Svet - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Svet - Arhiv
Valls se umika kot premier in gre v napad na predsedniški položaj Francoski premier Manuel Valls je sporočil, da se bo januarja potegoval za nominacijo za predsedniške volitve.
Pahor kot prvi slovenski predsednik obiskal Egipt Predsednik države Borut Pahor je začel dvodnevni obisk v Egiptu s srečanjem z egiptovskim predsednikom Abdelom Fatahom al Sisijem. Obiskal bo tudi spomenik aleksandrinkam.
Ganski prevaranti več kot 10 let vodili svoje ameriško veleposlaništvo V Gani so ameriške oblasti zaprle lažno veleposlaništvo, kjer so kriminalci več kot desetletje izdajali ameriške vizume in druge dokumente za izselitev v ZDA. Prevarante so tako zaprli šele pred ...
Največja potreba po humanitarni pomoči po drugi svetovni vojni Ljudje, ki trpijo zaradi konfliktov ali posledic naravnih nesreč, bodo po oceni Združenih narodov v prihodnjem letu potrebovali rekordnih 22,2 milijarde dolarjev (20,8 milijarde evrov) humanitarne ...
Libijskim oblastem uspelo dokončno pregnati IS iz strateške Sirte Libijske vladne sile so sporočile, da so po večtedenskih bojih le pregnale pripadnike džihadistične skupine Islamska država iz Sirte in da je mesto povsem pod njihovim nadzorom. Sirta, pomembno ...
Key odstopa kot premier Nove Zelandije Novozelandski premier John Key je presenetljivo napovedal odstop, saj da je po osmih letih zdaj pravi čas za njegov odhod. "Imam občutek , da odhajam na vrhuncu. To je najtežja odločitev, kar sem ...
Mirzijojev po 27 letih zamenjal uzbekistanskega samodržca Karimova Na nedeljskih predsedniških volitvah v Uzbekistanu je dosedanji premier republike Šavkat Mirzijojev prejel več kot 88 odstotkov glasov in tako nasledil preminulega Islama Karimova. Glede na podatke ...
Obroč okrog vzhodnega Alepa vse ožji Sirski observatorij za človekove pravice je sporočil, da so sile predsednika Bašarja Al Asada v noči na ponedeljek osvojile nov predel vzhodnega Alepa - Kadi Askar.
Trump napadel Kitajsko: Nas vi kaj sprašujete? Potem ko je zmagovalec ameriških predsedniških volitev Donald Trump v petek govoril s predsednico Tajvana in tako razburil Kitajsko, je Kitajsko tokrat ošvrknil še na Twitterju.
Van der Bellen zmagal za približno 300.000 glasov Neodvisni kandidat Alexander van der Bellen je v ponovljenem drugem krogu predsedniških volitev v Avstriji protikandidata svobodnjaka Norberta Hoferja porazil za približno 300.000 glasov.
Sjujem s podporniki uspelo ustaviti naftovod Inženirski korpus ameriške vojske je zavrnil izdajo dovoljenja za načrtovano traso naftovoda v zvezni državi Severna Dakota, proti kateremu že od aprila protestirajo pripadniki indijanskega plemena ...
Renzi bo z odstopom še malce počakal Italijanski premier Matteo Renzi je na prošnjo predsednika države Sergia Mattarelle odložil odstop do sprejema proračuna v parlamentu, kar naj bi se zgodilo konec tedna. Renzi je po prvotnih načrtih ...
Trump: Povračilni ukrepi za podjetja, ki selijo proizvodnjo v tujino Novoizvoljeni predsednik ZDA Donald Trump je ameriškim podjetjem, ki razmišljajo o selitvi proizvodnje v tujino, zagrozil s "povračilnimi ukrepi", kot je denimo zajeten čezmejni davek.
Letalska nesreča, ki je pokopala generalnega sekretarja ZN-a, mednarodna zarota? Kaj je leta 1961 povzročilo strmoglavljenje letala nad Rodezijo (današnjo Zambijo), v katerem je bil ubit nekdanji generalni sekretar ZN-a Dag Hammarskjöld?
Turčija rešuje liro: s Kitajci, Iranci in Rusi bi trgovali v lokalnih valutah Turčija sprejema ukrepe, s katerimi bi omogočila, da trgovanje s Kitajsko, Rusijo in Iranom poteka v lokalnih valutah, je sporočil turški predsednik Recep Tayyip Erdogan.
Havaje presenetil sneg Na delih Havajev so oblasti izdale vremensko opozorilo po tem, ko je v tej otoški ameriški zvezni državi v zadnjih treh dneh zapadlo do 90 centimetrov snega.
V finskem mestu Imatra ubite političarka in novinarki V Imatri, majhnem obalnem mestu na jugovzhodu Finske blizu meje z Rusijo, so bile okoli polnoči ustreljene predsednica mestnega sveta in dve novinarki. Vse žrtve streljanja so umrle.
Van der Bellen novi predsednik Avstrije, Hofer priznal poraz Alexander Van der Bellen, neodvisni kandidat s podporo Zelenih, je zmagovalec predsedniških volitev v Avstriji, kar potrjujejo tako začasni izidi kot tudi vzporedne volitve.
Italija: Po visokem porazu na referendumu Renzi podal odstop Po visokem porazu na referendumu, na katerem so Italijani zavrnili spremembo ustave, s katerimi bi omejili pristojnost senata in deželnih vlad, je premier Matteo Renzi podal svoj odstop.
Konec devetdnevnega žalovanja na Kubi: Fidel Castro pokopan V mestu Santiago de Cuba so pokopali žaro s posmrtnimi ostanki dolgoletnega kubanskega predsednika in revolucionarja Fidela Castra, ki je umrl 25. novembra v starosti 90 let.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Anketa: 9. november 2016 ob 12:53

Ali bo Donald Trump kot predsednik ZDA uresničil svoje predvolilne obljube?

Da.
Ne.
Ne vem, nimam mnenja.
Arhiv
Izjava dneva
link
Zala Janežič
5. december 2016 ob 12:11 Dejavnosti s pametnimi telefoni in računalniki pred spanjem izredno vzburjajo živčni sistem in nas naredijo lažno budne, zato se težko umirimo in zaspimo.
Več novic ...
Videonovice
Kazalo