Voznika so pridržali, njegov taksi pa odpeljali. Foto: Reuters
Voznika so pridržali, njegov taksi pa odpeljali. Foto: Reuters

Sprva so se pojavila poročila, da je bil za volanom pijan, kar pa je policija pozneje zanikala. V njegovi krvi niso našli sledi alkohola. Imel je kirgiško vozniško dovoljenje, v Kirgiziji je bil tudi rojen.
Taksi je zapeljal na pločnik in trčil v skupino ljudi, ustavil se je po približno 10 metrih po trku v prometni znak. Po incidentu so mimoidoči poskušali odpreti vrata taksija in ustaviti voznika, a je ta skočil iz avta in zbežal. Ujeli so ga policisti. Storilec je zatrdil, da nesreče ni povzročil namenoma.
Storilec obžaloval dogodek
Moskovska policija je kot neuradni vzrok nesreče navedla izgubo nadzora nad vozilom in sprožila preiskavo dogodka. Objavila je tudi posnetek 28-letnega povzročitelja nesreče, v katerem ta obžaluje dogodek in pojasnjuje, da je namesto zavore pomotoma stopil na stopalko za plin. Povedal je, da je v času nesreče delal že 20 ur. Dodal je, da je zbežal, ker se je bal, da bi ga mimoidoči ubili.

Incident se je zgodil v bližini nakupovalnega središča na ulici Ilinka v središču ruske prestolnice.

Policija je sporočila, da je bilo poškodovanih sedem ljudi. Predtem so zdravstvene službe objavile, da je zdravniško pomoč potrebovalo osem ljudi, od tega je bila ena ženska huje poškodovana. Mehiško veleposlaništvo v Rusiji je potrdilo, da sta med lažje poškodovanimi dve njihovi državljanki. Poškodovani so bili še dva državljana Rusije, dva državljana Azerbajdžana in en državljan Ukrajine.
Mehiška nogometna reprezentanca se bo na moskovskem stadionu Lužniki v nedeljo pomerila z Nemčijo.