Američanom pravico do orožja zagotavlja polemični 2. člen ustave. Foto: Reuters
Američanom pravico do orožja zagotavlja polemični 2. člen ustave. Foto: Reuters

Američanka je izstrelila zgolj eno kroglo, a je bila ta usodna. Njena hčerka je zaradi poškodb umrla v bolnišnici, policija pa je sprožila preiskavo, a za zdaj dogodek obravnava kot nesrečo. "Zgodba lastnika doma se ujema z materialnimi dokazi in izjavo očividca," so sporočili s policije.

Kot poroča CNN, je materin mož nekdanji agent za narkotike pod krinko pri policiji v St. Cloudu, zato je policija prosila, da mediji imen družinskih članov iz varnostnih razlogov ne izdajajo.

Primer ni osamljen
Je pa policija objavila posnetek telefonskega klica v sili, v katerem je mož storilke povedal dispečerju, da ima njegova hčerka srčni spodbujevalnik in težave s srcem. "Omedlela je," je povedal, ni pa pri tem omenil, da je bila ustreljena. Po prejemu napotkov za oživljanje mož preda telefonsko slušalko ženi, ki panično pove, da hčerka še diha, a zelo upočasnjeno. Pet minut po klicu je reševalno vozilo že prispelo, a je bilo prepozno.

Mama žrtve sicer dela kot dispečerka za klice v sili pri šerifovem uradu.

To nikakor ni prvi nesrečni primer, da bi v ZDA, kjer imajo nošenje orožja zagotovljeno v ustavi, domači po nesreči ustrelili svoje bližnje. Vsako leto poročajo o več primerih usodne otroške igre s pištolami staršev, pred kratkim je oče ustrelil sina, ki se je sredi noči vračal z zabave, on pa ga je zamenjal za vlomilca, neki moški pa je lani ustrelil dementnega starčka, ki je ponoči odtaval od doma in potrkal na njegova vrata.