Svet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.0 od 4 glasov Ocenite to novico!
Silvio Berlusconi
Berlusconi še vedno vztraja, da je nedolžen in da je žrtev političnega pregona. Foto: EPA

Dodaj v

Berlusconi bi kazen odslužil z družbenokoristnim delom

Dobrodelne organizacije se že ponujajo
11. oktober 2013 ob 18:51,
zadnji poseg: 11. oktober 2013 ob 19:00
Rim - MMC RTV SLO, STA, Reuters

Silvio Berlusconi želi zaporno kazen odslužiti z opravljanjem družbenokoristnega dela. Uradno prošnjo je vložil na milanskem sodišču. Alternativa je hišni pripor.

Po besedah odvetnikov nekdanjega italijanskega premierja bo sodišče zdaj preučilo njegovo prošnjo in ni gotovo, da mu jo bo avtomatsko odobrilo. V vsakem primeru kazni ne bo začel prestajati pred prihodnjim letom.

Avgusta je bil Berlusconi pravnomočno obsojen zaradi davčne utaje v primeru Mediaset. Štiriletna zaporna kazen je bila na podlagi določil o delni amnestiji in zaradi njegove starosti avtomatično znižana na eno leto.

Služenje zaporne kazni z družbenokoristnim delom ima dve prednosti: pravila glede omejitve gibanja so manj stroga kot pri hišnem priporu, medtem ko je krog ljudi, s katerimi se lahko obsojeni druži in pogovarja, širši. Poleg tega se zaporna kazen, če se odsluži z družbenokoristnim delom, lahko skrajša za dva meseca.

Kje in kaj bi lahko 77-letni Berlusconi delal, za zdaj še ni jasno. V preteklih dneh mu je sicer več dobrodelnih organizacij ponudilo, da lahko kazen odsluži pri njih.

Obsojenci pogosto družbenokoristna dela opravljajo v kuhinjah za brezdomce, centrih za odvajanje od odvisnosti ali pomagajo starejšim.

G. V.
Prijavi napako
Komentarji
gregorsu
# 11.10.2013 ob 19:02
čiščenje stranišč v beginskem centru na Lampeduzi, bi bilo primerno... ampak cavaliere je seveda veliko preveč bolan, da bi zmogel kaj takega... Morda bi lahko v dobrodelne namene bil samo tiho in se ne pojavljal v javnosti
gregorsu
# 11.10.2013 ob 18:58
hahahaha
še pred par tedni se je pa hvalil, kak korenjak je in da gre raje v zapor, kot pa da bi bil "ponižan"...

čistokrvni demokratičen politik kapitalizma, ki se vitežko bori za svoj žep!
whisky
# 11.10.2013 ob 19:56
verjetno bo predlagal , da je lahko predsednik vlade
G.Bruno
# 11.10.2013 ob 19:28
Berlusconi bi kazen odslužil z družbenokoristnim delom
Bo skrbel za mlade punce, da ne bodo na cesti?
Breathe
# 12.10.2013 ob 11:16
Šteje organiziranje bunga bunga parties med družbenokoristno delo?
DejanD
# 11.10.2013 ob 20:56
To bi vsi lopovi radi delali družbeno koristna dela, noben nebi rad sedel. Jz bi ga poslal jarke kopat v verigah, ceste urejat ter v rudnike. Pa nč domov, zvečer pa v zapor. Delo bi ga preobrazilo, če pa ne more pa bič nič hrane ter bič.
anny22
# 11.10.2013 ob 20:32
Tako je...za kazen ga bodo poslali šlatati mlade punce.
zapatist
# 11.10.2013 ob 19:48
Berlusconi bi kazen odslužil z družbenokoristnim delom

Hehehe

Kako se tem največjim kriminalcem tako v sloveniji kot v italiji ponuja družbenokoristno delo,medtem ko morajo kurji tatovi čepeti v kletkah.
Mr.D
# 11.10.2013 ob 19:27
Naj pride v Ljubljano, bosta z Janso v oranznih kombinezonih urejala okolico Stozic!
Boby21
# 11.10.2013 ob 20:07
Največ veselja Italiji bi naredil, ko bi par svojih milijončkov vložil v AC Milan.
buzzerbeater
# 11.10.2013 ob 19:07
žal ne bo dovolj dolgo živel, da bi vse odslužil z družbenokoristnim delom... denarno kaznovat ga nima smisla, ker ima dovolj, da se mu ne bi poznalo...torej samo zapor...če je kriv seveda...
gregorsu
# 11.10.2013 ob 19:54
Mr.D
Naj pride v Ljubljano, bosta z Janso v oranznih kombinezonih urejala okolico Stozic!


se popolnoma strinjam!

le da bi rekel, da naj urejeta in čistita komplet novo ljubljansko železniško postaj, za katero so vzeli zdravstvu 21 mio in dali zokiju 25mio... pa ne prvič! In to kljub temu, da ta projekt sploh ne obstaja nima niti resnega izvajalca niti investitorja, je pa prikladna jama brez dna... za stožice je dal lukšić javno samo par mio.

upam, da bo zoki to zgradil prej kot pa končal stožice, ker bo tudi janša po moje prej pokojni kot pa bomo dočakali novo železniško postajo.

cavaliere berlusconi pa bo na koncu še žrtev in junak. Ko bo eno uro delal, bo takoj na naslovnicah vseh časopisov in revij, in po njegovi želji. In tako bo še komu postav vzor in smisel se bo izgubil.
Upam, da ga obdržijo za zapahi, dokler zoki ne konča omenjene nove LJ železniške postaje... ali pa vsaj dokler ne poravna vseh računov za stožice ali pa dokler ne izpolni obljube in konča stožice... aja, saj je politik, on živi od lepih besed ne od dejanj... če ne štjemo bunga bunga zabav, kot jih je imel Janković ob zaključkih del Electe v Rusiji.
Kazalo