Brooksova je pričala prd komisijo, ki jo vodi upokojeni britanski sodnik Brian Leveson. Foto: EPA
Brooksova je pričala prd komisijo, ki jo vodi upokojeni britanski sodnik Brian Leveson. Foto: EPA

Pred preiskovalno komisijo na londonskem kraljevem sodišču je nekdanja izvršna urednica britanske medijske družbe News International povedala, da ji je britanski premier David Cameron posredno poslal sporočilo SMS in sočustvoval z njo po njenem odstopu s položaja pri podjetju na vrhuncu afere vdiranja v telefone julija lani.

Za Brooksovo je že dalj časa znano, da je tesna Cameronova prijateljica, a vodja konservativcev ni edini prijatelj nekdanje urednice. Z njo je namreč sočustvoval tudi nekdanji premier Tony Blair, od katerega je dobila podobna sporočila podpore, kot tudi od nekaterih drugih politikov iz konservativne in laburistične stranke.

Brooksova je tudi priznala, da se je Blair udeležil zabave za njen rojstni dan, ki jo je priredila na domu svojega delodajalca, medijskega magnata Ruperta Murdocha.

V 24 letih ni posumila v novinarje
Policija preiskuje Brooksovo zaradi njenih povezav s škandalom vdiranja v telefone pri nedeljskem tabloidnem časopisu News of the World, ki je po aferi prenehal z izdajanjem.

Odgovorna urednica je bila ravno v času, ko so njeni novinarji vdirali v telefone več tisoč zvezdnikov, politikov, žrtev terorističnih napadov in kriminalnih dejanj ter svojcev v tujini ubitih vojakov.

43-letna Brooksova, ki je pri News International delala 24 let, vztraja, da ni vedela za sporne prakse svojih podrejenih. Mnogi so jo označevali kot spoj, ki je povezoval Murdochove medije in britanske politike.