Evropa
Aleksander Petrov, Ruslan Boširov
Petrov in Boširov pravita, da sta v Veliko Britanijo odpotovala kot navadna turista. Foto: Reuters
Aleksander Petrov, Ruslan Boširov
Petrov in Boširov pravita, da sta bila v Salisburyju, kjer se je zgodil napad na Skripala, le kakšno uro. Foto: Reuters

Dodaj v

Osumljenca za napad na Skripala zanikata povezanost z napadom

Rusija svojih državljanov ne izroča drugim državam
13. september 2018 ob 22:13
Moskva - MMC RTV SLO, STA

Moška, osumljena napada z živčnim strupom novičok na nekdanjega ruskega agenta Sergeja Skripala in njegovo hčer v angleškem Salisburyju, sta zanikala vpletenost v marčevski dogodek.

Za rusko televizijo RT sta povedala, da sta Veliko Britanijo obiskala kot turista. Moška, ki so ju britanske oblasti identificirale kot pripadnika ruske obveščevalne službe GRU Aleksandra Petrova in Ruslana Boširova, sta potrdila, da sta 2. marca prispela v Veliko Britanijo in se naslednji dan odpravila v Salisbury, da bi si ogledala turistične znamenitosti.

"Želela sva si ogledati Stonehenge, vendar tega zaradi staljenega snega in blata nisva mogla storiti," sta pojasnila po poročanju tujih tiskovnih agencij. "V Salisburyju nisva bila več kot eno uro," je poudaril Boširov. "Morda sva se približala Skripalovi hiši, vendar nisva vedela, kje je," je dodal.

Dejala sta, da sta onadva moška, ki so ju ujele varnostne kamere. Poleg tega sta zatrdila, da sta Aleksander Petrov in Ruslan Boširov njuni pravi imeni, čeprav britanske oblasti trdijo nasprotno. Prav zato, da bi pojasnila imeni, sta se tudi oglasila medijem, sta dejala. "Prišla sva, da bi dobila zaščito," je povedal Boširov in pojasnil, da ju je strah zanju in za njune najbližje.

Britanske oblasti trdijo, da sta strup prinesla v lažni steklenički za parfum, kar pa sta moška zanikala. "Na carini preverjajo vse in bi se zagotovo vprašali, zakaj imata moška ženski parfum v prtljagi. Nisva ga imela," sta zatrdila.

Urednica televizije RT Margarita Simonjan je povedala, da sta moška stik z njo vzpostavila sama. Intervju so posneli v sredo zvečer.

Putin: Osumljenca nista zločinca
V sredo je sicer ruski predsednik Vladimir Putin izjavil, da ni na teh dveh moških nič kriminalnega in da gre za civilista. Napovedal je tudi, da bosta kmalu povedala svojo zgodbo. London, ki trdi, da za napadom stoji Kremelj, je Putina v odzivu obtožil prikrivanja in laži.

Scotland Yard in britansko tožilstvo sta pred dnevi sporočila, da imata dovolj dokazov za obtožbo dvojice. Zanju so izdali evropski priporni nalog, kar pomeni, da ju lahko aretirajo, če bosta potovala v katero izmed članic EU-ja. Rusija sicer svojih državljanov ne izroča, zato London njune izročitve od Moskve ni zahteval.

B. V.
Prijavi napako
Komentarji
b0bby8
# 13.09.2018 ob 22:30
Pac-Man
Zadnja ruska teorija je, da si je duo nejasne spolne usmerjenosti v Salisbury odpravil ogledat 123 metrov visok zvonik lokalne katedrale.
----------------------------
Jaz bi pričakoval od tebe,da boš razumel da sta geya in se nista hotela izpostavljati javnosti.
Sedaj jih je pa VB osramotila.
Še najbolj so pa osramotili sebe z ponovnimi lažmi ki kot prave Rezka May da je žalitev javne inteligence :-)
firtoh
# 13.09.2018 ob 22:18
Celo oceno Salisbury- ia sta dala na TripaAdviser- ju...heh
neprilagojen
# 13.09.2018 ob 22:20
https://www.youtube.com/watch?v=Ku8OQNyI
2i0

HOR
# 13.09.2018 ob 23:09
Pa čas eskalacij Skripal zgodbe je jako zanimiv. Najprej svetovno prvenstvo in zaigrani kemični napadi v Siriji in potem tik pred ofenzivo na islamske teroriste v Idlibu, ki jih zahod ne bi rad videl poražene...
HOR
# 13.09.2018 ob 22:53
Ja, pa ruski agenti na ubijalski misiji se hodijo po nalogu Putina z originalnimi imeni slikat na angleške kamere, po možnosti čim večkrat...
Očitno je odzadaj malo bolj zakomplicirana igrica...
HOR
# 13.09.2018 ob 23:16
Le kdo pa je ubil ožjega sodelavca Juliana Assangea, 47 letnega Arjen Kamphuis-a, strokovnjaka za kibernetsko varnost...!?
klik...
b0bby8
# 13.09.2018 ob 23:00
V Iraku leta 2003 so pametnjakoviči iz CIA kazali sliko (ruski star vojaški tovrnjak)
in pametne Europejce in Američane prepričali da je to Sadamov premični laboratorij za izdelavo bojnih strupov!!!
Sledil je vojaški napad in uničenje Iraka!!!!!

In v čem ste presenečenim,če VB zopet želi nateg. pametne europejce in američane,da je bil nekdo zastrupljen z še bolj bedastim dokazom kot CIA z tistim kamijonom in eprovetko. :-)
neprilagojen
# 13.09.2018 ob 22:58
kje so sedaj tisti, kateri se borijo za gej pravice
VB jima je unicila zivljenje, v Rusiji ni prijetno biti gej, se posebej ce to javno priznas, v manjsi okolici te ljudje pustijo pri miru, tako sedaj ko sta postala javne osebe jima bo povzrocilo probleme
kje je varuh clovekovih pravic, kje so levi kateri se zavzemajo za pravice LGBT, zakaj ne pritisnejo na vlado VB za dve osebi katerima je zivljenje uniceno
seveda leve nikoli noi zanimal posameznik, le skupine, da lahko ostanejo na oblasti
kazam
# 13.09.2018 ob 22:36
...vse skup (prispevek&intervju) je tolk bizaren, da človek kar težko verjame da bi za vsem tem stala neka tako resna agencija z vso svojo mašinerijo strategov, psihologov, promotorjev itd.
samo.jug
# 13.09.2018 ob 23:53
Ta dva tipa nista geja, pa četudi sta, je irelevantno. Pac-Man je zelo lepo pokazal zemljevide in povedal, kam sta šla in kod sta hodila po Salisburyju, pozabil pa je mimogrede omeniti, da njun cilj ni bila katedrala, temveč Stonehenge. Kot so se že eni na internetu norca delali, zakaj ne bi mogla dva Rusa potovati v Anglijo in si ogledati cerkve v Salisburyju, medtem ko je bila za Jay-Z-ja dovolj dober razlog za obisk tega "zakotnega mesta". Nadalje, Pac-Man ne pove, da sta oba zatrdila, da so njune slike ob vstopu na letališče sfrizirane, ker sta prišla skupaj na letališče. Eden naj ne bi govoril dobro angleški, zato se je vedno držal drugega. Kdo torej lahko pove oz. trdi, da tudi še marsikaj drugega ni "sfriziranega"? Kot je nekdo opozoril že prej, tudi Američani so videli Huseinove laboratorije na slikah, ki jih potem niso našli NIKOLI! Ja, in smešno se mi zdi, da dva agenta pišeta turistične ocene na internetnih straneh o znamenitostih. Meni sta že prav bizarno smešna ruska agenta teh groznih Rusov, ki so tako dobro zabrisali svoje sledi ob napadu na ameriške volitve, tu pa so poslali dva šalabajzerja, čigar pot spremljajo angleške kamere od pristanka do kljuke Skipaljevih. Ja, pa še angleški ne znata kaj prida, pri tem pa (najbolj smešno od vsega) uporabita svoje osebne dokumente. Se vam ne zdi malce čudno, da so Angleži medtem že ugotovili, da sta potovala po celi Evropi? Baje velikokrat v Švico. Ja, madonca, Pac-Man, a misliš, da bi neki super agenti vedno potovali z istimi dokumenti? In to osebnimi. Ti meni lahko tukaj nalepiš sto povezav do angleških časopisov (ki so itak nekredibilni rumeni tisk za propagando), a prepričal me ne boš. Angleška pravljica o napadu na Skripalje zame še vedno nima smisla - ker je polna lukenj in kontradiktorna z vsem, kar trdijo Američani o teh neverjetnih, potuhnjenih, gensko izprijenih Rusih. Eni trdijo, da so hujši od hudičev in jih ne moreš ujeti pri delu, drugi trdijo, da so največji loleki. No, naj se zdaj ti posebni "prijatelji" zmenijo, ali so Rusi loleki ali pa nindže.
b0bby8
# 13.09.2018 ob 23:18
HOR
Le kdo pa je ubil ožjega sodelavca Juliana Assangea, 47 letnega Arjen Kamphuis-a, strokovnjaka za kibernetsko varnost...!?
----------------------------------
PUTIN pa noben drug ane pacaman
Homer.
# 14.09.2018 ob 07:18
Britanski preiskovalci so bili v skafandrih, ta dva "kekca" pa naj bi brez česarkoli in brez posledic lepo zastrupila Skripala?
In medtem ko sta kekca popolnoma zdrava in brez posledic (vsaj tako lahko sklepamo po posnetkih), so Britanci zakopali reševalno vozilo ....
Zdaj pa res ne ve, če imam prenizek ali previsok IQ, da bi to verjel.....
grenadir
# 14.09.2018 ob 00:08
Ah, dobri stari MMC..... Vidim, da se Pac-man še vedno smeši... Le tako naprej...Kar pogumno....
zeus-zengg
# 14.09.2018 ob 08:02
če sta nedolžna se naj javita v VB na podrobno zaslišanje, nihče jih ne bo obsodil brez dokaza....
------------------
če nekoga brez dokazov obdolžiš , zakaj ga ne bi brez dokazov tudi obsodil ?
samo.jug
# 14.09.2018 ob 00:22
@ Pac-Man

Si pozabil spet dodati in prilepiti obvestilo angleških lokalnih oblasti, ki so jasno izdale opozorilo, da je situacija na cestah v kolapsu zaradi snega. Pejd si ogledat. Avtobusi niso vozili redno.

In za konec te debate bom rekel samo še eno. Niso Rusi ven dali, da sta ta dva Rusa potovala po celi Evropi (v Švico, od koder sta šla v Francijo), ni kraja, kjer ne bi bila. Angleži pravijo, da sta agenta, ki očitno delata na oddelku za "odstrel" kogarkoli pač. A se vam ne zdi absurdno, da bi ta dva agenta, ki naj bi poklicno pomagala ljudem na drug svet, toliko potovala z istim dokumentom, da so lahko Angleži medtem že našli vse info o tem, kje vse sta bila. Pa še to. Če bi to bilo vse res in bi cela Evropa verjela Angležem, se vam ne zdi, da bi Francozi in Švicarji bili v luftu in zahtevali ruska pojasnila, kako si drznejo pošiljati morilce na delo v njihove države? Pa dajmo, bodimo resni. Rusi niso svetniki, ampak budale pa tudi niso.
Rolf
# 13.09.2018 ob 22:57
Pa pravijo da v Rusiji ni zweitakterjev.
kreden2
# 14.09.2018 ob 08:53
A niso Rusi tega reveža že imel zaprtega? Mislim, ali so se šele zdaj spomnil, da bi ga bilo mogoče dobro fentat?

Drugače pa, dajte malo razmišljat no. Preiskava je v teku, s primerom se ukvarjajo ne vem kdo vse v Angliji, od Mi6 naprej. In vse podatke so serviral v medije. Opisani in objavljeni so posnetki, gibanje, vključno s teorijami. To se enostavno tako ne dela, ko preiskuješ kaj takega. Sploh pa ne obveščevalne, kontraobveščevalne in vojaške službe. Vsaj do sedaj se to ni tako delalo. Ali mislite da bi to bil prvi uboj, ki bi ga izvršila katerikoli obveščevalna služba? In do sedaj nisem nikjer zasledil, da bi ga preiskovali na tak način. Namreč z medijskimi hišami. Ne branim nikogar, še najmanj pa Ruse, vendar če se osredotočimo na to kaj dejansko vidimo, so to le fotografije dveh posameznikov, gradbišč, mesta, nekaj vojske, zemljevidi ter ogromno teorij. Vprašajmo se, zakaj je potrebno, da se ta primer vleče po svetovnih medijih, za razliko od desetin drugih do sedaj? Jaz imam samo eno razlago. Javnost obveščaš zato, ker želiš usmerjati javno mnenje. Prepričan sem, da Mi6, Mi5 in vojaške obveščevalne službe ne obveščajo javnosti iz resnicoljubnosti in pri tem kršijo vsa pravila preiskovanja.

Pri nas še policija, ko novinar sprašuje o prometni nesreči s pobegom, ne daje izjav zaradi interisov preiskave. Pa dajte no.
amigo
# 14.09.2018 ob 07:09
Nekoliko sem zmeden. Enega najhujših strupov kar jih poznamo lahko nosiš okoli v steklenički parfuma. Očitno moraš biti imun na novičuk, ko ga špricaš po nekih vratih. To je slično kot tisti avion, ki se je med kandelabri zaletel v Pentagon. Nato je ogromni avion kar izginil. Enako so izginili tudi posnetki nadzornih kamer. Vzela jih je megla.
PONOS
# 14.09.2018 ob 08:49
Britanska zgodba ne pije vode.Sedaj so izbrali nekaj da operejo obraz.Nasprotnike odstraniš z nesrečo,boleznijo,insciniranem ropu plačanih morilcev itd ne pa z živčnim strupom.Bedarija.Očitno želijo Rusijo povezat z false flag kemičnim napadi v Siriji ki bi bile povod za Anglosaksonsko intervencijo in alibi za prevrat Asada.
b0bby8
# 13.09.2018 ob 22:49
PACMAN
Dva morda geja specializirana za športno prehrano (doping) sta šla na ogled katedrale.
--------------------------------------
In kaj je v tem tako čudnega?????
PONOS
# 14.09.2018 ob 08:44
Ni logike.
Moraš namreč biti totalni idiot da greš odstranjevati nasprotnike z živčnim strupom.Če pa je hčerka.potovala vsako leto v Rusijo.Oče je bil nekaj let v ruskem zaporu,če bi bil nevaren bi ga tam zastrupili z rakom,strupom gensko bombo whatever.
zeus-zengg
# 14.09.2018 ob 08:01
Kar mene pri vsej stvai osupne je neskončna lahkotnost kako javnost pada na finte sproduciranih laži , ki poleg vsega sploh ne bi smele biti relevantne tudi če bi se zgodile istočasno pa nihče ne reagira recimo na pokole Palestincev v Gazi in drugje , ali pa žensk in otrok oz. civilistov v Jemenu . Pravzaprav - pa kaj potem , če bi ruske tajne službe resnično poskusile zastrupiti nekega odsluženega tajnega agenta ... Seveda je jasno da logično gledano zadeva ,,ne pije vode ,, saj so vsi dogodki glede te zastrupitve ter metanja vojnega strupa v Siriji , pa tudi dogodkov pri raznih barvnih revolucijah režirani s strani Anglo saksonskih varnostno obv. služb skupaj z Izraelskimi pomoičniki tako diletansko zrežitani , da se bog usmili ... skratka problem , ki ga vidim ni v tem kaj je res in kaj ni ampak kar vse smatrajo za resnično in kaj ne - tu pa bi imel dosti dela kak psihoanalitik ....
zeus-zengg
# 14.09.2018 ob 09:30
Daj nam razloži, ker angleška policija sama sebi ne more: Kako sta se Skripaloviva zastrupila z novičokom, ki je bil na vratih kljuke njune hiše, če sta odšla od doma, preden sta ta dva prišla v Salisbury in se potem n dom nista več vrnila?
--------------
ne draži pa-mana , ker ti bo takoj postregel z linkom frfotajočih osumljencev , ki v stilu supermanov pikirata na trato pred hišo skripalovih . ...
Trubadur
# 14.09.2018 ob 09:01
če pogledam, kakšno pravljico so angleži spisali v njihovih časopisih mi je slabo...
vsx 1O16
# 14.09.2018 ob 07:36
Tak trdi ženski pač ne moreš verjet.
Je malo zabrejkala. Noov-iičok, no čok, nonočok novi,...
Mc Theresa in tha house.

https://www.youtube.com/watch?v=gGtOT1tI
Awg
Izgleda pa kot ženska verzija Mr. Burnsa iz Simsonovih.
veza
# 14.09.2018 ob 06:49
johc
# 14.09.2018 ob 06:43

kako naneseš v bundi in kavbojkah, pokrit s kapo, novičok in ostaneš živ n zdrav?
veza
# 14.09.2018 ob 06:09
Naj me en strokovnjak pouči, kako moraš biti zavarovan, če hočeš nekoga zastrupiti z novičokom, pa da sam ostaneš živ in zdrav?
To bi moralo zanimati tudi novinarje, pa očitno v teh krogih ni trenutno kapacitet, ki bi znale razmišljat, groza.
zeus-zengg
# 14.09.2018 ob 08:55
Haha, ja, res izgledata kot dva nedolžna turista, ki sta si za dva dneva prišla ogledat katedralo v nekem selu blizu Londona :)
--------------
ta katedrala ni kar tako nekaj ampak ena najlepših cerkva v angliji z bogato zgodovino - kaj več si oglej na Wikipediji ....
beton
# 14.09.2018 ob 07:56
Še kraljica policiji ne verjame. Pač Britanski humor.
Duško Aum
# 14.09.2018 ob 02:55
Zahodna farsa
jarovit
# 14.09.2018 ob 01:11
@WeeBay
# 14.09.2018 ob 01:06
osebni dokument*

-----------------------

Potna lista s katerima potujeta po svetu sta osebni dokument.
WeeBay
# 14.09.2018 ob 00:16
Ne vem kaj naj si mislim in upam, da bodo ostali uporabniki podali svoja mnenje glede intervjuja. Intervju sem pogledal dvakrat in moram priznati, da enostavno nisem prepričan kdo laže. Ta 2 me enostavno nista prepričala in moram priznati, da je ve skupaj precej bolj čudno kot sem sprva sklepal.

V nekaj sem prepričan in sicer v to, da nekaj zagotovo prikrivata. Enostavno ne razumem zakaj nista izkoristila priložnosti in povedala oziroma vsaj zanikala na nek dovolj dober način določenih obtožb. Ta intervju je bil butast in tudi novinarka ni opravila dobre naloge. Jaz sem prepričan v 2 stvari in sicer, da ta 2 nekaj prikrivata (in sicer bi jaz rekel, da glede nato, da pravita da se ukvarjata z nekim fitnesom in tako naprej da ali tihotapita določene stvari, kot so steroidi itd in, da se bojita, da se bo o tem izvedelo več, ali pa sta par in ju je sram priznati, da sta gejevski par). Kajti celoten intervju je bil obupen.

Oba sta mi delovala dokaj "butasto" morda zaradi tega, ker sta prestrašene (ne predstavljam si, da si recimo, da veš da si nedolžen in potem končaš v takšen položaju, to mora biti šok). Zato, ker sta oba delovala butasto sem tudi prepričan, da enostavno ta 2 nista sposobna izpeljati takšnega napada, kjer prostora za napake ni. Preveč zmedeno mi delujeta.

Vse skupaj zelo čudno. Me zanima mnenje drugih uporabnikov.
DeepBlue
# 14.09.2018 ob 09:26
@ Pac-Man

Daj nam razloži, ker angleška policija sama sebi ne more: Kako sta se Skripaloviva zastrupila z novičokom, ki je bil na vratih kljuke njune hiše, če sta odšla od doma, preden sta ta dva prišla v Salisbury in se potem n dom nista več vrnila? Pa še Angleže pokliči in jim razloži. Bodo bolj verodostojni ...
veza
# 14.09.2018 ob 05:56
Zdaj sem še bolj zmeden, če bi ta dva res polila novičok tam nekje, kako sta se pa sama zaščitila, a ne bi bila sedaj že mrtva?
Kekec99
# 14.09.2018 ob 04:49
Britanske oblasti trdijo, da sta strup prinesla v lažni steklenički za parfum, ...
------------------------------------
Kako? Razne stekleničke z tekočino so, zaradi teroristov, na letalih prepovedane. Edino če sta novičok, po pristanku letala, kupila v duty free shopu?
borut-blas
# 14.09.2018 ob 02:13
dva uboga homoseksulca so razkrinkali in ne vem zakaj se gejevska skupnost ne zavzame zanju in za njuno intimo - sramota za gomoseksualno skupnost če se ne postavijo na njuno stran in ju zaščitijo
m72
# 14.09.2018 ob 00:26
Nekdaj so imeli angležarji precej boljši smisel za humor: Monty Payton's Flying Circus, Only Fools and Horses, Alo Alo in še je tega. Posebno so blesteli, ko so se delali norca iz drugih; zdaj, ko se delajo norca iz sebe pa so se tako vživeli, da niso več duhoviti, ampak tako prepričljivi, da že vzbujajo pomilovanje :-)
WeeBay
# 14.09.2018 ob 00:21
Razumem, da na nekatera vprašanja ne želiš odgovori zaradi tega, ker te skrbi za varnost ostalih ljudi okoli (prijatelji, družinski člani, sodelavci itd) ampak na nekatera vprašanja pa bi enostavno morala odgovoriti. Obtožbe so prehude in moram priznati, da sta me presenetila saj na niti eno vprašanje nista odgovorila konkretno. Ob koncu sem dobil občutek, da jim bo ta intervju samo še bolj škodil saj nismo dobili nobenih konkretnih odgovorov.

Zakaj sta tako odreagirala ne vem. Jaz sem mnenja da nekaj prikrivata vendar, da to nima veze s tem primerom. Res se nebi čudil, če bi bila partnerja in da jima je narodno priznati.
zeus-zengg
# 14.09.2018 ob 10:56
Tu lažejo in zavajajo prav vsi, eni bolj, drugi manj, Theresa May pa itak odvrača pozornost javnosti od problemov Brexita.
----------------
seveda lažejo in zavajajo prav vsi od angleških tajnih služb do njihovih politikov , ki si od obtoževanja Rusije obetajo politične točke . tak način zavajanja in laži si lahko privošči le nekdo , ki ima v svoji kontroli masovne medije , oni drugi , ki tega nimajo mora pač hočeš nočeš govoriti resnico , četudi se jim seveda ne verjame . Je pa žalostno dejstvo da je zahodni svet zaradi podkupljenih in ustrahovanih medijev postal info ,,luknja ,, . Zanimivo je da noben novinar main stream medijev nima jajc o vsem tem podvomiti ali pisati alternativno ...
Bonsaj
# 14.09.2018 ob 10:07
Pri vseh masovnih pobojih, ki se še vršijo po svetu, pri vseh humanitarnih katastrofah, si svetovna politika kot tudi javnost daje največ opravka s tako nepomembnim primerom ... Če bi vsaj pol tako zavzeto iskali krivce za množične poboje, vojne zločine nad civilisti in nad njimi vršili podoben pritisk ...
Tudi če Rusi morda dejansko stojijo za poskusom atentata na Skripala se temu enostavno ne bi smelo posvečati toliko pozornosti in pripisovati tolikšnega pomena, kot da gre za katastrofo ali zaroto svetovnih razsežnosti. Koliko ljudi po svetu pobijajo Angleži (večinoma skupaj s svojimi zavezniki ameri) pa nihče ne kaže s prstom nanje. Ne spomnim se kdaj sem zasledil, če sploh kdaj, da bi Rusi divje zahtevali pravico pred varnostnim svetom zaradi vojnih zločinov Angležev nad npr. iraškim in sirskim ljudstvom.
GeorgeB
# 14.09.2018 ob 09:50
Robida

Jano je, da je Paco plačan Slovenec, ki dela za CIA-o in J@st domoljubni Rus.
Oba sta pristranska, z razliko, da je J@st bližje realnosti.
veza
# 14.09.2018 ob 06:56
Ja, pa zimske rokavice je eden imel, se opravičujem.
b0bby8
# 14.09.2018 ob 18:25
ti-ne
Še en zanimiv tekst iz Guardian.
Lepo se bere kako je intervju Pertova in Boširova poln nelogičnosti. Kamere okrog katedrale ju niso posnele, zato pa v ulici Škripalovih, 3 km stran v nasprotnem delu mesta. V tistem času je v mestu komaj kaj snežilo, kar potrjuje tudi lokalni časopis.The Salisbury Journal’s
------------------------------
Ha ha aha ha kamere niso zabeležile Pertova in Boširova.
Daj povej mi kdo ima dostop do teh kamer.
Torej predvidevam da Angleška policija in MI6.Upam,da se strinjaš z mano. :-)
Torej in kako ti pričakuješ,da bodo pokazali posnetke prav tisti,
ki so organizirali celoten false flag!!!
To pa je seveda vlada,policija in prečastiti MI6!!!!!!!!
dharma
# 14.09.2018 ob 11:36
zeus-zengg
Podobna je bila v našem odličnem filmu Moj ata, socialistični kulak.
"Malek mi vse vemo. No, zdaj nam pa vse lepo povej."...:)
zeus-zengg
# 14.09.2018 ob 09:04
uboga geja
-------------
ja živemu človeku - tudi nič hudega slutečemu - se vse lahko zgodi ....
HOR
# 14.09.2018 ob 02:36
@Pac-Man
# 13.09.2018 ob 22:24
"....Po pol ure sprehoda naša Rusa ugotovita, da je marčevska zima v Angliji enostavno prekruta ter se vrneta v London. Dobro, da njuni dedi niso branili Stalingrada, sicer bi na njihovih prezeblih kosteh stal Adolfstadt..."


Pac Man nimaš pojma o zadevi...!
Zaradi snega je bil na primer Stonehenge 3. marca zaprt za obiske...!
klik...
...
"...Po vrnitvi v London skočita na prvi let za Moskvo..."

A za weekend izlete pa še nisi slišal..!?

itd...
jarovit
# 14.09.2018 ob 00:44
@WeeBay
# 14.09.2018 ob 00:16

Meni se zdijo njune izjave povsem v skladu z njunim izgledom.
b0bby8
# 14.09.2018 ob 21:08
ti-ne
Torej VB odbija vse kar bi pomagalo pri preiskavi razen Rusiji pošilja dokaze preko medijev in društvenih omrežij. :-)
presmešno :-)
b0bby8
# 14.09.2018 ob 21:02
ti-ne
Že par dni nazaj si trdila, da je vse skupaj fotomontaža, zdaj pa le priznaš, da sta obiskala Salisbury. Kako to?
Namesto da bi " obiskala" katedralo, sta šla v drugi del mesta, 3km stran in "slučajno" v ulico Škripalovih. Ah, da zdaj sta agenta GRU geja! Presmešno.
--------------------------------------
Ker sta sama potrdila da sta na posnetku sama še vedno pa ni jasno ne njima ne RTju kako sta bila lahko posneta oba v isti sekundi,nekaj je bilo tukaj čudno vendar pa,če sama tako trdita naj bo.
Verjetno si že kdaj šel na kakšen izlet pa si ga prilagajal vremenu,razpoloženju.
No pa očitno nisi bil še nikoli v tujini ali kje v domovini na izletu razen do svojega WC pa si pač ne moreš predstavljati kako to gre.

Glede dokazol iz nadzornih kamer so pa čisto nelegetimni,ker bo MI6 posredovala le tiste dokaze,ki gredo njim v prid.Tiste,ki jim škodi že (večkrat videno čudežno izginejo ali čisto slučajno v tem trenutku kamera ne dela).
(pa ne samo v tem primeru ampak že v velikih primerih prej)

Saj veš v primeru ropa SKB banke v Ljubljani po čudežu ni delala nobena nadzorna kamera ali samo tista ki lahko. :-)

Ne vem kaj sta ali sta geya ali ne sta me pa z nastopom prepričala da nista agenta GRU ali FSB.
Ampak sta čisto običajna državljana,ki se vsako dnevno borita za preživetje in nimata pojma kaj se je dogajalo v Solsbiryu prav tako kakor ga nimaš ti!!!!!!!!

In še enkrat:
RF je VB zaprosila za vzorce krvi od žrtvi......... (prošnja je zavrnjena)
RF je prosila za obisk žrtve.................................(
prošnja je zavrnjena)
RF je predlagala skupno preiskavo ....................(prošnja je zavrnjena)
RF je zaprosila za dokazni matarjal iz preiskave.(prošnja je zavrnjena)

Torej VB odbija vse kar bi pomagalo pri preiskavi razen RF pošilja dokaze preko medijev in društvenih omrežij.

Torej MI6,MI5,CIA,FBI........ so postali kot stara gospa iz vasi :-)
GeorgeB
# 14.09.2018 ob 18:45
Paco ima še en profil na tem forumu: ti-ne
Admin, daj preveri, prosim...
Kazalo