Svet - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Svet - Arhiv
IS prodira tudi v Libiji - skrajneži zavzeli letališče v Libiji Pripadniki skrajne skupine Islamska država so sporočili, da so v Libiji zavzeli letališče v mestu Sirta, od koder so se predtem umaknile sile libijske vlade v Tripolisu.
Švedski očetje s tremi meseci plačanega porodniškega dopusta Z začetkom prihodnjega leta bodo novopečeni očetje na Švedskem upravičeni do tretjega meseca plačanega starševskega dopusta.
Na Hrvaškem pretepli raziskovalnega novinarja Hrvaškega novinarja Željka Peratovića, prejemnika nagrade za preiskovalnega novinarja leta 2014, so na njegovem domu v vasi Luka Pokupska nedaleč od Karlovca pretepli trije moški.
ZDA umaknile Kubo s seznama podpornic terorizma ZDA so umaknile Kubo s seznama držav podpornic terorizma. Ukrep odpira pot normalizaciji odnosov med državama, ki so bili zamrznjeni pol stoletja.
Na Kitajskem usmrtili učitelja, ki je spolno zlorabljal učenke Na Kitajskem so usmrtili osnovnošolskega učitelja, ki je med letoma 2011 in 2012 posilil oz. spolno zlorabil 26 deklic, ko je učil v vaški šoli v provinci Gansu.
Pred umiranjem na morju - umiranje v puščavi Medtem ko bolj ali manj pred očmi javnosti in pred pragom Evrope umira na tisoče afriških pribežnikov, ki na stari celini iščejo boljše življenje, ostaja skrito umiranje teh istih beguncev že sredi ...
Foto: IS znova udaril v Savdski Arabiji Teden dni po napadu Islamske države (IS) na šiitsko mošejo v Savdski Arabiji je ta skrajna sunitska skupina izvedla nov, skoraj identičen napad.
Za pošiljke antraksa verjetno kriva tehnična napaka Ameriški general Ray Odierno meni, da je za pošiljanje aktivnega vzorca bojnega strupa antraks v civilne laboratorije po državi in ameriško vojaško oporišče v Južni Koreji kriva tehnična napaka.
Drama sredi Zagreba: nejevoljni vojni veterani nad policiste Na Hrvaškem poteka prava drama z vojnimi veterani, ki zahtevajo odstop premierja Milanovića. Po tem ko so noč preživeli v cerkvi sv.
Foto: Zaradi izbruha ognjenika na Japonskem najvišja stopnja nevarnosti Na otoku Kuhinoerabu na jugozahodu Japonske je nepričakovano izbruhnil ognjenik Šindake. Japonska vlada je že sklicala krizni štab in odredila evakuacijo 150 prebivalcev.
Islamska država v Palmiri izvedla usmrtitve v starodavnem amfiteatru Islamska država je po zasedbi zgodovinskega sirskega mesta Palmira v tamkajšnjem starodavnem amfiteatru usmrtila 20 ljudi, ki so jih obtožili sodelovanja z vladnimi silami.
Lagardova ne izključuje izstopa Grčije iz evrskega območja Čeprav Grčija uradno ni na dnevnem redu srečanja finančnih ministrov G7 v Dresdnu, pa je grška dolžniška kriza vseeno zasenčila druge pogovore.
Na zapor obsojenih 11 nekdanjih pripadnikov Osvobodilne vojske Kosova Sodni senat misije Evropske unije na Kosovu (EULEX) je zaradi vojnih zločinov v devetdesetih letih prejšnjega stoletja na zaporne kazni do 12 let obsodil 11 nekdanjih pripadnikov Osvobodilne vojske ...
''Morali bi se znebiti iluzij o tem, kdo je bolj demokratičen in kdo manj'' Zahodni neoliberalizem in navidezni napredek v resnici vodita do novih družbenopolitičnih problemov in načrtne depolitizacije prebivalcev, pri čemer so demokratični parlamenti zgolj orodje za ...
Skuša Katar izboljšati podobo z Al Kaido povezanih upornikov? Sirske oblasti so obsodile pogovor Al Džazire z vodjo uporniške skupine Fronta Nusra, ki je dejal, da njihov cilj niso zahodne tarče, ampak sirski predsednik.
Je za smrt civilistov kriva tudi Nemčija s svojim ameriškim oporiščem? Sodišče v Kölnu je zavrnilo tožbo treh Jemencev, ki so nemško vlado obtožili sokrivde za smrt civilistov, ubitih v ameriških napadih z brezpilotnimi letali v Jemnu.
Iskanje letala MH370 – najdražja akcija v zgodovini ni obrodila sadov Dobro leto dni po tem, ko so se oblasti in iskalne ekipe lotile več sto milijonov dolarjev dragega iskanja izginulega malezijskega letala MH370, ene največjih letalskih skrivnosti, niso prav nič ...
BiH: Nekoč srbska vas, danes utrdba džihadistov Nekdanja srbska vas Ošve v občini Maglaj na severu Bosne in Hercegovine naglo postaja največje oporišče vahabitov na Balkanu, v vasi se pogosto slišijo streli, policija pa zdaj preverja navedbe, da ...
Savdijci ne popuščajo - v najsmrtonosnejšem obstreljevanju Jemna 80 mrtvih V zračnih napadih koalicije pod vodstvom Savdske Arabije je bilo na savdsko-jemenski meji in jemenski prestolnici Sani ubitih najmanj 80 ljudi.
Ameriška vojska pomotoma poslala antraks v civilne laboratorije Iz vojaškega laboratorija v Utahu so po nesreči poslali aktivni vzorec bojnega strupa antraks v devet civilnih laboratorijev po državi in v ameriško vojaško oporišče v Južni Koreji.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izjava dneva
link
Iztok Seljak
29. maj 2015 ob 13:27 Po letu 2006 ali 2007 je v Sloveniji zmanjkalo vizije in strategije, kaj so naši novi cilji in usmeritve.
Več novic ...
Videonovice
IS zasedla libijsko letališče 00:02:09, 29.05.2015
Na japonskem izbruhnil ognjenik 00:01:25, 29.05.2015
Talibani stopnjujejo napade 00:01:57, 27.05.2015
Vučić obiskal Albanijo 00:02:23, 27.05.2015
Iranci sodijo novinarju 00:02:00, 27.05.2015
Kitajska vojaška strategija 00:01:56, 27.05.2015
Težave ruske vesoljske agencije 00:02:01, 26.05.2015
Srditi boji z IS-om 00:02:02, 26.05.2015
Kazalo