Težnje po odvzemu svetovnega nogometnega prvenstva v Rusiji 2018 prihajajo tudi iz Nemčije. Foto: EPA
Težnje po odvzemu svetovnega nogometnega prvenstva v Rusiji 2018 prihajajo tudi iz Nemčije. Foto: EPA

Namestnik britanskega premierja in vodja liberalnih demokratov Nick Clegg meni, bi se morala Evropska unija po grozoviti sestrelitvi malezijskega letala na vzhodu Ukrajine zavzeti za "ostrejše sankcije" proti ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu, je za Sunday Times med drugim povedal Clegg.

"Če bo nadaljeval to vojno vedenje, je nedopustno, da bi užival privilegije, ki jih s seboj prinaša organizacija svetovnega prvenstva v nogometu 2018," je bil do ruskega predsednika Vladimirja Putina oster vodja britanskih liberalnih demokratov. Clegg opozarja, da je preostali svet zelo medel pri odločitvah glede Rusije in neodločen pri morebitnem odvzemu organizacije mundiala 2018.

Putin "zlorabil" OI v Sočiju
Po njegovem mnenju je Putin "zlorabil" že letošnje zimske olimpijske igre v Sočiju. Britanec prav tako ni izključil sankcij proti ruskim oligarhom v Veliki Britaniji, kot je na primer lastnik Chelseaja Roman Abramovič. "Pregledati moramo vse možnosti, in to neodvisno od vsega," je dejal.

Težnje po odvzemu svetovnega nogometnega prvenstva v Rusiji 2018 izražajo tudi drugod, med drugim za to možnost v Nemčiji "navija" namestnik vodje poslanske skupine vladajoče Krščanskodemokratske unije (CDU/CSU) Michael Fuchs.