Evropa
Italija trdi, da se je prihod novih prebežnikov v Evropo v zadnjih 12 mesecih zmanjšal za 85 odstotkov. Foto: Reuters

Dodaj v

Italija ZN-u zagrozila s prenehanjem financiranja

Rim ZN-u letno prispeva več kot sto milijonov evrov
11. september 2018 ob 13:41
Rim - MMC RTV SLO, STA

Italija je izjave visoke komisarke ZN-a za človekove pravice Michelle Bachelet, ki je bila kritična do politike Rima glede prebežnikov, označila za "neprimerne, neutemeljene in krivične" in ZN-u zagrozila s prenehanjem financiranja.

Italija letno prispeva več kot sto milijonov evrov in z zavezniki bomo razmislili o koristnosti nadaljevanja teh vlaganj v razsipavanje, poneverbe in krajo znotraj organizacije, ki želi pridigati Italijanom, medtem ko nekatere države izvajajo mučenje in smrtno kazen, je dejal italijanski notranji minister Matteo Salvini.

Italijansko zunanje ministrstvo v izjavi za javnosti sicer ni potrdilo groženj notranjega ministra Salvinija, je pa poudarilo prizadevanja Italije pri reševanju prebežnikov z morja in pomoč afriškim državam.

V Evropo manj prebežnikov
V Rimu še poudarjajo, da so "ponosni" na svoj prispevek pri zmanjšanju števila smrti prebežnikov v Sredozemskem morju, ki se je po njihovih podatkih v primerjavi z istim obdobjem lani zmanjšalo za 52 odstotkov. Dodali so, da se je v zadnjih 12 mesecih zmanjšalo tudi število prihodov prebežnikov Evropo, in sicer za 80 odstotkov.

Komisarka ZN-a v Italijo pošilja poročevalce
Nova komisarka Združenih narodov za človekove pravice Michelle Bachelet je bila v ponedeljek kritična do prizadevanj vlad za omejitev priseljevanja, saj da s tem ne rešujejo težav ob povečanem prihodu prebežnikov, temveč povzročajo nova sovraštva.

Med državami je izpostavila le ZDA, Madžarsko in Italijo. Ob tem je napovedala, da bo v Italijo poslala skupino poročevalcev in potem pregledala njihova poročila o strmem porastu rasizma in nasilnih dejanj, namenjenih prebežnikom in Romom.

K. Št.
Prijavi napako
Komentarji
Churchill W.
# 11.09.2018 ob 13:51
Članek brez populistična desna italijanska vlada????
Ops..... nekdo jih bo dobil po prstih, ko bo odgovorna urednica to videla!
Joker
# 11.09.2018 ob 13:49
Tudi ZN so tako kot NATO izgubili vso kredibilnost in najbolje bi bilo oboje ukiniti
IndyBob
# 11.09.2018 ob 14:09
Resitev je zelo enostavna in preizkusena v vec stoletjih. Vsakdo je dobrodosel, a mora poskrbeti zase. Socialna podpora bi morala na migranta znasati natanko 0 eurov. Tudi nobenega stanovanja, nobene hrane, nobene druge podpore. V primeru kriminala pa deportacija. Migracije hitro ne bi bile vec problem.

Problem je v resnici radodarna socialna drzava.
vranek
# 11.09.2018 ob 14:03
Komisarka, a imamo drzavljani drzav, ki jih migranti naskakujejo, sploh se kaksne pravice? Se moramokar umakniti temu, kar prihaja? Tudi jaz sem za to, da vas skenslamo! Cist!
Sting-RAY
# 11.09.2018 ob 13:54
Izjemno zanimiva tema. Hvala uredništvu, da ste jo kot tako prepoznali.

Od samega sočutja do ubogega ZN mi je kar solzica stopila v oči.

Politika priseljevanja naj temelji na resničnosti, in ne na paniki
V svojem govoru je tudi dejala, da prizadevanja vlad, da bi omejile priseljevanje, ne rešujejo migracijske krize, ampak povzročajo nova sovraštva. "V interesu vsake države je sprejeti politiko priseljevanja, ki bo temeljila na realnosti, in ne na paniki," je dejala nekdanja čilska predsednica.

Kritična je bila zaradi postavljanja zidov na mejah, ločevanja družin priseljencev in spodbujanja sovraštva proti migrantom. "Take politike nikomur ne ponujajo dolgoročnih rešitev, temveč le še več sovraštva, bede, trpljenja in kaosa,"


Visoko Komisarko Združenih Narodov bi na tem mestu, če si seveda to lahko dovolim povprašal kaj meni o trenutni definiciji genocida

https://sl.wikipedia.org/wiki/Genocid

http://www.preventgenocide.org/genocide/officialtext-printerfriendly.htm
v povezavi z študijo Združenih Narodov UNHCR iz leta 2001 z naslovom Nadomestitvena Migracija,
http://www.un.org/esa/population/publications/migration/migration.htm

v kateri je do številke presenetljivo natančno izračunano koliko migrantov tretjega sveta mora priti v Evropo, da Evropejce nadomesti.
+2
-0
Sting-RAY

# 10.09.2018 ob 22:29
Jaz se z Visoko Komisarko strinjam predvsem v tej točki:

Politika priseljevanja naj temelji na resničnosti,

Zato se mi zdi pomembno izpostaviti, da so Združeni Narodi že leta 2001, to je 14 let pred tako imenovano "migrantsko krizo" do številke natančno izračunali koliko migrantov je treba v Evropo uvoziti, da bodo obstoječe Evropske narode nadomestili.

glede na situacijo s katero se Evropejci v tem trenutku soočamo, ko nam v državo prek luknjasto varovane meje, ki se namenoma pušča prepustna v Evropo vsak dan preide okoli 800-1000 migrantov tretjega sveta, od katerih je približno 80-100 ujetih in zaprosijo za "mednarodno" zaščito v Sloveniji.

Človek se res zamisli nad tem, da imajo več pravic in višjo rodnost kot domorodci.
Res.se vpraša če je v ozadju resnično nadomestitev domorodcev o kateri govori študija iz leta 2001.

Visoka Komisarka iz Čila bo spoznala, da se Slovenci, kot je že vidno v primeru g. Šiška ne strinjamo z lastno nadomestitvijo, nad njo pa niso najbolj navdušeni niti ostali Evropejci, zamenjavo katerih načrtujejo Združeni Narodi v študiji Replacement Migration iz leta 2001.

Visoka Komisarka iz Čila bi še najbolje storila če ostane v Čilu in se ukvarja z problemi Čilencev, namesto da se ukvarja z migracijo v Evropo in Rohingami. Ne pri enih ne pri drugih ni dobrodošla, niti niso katerikoli člani organizacije, ki jo zastopa.
Spregledali smo, da se nam promovira splav, lgbt, droge, promiskuiteta, družbena odtujenost, načrtno uničuje rodnost, družina obenem pa uvaža ljudi, ki naj bi nas preko visoke rodnosti, nasprotovanju omenjemu razkroju družbe in pripadnosti družini nadomestili
Slovenci smo na tem koščku raja skozi tisočletja viharjev obstali zaradi borbe, inteligence in iznajdljivosti v obraz vseh, ki so nas in nas v tem trenutku nameravajo uničiti.
Osti Jarej
DrKult
# 11.09.2018 ob 14:41
Pa to je res sramotno, kaj se dogaja. Ti raznorazni ZN-i in druge blesave organizacije očitno ne skužijo, da Evropa NOČE migrantov, pa če se oni na glavo postavijo. Mar bo res potrebno, da po celem kontinentu harajo skrajno desne stranke, da se to doseže? Bo res potrebno ukiniti popolnoma vse mednarodne in humanitarne organizacije, da bo to sporočilo prišlo skozi?
Mar bi se ti blesavi ZN sestali in pozvali vse države Sveta, da se naredi nek Marshallov plan za Afriko in BV, da se tam postavi države nazaj na noge, namesto da se uvaža ljudi, s katerimi je lokalno prebivalstvo v čedalje globljem konfliktu. Pa saj niste normalni, no.
pohorjezeleno
# 11.09.2018 ob 15:11
Ne vem kaj razmišlja komisarka. Množične migracije afričanov, ki bi se radi priklopili na socialni sistem države gostiteljice bodo porušile celoten socialni sistem. Socialni sistem v državi je v prvi vrsti namenjen državljanom, ki so zaradi takšne ali drugačne okoliščine prišli na dno. Ne pa za prišleke iz tretjega sveta. Vsak ima možnost se seliti po svetu, ampak mora upoštevati zakone in navade kamor se seli. In ne mi rečti, da smo krivi belci, ker so afričani lačni. Oz. smo krivi v takšni meri kot smo jim in jim še dovažamo hrano in s tem podpiramo, da ne delajo nič in se samo razmnožujejo. Sedaj jim niti to več ni dovolj in bi radi izčrpavali eu socialni sistem.
Ratomira
# 11.09.2018 ob 14:01
Berlusconiju je Gadafi odnašal migrante, za plačilo so Gadafija posilili s palico in ga ubili.
Zlobni škrat
# 11.09.2018 ob 15:08
Zaradi tistih migrantov 1 mesec nazaj, ko je bil tak cirkus, ko jih niso spustili dol z ladje jih je 75 že izginilo neznano kam.
PONOS
# 11.09.2018 ob 15:25
Glede migrantov je rešutev zelo preprosta ,sprejmemo tiste ki potrebujemo in tiste ki se držijo naše kulture in običajev.Kriminalna dejanja pimwnijo izgon.
PONOS
# 11.09.2018 ob 15:22
Prav jim je povedal za človekove pravice OZN predseduje država ki seka roke in obglavlja ljudi.Farsa od države.Važen da imajo denar.
Radoveden
# 11.09.2018 ob 15:39
Mihela si lahko v Čile uvozi na milijone Venezuelcev. Lahko svojo radodarnost pokaže s tem da v Venezuelo pošlje avione in popoka ljudi in jih nastani v svoji državi in jih izdatno socialno podpre. Pa brez pardona. Pa da vidimo pol situacijo v njeni državi. Put your money where your mouth is!
Joker
# 11.09.2018 ob 15:39
Ne vem kaj razmišlja komisarka

Tako kot Angelca in nekateri drugi EU voditelji razmišlja o poceni (suženjski) delovni sili za povečanje konkurenčnosti gospodarstva. Migranti pa seveda razmišljajo le o socialni podpori, delati pa niso navajeni. Da si z njimi ne bodo mogli kaj prida pomagati, je jasno že najbolj konservativnim politikom, veča pa se tudi odpor avtohtonega prebivalstva, ki ni nasedlo na poceni floskule o humanitarnosti. Zato se zadnje čase retorika nekoliko spreminja. Prvotne napake pa seveda ne bodo priznali.
kapljač
# 11.09.2018 ob 15:23
"Jes, z ZN je treba na nož, se strinjam". Zato najmanj potrebujemo odločnega zunanjega ministra. Jasnega stava. Miro boš zmogel???
skoro84
# 11.09.2018 ob 15:17
A obstaja en novinar na tem svetu, ki mu voha boga pod imenom denar in bi lahko malo ta biznis preseljevanja v številkah obdelal! ker stane prit dol Libije, glih tako čoln do Italije in namestitve na polotoku tudi...
Branko3
# 11.09.2018 ob 15:04
Italijani so seveda eni največjih krivcev za migrantski val, saj so prav oni začeli voziti prebežnike kar iz Afrike v Italijo (seveda za velik denar), sedaj pa jih hočejo podvaliti drugim. Italijani naj imajo svoje prebežnike kar sami, na splošno pa je treba že enkrat uveljaviti načelo zakonitosti in prenehati podpirati migrante brez ustreznih dokumentov. To je edina rešitev. Če Nemci ali kdo drug potrebuje migrantsko delovno silo, naj si sprejemne centre zanjo organizira v državah izvora.
Skyrim7
# 11.09.2018 ob 15:55
gisky

Žal je pri vsem tem v oči bodeče dejstvo, da gredo bilijoni za pomoč ljudem in državam izven EU, da gredo nadaljnji bilijoni za ureditev razmer za nove in nove prišleke v EU. V novicah pa beremo o obogatitvi in kako je to potrebno ker je nas čedalje manj...da bi se bilijone namenilo v večjo rodnost tukaj živečega življa, ki te davke vplačuje pa zgleda ni interesa...Če bi v to področje vložili čas in denar, kot ga v to begunsko/imigrantsko krizo bi v 20 letih tudi že imeli kak rezultat v večji rodnosti...če pa so naši politiki to možnost povsem izpustili, pa seveda na tem področju ne more bit drugače kot je danes.
Enostavno povedano lažje jim je odpret meje, kot pa dvignit rodnost med domačim prebivalstvom...
Da se karkoli od tega dogaja iz humanitarnih vzrokov pa pozabite...gre za bilijonski biznis...
Churchill W.
# 11.09.2018 ob 15:27
gisky
# 11.09.2018 ob 15:03

Študija je res samo študija, ampak lahko jo pogledamo iz različnih zornih kotov.

Če bi države namenjale samo ta sredstva ki jih namenjajo za "reševanje" ilegalnih ekonomskih migrantov, v spodbujanje za večjo rodnost in ugodno družinsko politiko (lažji dostop do stanovanj, brezplačno varstvo predšolskih otrok, brezplačno šolanje, ugodnosti za družine z 3 ali več otroki, lažji odhod na bolniško ko je otrok bolan,....) bi tudi v Evropi ne primanjkovalo delovne sile in populacije!
Tako pa evropejke in evropejci, vedoč da si več kot enega otroka kateremu lahko nudijo kaj več kot iz rok v usta, ne odločajo za drugega tretjega, .... Zakaj bi na svet spravil 3, če ne moreš dostojno poskrbeti zanje. Skrb pa je še kaj več kot starševska ljubezen, ki je sicer materjalne dobrine ne morejo nikoli nadomestiti. Skrb je tudi zdrava hrana, čas preživet z otrokom, zdravo bivanlo okolje, ....
lotmeržanec
# 11.09.2018 ob 17:52
Bravo Italjani vsaka jim čast tako se brani lasten narod in demokracija,ko ti diplomati z polnimi ritmi hočejo nekaj vsiljevati!o
Skyrim7
# 11.09.2018 ob 16:16
Churchil

Še eno malenkost bi dodala. Zakaj manj rojevamo se da pogledati tudi iz zornega kota napredka, izobrazbe, enakosti spolov ne zgolj iz vidika revščine. Vloga ženske v EU je povsem nasprotna vlogi ženske v kaki Afriški državi. Usklajevanje dela in družine je precej doprineslo k nižji rodnosti. Tudi tisti, ki bi si namreč lahko finančno privoščili 3 otroke bp se zanje ne odločijo, ker se pehajo za svojimi kariernimi cilji itd. Pa kakorkoli sem vesela, da smo enakopravne in finančno neodvisne vidim, da se dobesedno odvija tekma med spoloma, ki bi jo ženske rade na vsak način zmagale...tudi na račun tega, da se odrečejo družini.
Dionezij
# 11.09.2018 ob 16:08
Tako nato kot ZN se organizacijsko niso prilagodili svetovnim spremebam. Enaka ali podobna ugotovitev velja tudi za druge mednarodne organizacije. Gre za birokratske organizacije, ki niso prilagojene dekanskim svetovnim spremembam. Večino teh pa obvladujejo ZDA, korporacije in kapital. Zato so njihovA POROČILA ODRAZ VELIKIH SIL. KJE V POROČILIH SO DR
AVE, KI IMAJO ŠE VEDNO SMRNO KAZEN, KRŠIJO TEMELJNE ČLOVEKOVE PRAVICE IN SVOBOŠČINE. mednarodnih sankcij ni, ker so tam pač zasidrane mega korporacije in kapital. Tamk kjer ta pobira velike dobišče, tam tudi kršitev mednarodnega prava ni, niti mednarodnih sankcij. S temi ukrepi bi namreč bili prizadeti vlagatelji, investitorji, torej subjekti kapitala. In dokler bo tako, bodo temu primerno prilagojena tudi poročila mednarodnih organizacij.
gisky
# 11.09.2018 ob 15:03
@sting-ray

študija UN je ekonomska študija, ki govori o problemu nizke rodnosti v nekaterih državah evrope ter japonskem študija samo izračuna koliko ljudi bi bilo potrebno zaradi migracij, če se nadaljuje nizka rodnost. takšne študije normalno, da se delajo, da nas ne preseneti nenaden propad pokojninskih in ekonomskih sistemov (zaradi premajhnega števila delovno aktivnih)

in to nima nobene veze s kakršnimkoli genocidom.
democenzus
# 11.09.2018 ob 17:16
upor, udar haha sova pa pisi
TESLO
# 11.09.2018 ob 16:19
Zelo nenavadno je, da se ob tako veliki množici beguncev, ki prihajajo v Slovenijo nihče od odgovornih politikov ne potrudi dejansko preveriti stanja in razpoloženje ljudi tudi zunaj centra Ljubljane. Ljudje nočejo več živeti v strahu od teh kvazi beguncev in jih sprejemati.
Če jih uradna politika v Ljubljani želi sprejeti, naj jih razporedi po Ljubljani tako kot je že centralizirala vse službe.
Alchemist
# 11.09.2018 ob 15:26
Brez ZDA, ki ščitijo hrbet, so ZN samo nemočen papirnati tiger, ki ga lahko vsak vsiljuje po mili volji.
svmaria
# 11.09.2018 ob 20:07
Branko3,
to so delale italijanska lažna levica renzi in lažna desnica berluska, ki so zlizane s kapitalom, v dogovoru z eu in globalističnimi elitami.
Po planu, ki predvideva da se zmanjša cena delovne sile, kadrovsko polni kriminalna združenja, ki plačujejo renzija in ohrani spor v horizontali, reven domačin proti revnemu tujcu. Tako da se zavarujejo da spor ne bo šel v vertikalo proti elitam. Divide et imperam
svmaria
# 11.09.2018 ob 20:01
Krtomir,
italiji nobeden ne šenka nič. Je druga največja proizvodna sila v evropi. Leve in desne stranke, zlizane z mednarodnimi elitami so italijo zakreditirale do amena in si denar porazdelile. V italiji je zavel nov veter.
Italija ni grčija in jo grški scenarji ne more doletet.
svmaria
# 11.09.2018 ob 19:53
Šjora laže, v italiji se je število kriminalnih dejanj do tujcev v primerjavi z lanskim letom zmanjšalo.
dingdong
# 11.09.2018 ob 14:45
Ukinitev socialne države bi rešila problem migracij? Briljantna ideja, še Karitas in Rdeči križ ukinimo, pa bomo rešili še problem revščine!
Krtomir
# 11.09.2018 ob 14:41
Glede na to kako cel svet financira Italijo se kaj dosti ne bi smeli obašat, bo potreben en grški scenarij, da jim nekdo pokaže kje jim je mesto.
ti-ne
# 11.09.2018 ob 14:06
medtem ko nekatere države izvajajo mučenje in smrtno kazen, je dejal italijanski notranji minister Matteo Salvini.

####

Zakaj so tiho glede tega in se šele zdaj javljajo?
Kazalo