Napadalec in njegova žena naj bi bila sredi ločitvenega postopka. Foto: MMC RTV SLO/Televizija Slovenija
Napadalec in njegova žena naj bi bila sredi ločitvenega postopka. Foto: MMC RTV SLO/Televizija Slovenija
Drama v Osijeku

Tiskovni predstavnik osiješke policije Darijo Premec je dejal, da si je moški vzel življenje, okoliščine še ugotavljajo.

Napadalec je bil hrvaški veteran in vojni invalid. Umoril naj bi svojo ženo, ki je bila natakarica v lokalu. Domnevno je par bil pred uradno ločitvijo. V zakonu sta imela dva najstniška otroka.

V lokalu naj bi se zakonca sprla. Ko je žensko poskusil zaščititi eden izmed gostov lokala, je mož odšel do avtomobila, vzel brzostrelko in oba ubil.

Pogajanja s policisti
Kmalu potem so na kraj dogodka prišli policisti, ki so zaprli območje in začeli pogajanja z napadalcem. Ta je ostal v lokalu. Tudi po večurnih pogajanjih, v katerih je sodeloval njegov brat, se ni želel predati. Neuradno je grozil policistom, da bo aktiviral bombo, če se bodo približali. Zahteval je tudi, naj pripeljejo duhovnika, na spletni strani poroča Jutarnji list.

Nekaj pred 17. uro so se iz lokala slišali strel. Ko so posebne policijske enote nemudoma vstopile v lokal, so napadalca našle mrtvega, je za zagrebški časnik potrdil osiješki župan Ivica Vrkić.

Drama v Osijeku