Eksplozija je zahtevala številne žrtve med opazovalci prve eksplozije. Foto: EPA
Eksplozija je zahtevala številne žrtve med opazovalci prve eksplozije. Foto: EPA

Tragedija se je zgodila v mestu Petlawad, okoli 800 kilometrov južno od glavnega mesta New Delhi, ko so ljudje v restavraciji zajtrkovali in je bila velika gneča. Prisotni so bili predvsem delavci in šolarji.

Po eksploziji plinske jeklenke se je pred restavracijo zbrala množica ljudi, kar se je izkazalo za usodno, saj je sledila druga in silovitejša eksplozija, ko je razneslo eksplozivna sredstva v sosednjih prostorih. Zaradi eksplozije se je zrušila streha poslopja in pod seboj pokopala številne ljudi.

Poleg najmanj 89 mrtvih, je bilo v eksploziji še okoli sto ljudi ranjenih. Število žrtev je naraščalo prek dneva, ko so reševalci izpod ruševin prinašali nova in nova trupla.

Gre za eno najhujših nesreč v Indiji v zadnjih letih. Oblasti v zvezni državi Madhja Pradeš so sporočile, da bodo družine žrtve dobile po 3.000 dolarjev odškodnine, medtem ko bodo ranjeni dobili po 750 dolarjev.

Detonatorji, ki se uporabljajo v gradbeništvu in kopanju vodnjakov, po besedah pristojnih organov ne bi smeli biti shranjeni v prostorih ob restavraciji.