Oboroženi moški na sedežu stranke SNS nikomur ni grozil s smrtjo. Foto: EPA
Oboroženi moški na sedežu stranke SNS nikomur ni grozil s smrtjo. Foto: EPA

Oboroženi moški je na sedežu SNS-a zahteval pogovor s premierjem Aleksandrom Vučićem oziroma notranjim ministrom Nebojšo Stefanovićem, ki se je odzval na poziv. Moški je predal orožje, ko se je pred njim pojavil minister Stefanović, še pred tem pa je grozil, da se bo ustrelil, če bo videl policijo.

Po poročanju srbskega medija B92 je bil moški star med 50 in 60 let, pri sebi je imel pištolo, ki je bila prijavljena, prav tako ni imel kriminalistične kartoteke.

"Z oboroženo osebo, ki je vstopila v prostore stranke, smo se pogovarjali ... Ta oseba je prišla sem zaradi različnih težav, s katerimi se je spopadla pred nekaj leti, in mi dejala, da do zdaj ni imela upanja, da bi jih lahko rešila," je razložil Stefanović.

Moškega so po aretaciji prepeljali v psihiatrično bolnišnico Laza Lazarevića.

Neuradno je osumljenec sodeloval v t. i. ropu stoletja v Beogradu. Nepridipravi so 10. marca 2011 oropali oklepno vozilo podjetja Securittas, d. o. o., ki je prevažalo denar banke Univerzal, in odtujili 800.000 evrov. Pozneje se je v medijih za rop uveljavilo ime rop stoletja, saj je šlo za izredno visoko vsoto denarja.