Vhod v podzemno zaklonišče je bil v kuhinji hiše, ki jo je uporabljal klan Casalesi. Foto: EPA
Vhod v podzemno zaklonišče je bil v kuhinji hiše, ki jo je uporabljal klan Casalesi. Foto: EPA
Prijeli vplivnega mafijca

53-letnega Zagario, ki je bil leta 2008 v odsotnosti obsojen na večkratno dosmrtno kazen, so prijeli v zaklonišču v njegovem rodnem kraju Casapesenna. Na begu je bil 16 let, obsojen pa je bil zaradi umora.

Prijeti mafijski boter je vodil vplivni in kruti mafijski klan, ki nadzoruje velik del območja severno od Neaplja in je del neapeljske mafijske združbe Camorra.

Nekdanji neapeljski sodnik Raffaele Cantone, ki pod policijsko zaščito živi že od leta 2003, ko so razkrili, da je Zagaria naročil atentat nanj, je prijetje vodje Casalesija primerjal s prijetjem vodje sicilijanske mafije Bernarda Provenzana leta 2006.

"S prijetjem Zagarie je klan Casalesi prenehal obstajati in počakati moramo, da bomo videli, kako se bo zdaj preoblikoval," je dejal Cantone in dodal, da je s tokratnim prijetjem konec nekega obdobja.

Klan Casalesi se je ukvarjal s preprodajo mamil in izsiljevanjem podjetij pri sicer zakonitih vlaganjih doma ali v tujini, od zbiranja smeti do gradbeništva.

Italijanska notranja ministrica Annamaria Cancellieri je prijetje Zagarie označila za velik uspeh, ne samo proti klanu Casalesi, ampak tudi proti celotni Camorri.

Prijeli vplivnega mafijca