Svet - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Svet - Arhiv
Nismanova družina: Bil je umorjen Neodvisna preiskava je v primeru smrti argentinskega tožilca Alberta Nismana pokazala, da je bil umorjen, trdi njegova družina.
Položaj generalnega sekretarja ZN-a mika tudi Vesno Pusić Hrvaška zunanja ministrica Vesna Pusić je potrdila, da bi lahko kandidirala za generalno sekretarko Združenih narodov, če bo Varnostni svet ZN-a odločil, da je za ta položaj na vrsti predstavnik ...
Tatovi okradli nemške obveščevalce Nemška obveščevalna služba BND se je znašla sredi škandala, ko je v javnost pricurljala novica, da so iz njenih še nedokončanih novih prostorov ukradli pipe, zaradi česar je več delov stavbe ...
Saga z Glavašem se nadaljuje: znova za zapahi Hrvaška policija je znova prijela obsojenca za vojne zločine Branimirja Glavaša, nekdanjega p oveljnika obrambe Osijeka, potem ko je januarja ustavno sodišče naložilo ponovitev drugostopenjskega ...
Čad daje vodji Boko Harama na izbiro - predaja ali smrt Čadski predsednik Idriss Deby je zatrdil, da bo izbrisal skrajno skupino Boko Haram, njenega voditelja pa je pozval, naj se preda, saj vedo za njegovo skrivališče.
Foto: Na Hrvaškem najmočnejša burja letos, neurja tudi drugod po Balkanu in Italiji Na Hrvaškem so na območju pod Velebitom zaznali sunke vetra s hitrostjo več kot 200 kilometrov na uro, obilne padavine in močan veter so pustošili tudi po Črni gori in v BiH-u, v Italiji pa sta v ...
Rusija z vojaškimi vajami v Abhaziji, Južni Osetiji in na Krimu Ruska vojska je na jugu države in sosednjih spornih območjih začela obsežne vojaške vaje, v katerih sodeluje okoli dva tisoč vojakov.
Foto: Južnokorejski aktivist z nožem nad veleposlanika ZDA Južnokorejski aktivist je v Seulu z nožem napadel ameriškega veleposlanika Marka Lipperta in ga lažje ranil. Napadalec je vzklikal gesla v podporo združitvi obeh Korej.
Kitajska z novimi cilji: zmerna rast in večja skrb za okolje Kitajski premier Li Kečjang je ob začetku letnega zasedanja ljudskega kongresa napovedal nekoliko nižjo gospodarsko rast, obljubil pa strožje zakone za varovanje okolja.
Indija prepovedala dokumentarec o posilstvih Za britanski dokumentarni film z naslovom Indijske hčere je spregovoril eden izmed posiljevalcev, zaradi česar so indijske oblasti prepovedale njegovo predvajanje in uvedle preiskavo.
Bomba sprožila potres in zrušila vojaško bazo v Alepu Sirski uporniki iz vrst Fronte Nusra so v Alepu sprožili silovito podzemno bombo in pri tem zrušili sedež vladnih obveščevalcev v največjem mestu v Siriji.
V Mehiki ujeli šefa zloglasnih Los Zetas Mehiške zvezne varnostne sile so ujele vodjo vplivnega mamilarskega kartela Los Zetas. Omarja Trevina Moralesa so aretirali pri mestu Monterrey na severu države.
Prva obravnava na sojenju bostonskemu bombašu Dve leti po bombnem napadu na ciljni črti maratona se je v Bostonu začelo sojenje bostonskemu bombašu, 21-letnemu Džoharju Carnajevu.
Turški predsednik Erdogan bo vrnil obisk Pahorju Slovenijo bo konec marca na vabilo slovenskega predsednika Boruta Pahorja obiskal predsednik Turčije Recep Tayyip Erdogan.
Putin: Sramotnih političnih umorov ne sme biti več Ruski predsednik Vladimir Putin je smrt opozicijskega voditelja Borisa Nemcova opisal kot politični umor, za kar pa v Rusiji ne bi smelo biti prostora.
Kitajska vojska se bo krepila še naprej Kitajska bo tako kot v preteklih letih tudi letos za okoli deset odstotkov zvišala izdatke za vojsko, a njen vojaški proračun še vedno daleč zaostaja za ameriškim.
Foto: Tragična nesreča v rudniku na vzhodu Ukrajine V eksploziji v premogovniku na vzhodu Ukrajine, ki je pod nadzorom proruskih upornikov, je po zadnjih podatkih umrlo 8 rudarjev, 23 pa jih je ujetih pod zemljo.
Obama meni, da Netanjahu o Iranu ni povedal nič novega Ameriški predsednik Barack Obama se je ostro odzval na govor izraelskega premierja v ameriškem kongresu in dejal, da Benjamin Netanjahu ni povedal nič novega.
Ko je predsednik obmolknil … Bil je politični spopad najvišje kategorije, priprave so trajale dolgo, napetost v Washingtonu, še posebej med kongresom in Belo hišo, se je stopnjevala že tedne.
ZDA in EU opozarjajo Rusijo in žugajo z novimi sankcijami ZDA in evropske države so pripravljene okrepiti sankcije proti Rusiji, če se bodo na vzhodu Ukrajine nadaljevale kršitve mirovnega dogovora iz Minska.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izjava dneva
link
Boris Cavazza
5. marec 2015 ob 14:06 Predvsem mi gre na živce, da čisto vse predstave spuščajo dim, meglo, povsod imajo velike monitorje in televizorje. To se mi zdi že tako zastarelo v bistvu, s tem, da hočejo biti v koraku s časom.
Več novic ...
Videonovice
Prijeli vodjo mehiškega kartela 00:02:10, 05.03.2015
Najhujša burja na Hrvaškem letos 00:01:18, 05.03.2015
V Mehiki ujeli vodjo kartela Zetas 00:01:41, 05.03.2015
Napad na veleposlanika ZDA 00:01:42, 05.03.2015
Kitajska zvišuje denar za vojsko 00:01:33, 05.03.2015
Čilski ognjenik se je umiril 00:01:40, 04.03.2015
Globus 00:29:38, 04.03.2015
Fronte Kurdistana 00:55:01, 03.03.2015
Kazalo