Policija še vedno ni identificirala tretjega napadalca z bruseljskega letališča Zaventem. Foto: EPA
Policija še vedno ni identificirala tretjega napadalca z bruseljskega letališča Zaventem. Foto: EPA
Belgijci iz pripora izpustili Faycala Cheffouja

"Indici, ki so vodili v aretacijo Faycala C., se v preiskavi niso dokazali za dovolj trdne," so sporočili iz urada generalnega državnega tožilstva in dodali, da so ga zato izpustili na prostost.

Faycal C., ki so ga mediji prepoznali kot samostojnega novinarja Faycala Cheffouja, je bil v soboto obtožen terorističnih dejavnosti v povezavi z napadoma na bruseljskem letališču Zaventem. V medijih so se pojavila ugibanja, da je Faycal C. tretji napadalec z bruseljskega letališča, ki je pobegnil.

Kdo je moški s klobukom?
A policija je v ponedeljek objavila nov posnetek domnevnega tretjega napadalca z letališča. Na njem je videti moškega s klobukom in v beli jakni, ki pred seboj po terminalu za odhode poriva voziček z veliko torbo. Moški je skupaj z identificiranima samomorilskima napadalcema Ibrahimom El Bakraouijem in Najimom Laachraouijem. Policija je ob objavi posnetka poudarila, da želijo ugotoviti identiteto moškega na njem.

Novo število žrtev 35, od tega 12 tujih državljanov
Napadi na bruseljsko letališče Zaventem in postajo podzemne železnice Maelbeek so brez treh samomorilskih napadalcev do zdaj zahtevali 35 žrtev, od tega so štirje umrli v bolnišnici. Sedem žrtev morajo še identificirati, je v ponedeljek sporočil krizni center. Najmanj 12 umrlih je tujih državljanov iz ZDA, Nizozemske, Švedske, Nemčije, Francije, Velike Britanije in Kitajske.

Belgijci iz pripora izpustili Faycala Cheffouja