Policija je z informacijami zelo skopa. Foto: EPA
Policija je z informacijami zelo skopa. Foto: EPA
Strelski pohod v Avstriji

Kot je za Televizijo Slovenija povedal avstrijski dopisnik Lojze Kos, se je strelski pohod začel ponoči, ko so policisti s cestno zaporo skušali prijeti divjega lovca, sicer že starega znanca policije.

Lovec je skušal pobegniti, a je pri tem z avtomobilom zapeljal v jarek, nato je začel streljati na policiste. Enega je ustrelil v vrat in lažje ranil njegovega kolega. S strelom je pokončal še reševalca, ki je skušal oskrbeti ranjenca.

Nato je pobegnil peš in blizu prizorišča prvega streljanja naletel še na drugo policijsko patruljo. Znova je začel streljati in smrtno ranil enega policista, medtem ko je drugega zajel za talca.

S policijskim vozilom je pobegnil na svojo približno 60 kilometrov oddaljeno gorsko kmetijo v kraju Kollapriel. Na kmetiji je policija pozneje našla truplo zajetega policista.

Policijska akcija še poteka, za zdaj pa ni znano, ali moški zadržuje še kakšnega talca. Kot poroča avstrijska tiskovna agencija APA, bi bila lahko na posesti tudi oba napadalčeva otroka.

Kmetijo obkroža več deset pripadnikov posebne policijske enote kobra, območje je zaprto za javnost. V času obleganja je večkrat prišlo do streljanja med policisti in osumljencem, po nekaterih poročanjih naj bi imel moški pri sebi celo ročne granate.

Policija o identiteti storilca in morebitnem motivu za njegovo dejanje še molči. Kot poročajo avstrijski mediji, pa naj bi policisti na pomoč poklicali tudi osumljenčeve svojce. Policistom z moškim še ni uspelo navezati stika.

Strelski pohod v Avstriji