Velik del vasi Dalori je bil v napadu uničen. Foto: AP
Velik del vasi Dalori je bil v napadu uničen. Foto: AP

Kot je povedal predstavnik nigerijske vojske, so pripadniki Boko Harama napadli vas Dalori v zvezni državi Borno. To je bil že tretji napad te skrajne skupine v tem tednu in obenem tudi najbolj smrtonosen. V petek je tako samomorilski napadalec v sosednji zvezni državi Adamawa ubil deset ljudi, v sredo pa so v vasici Chibok, iz katere so leta 2014 ugrabili več kot 200 šolark, ubili 12 domačinov.

Napadalci so se v vas Dalori pripeljali z dvema osebnima avtomobiloma in začeli streljati na ljudi, več hiš so tudi zažgali. Ko so se domačini skrivali in bežali, pa so v vas prišle še tri samomorilske napadalke in se razstrelile.

V Maiduguriju, ki je prestolnica zvezne države Borno, so pripadniki Boko Harama z bombami napadli domačine že konec decembra. Takrat je umrlo najmanj 48 ljudi. Omenjena zvezna država namreč predstavlja središče uporniškega delovanja skupine Boko Haram, ki že sedem let skuša na določenih območjih Nigerije vzpostaviti islamsko državo. V tem času je moralo zaradi nasilja domove zapustiti dva milijona ljudi, nekaj tisoč ljudi je tudi umrlo. Število prebivalcev Maidugurija se je povzpelo celo na štiri milijone, saj so v mesto pribežali številni begunci.

Boko Haram pogosto izvaja napade na vasi ter samomorilske napade na svetišča in tržnice.