežev, povezanih z Al Kaido in ubitim voditeljem Osamo bin Ladnom, ki naj bi leta 2010 nameravali izvesti napad na Sveti sedež v Rimu.
Hrvaška ne bo sprejela pribežnikov, v Sloveniji bodo dobili status begunca Hrvaška bo za okrepljeno evropsko operacijo Triton za preprečitev nevarnih potovanj prebežnikov čez Sredozemlje ponudila svojo ladjo obalne straže, ne bo pa sprejela migrantov.
Foto: Radioaktivno sevanje na otroškem igrišču v Tokiu Na enem izmed igrišč v japonski prestolnici so izmerili izjemno visoko stopnjo radioaktivnega sevanja, zato so zaradi skrbi za zdravje otrok zaprli park, kjer je igrišče.
V Nemčiji zaostrili protiteroristične zakone Nemški bundestag je zaostril protiteroristično zakonodajo, s katero bo v Nemčiji po novem kaznivo potovanje na bojišča v Siriji in Iraku in celo poskus potovanja tja.
Izredne razmere v Minnesoti zaradi ptičje gripe V ameriški zvezni državi Minnesota so razglasili izredne razmere po hitrem širjenju smrtonosnega virusa ptičje gripe, zaradi katerega so v ZDA poklali že 7,8 milijona živali.
V Makedoniji vlak povozil 14 prebežnikov V bližini makedonskega mesta Veles je vlak do smrti povozil 14 prebežnikov. Makedonija je na prometni balkanski poti za prebežnike, ki se skušajo prebiti do zahodne Evrope.
General Petraeus obsojen na dve leti pogojne kazni Nekdanji direktor Cie David Petraeus je bil obsojen na dve leti pogojne kazni in plačilo 100.000 dolarjev, ker je svoji ljubici posredoval zaupne podatke in lagal preiskovalcem.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izjava dneva
link
Vlasta Nussdorfer
26. april 2015 ob 15:01 Na nas se obrnejo tudi posamezniki, ki se znajdejo v položaju osebne (pre)zadolženosti tudi brez lastne krivde in odgovornosti, zgolj zaradi spleta nesrečnih okoliščin (na primer ob smrti ...
Več novic ...
Kazalo