Hiša zakoncev Webb v plamenih. Par je v svojem sanjskem domovanju lahko užival le dve leti. Foto: Reuters
Hiša zakoncev Webb v plamenih. Par je v svojem sanjskem domovanju lahko užival le dve leti. Foto: Reuters

ih.

Lastnik 700.000 dolarjev vredne hiše nad jezerom Whitney v Teksasu se je namreč odločil, da namesto da bi čakal, da se mu dobesedno udrejo tla pod nogami, svoje domovanje raje - požge.

Luksuzni dom zakoncev Robert in Denise Webb je namreč v zadnjih mesecih postal smrtno nevaren in kot tak neprimeren za prebivanje, potem ko se je pečina, na kateri je bil sezidan, začela počasi krušiti. Najprej so se udrla tla, pred nekaj dnevi pa se je odkrušil še precejšen del pečine, tako da je del 370 kvadratnih metrov velike hiše prosto visel nad prepadom.

Oblasti so zato vilo označile za prenevarno in jo dale zapreti, lastnika pa sta se odločila, da jo požgeta, saj naj bi bila ta možnost varnejša od čakanja, da se sama od sebe zruši v jezero 23 metrov pod njo. Gasilske ekipe so hišo napolnile s senenimi balami in gorivom, nato pa jo vpričo številnih radovednežev zažgale. V manj kot uri je ogenj že požrl leta 2007 zgrajeno vilo, ki sta jo zakonca Webb kupila leta 2012 za milijon dolarjev in je bila del ograjene skupnosti.

Zelena luč geologov
Webbova pravita, da sta vilo kupila "v dobri veri", da je zgrajena na varnem območju, potem ko sta dobila zeleno luč od geologov. "Res je težko ... Ta hiša je bila posebna, ne vem, zakaj, ampak zame je bila posebna," je za CBS povedala obupana Denise Webb. Njen mož pa: "Veste, zdaj gledam svoje življenje, kako se ruši."

Po besedah para je izguba hiše velik udarec za njune načrte ob upokojitvi, poleg tega pa jima zavarovalnica izgube najverjetneje ne bo krila. Hišo sta nameravala zapustiti svojim vnukom. Webbova imata sicer še eno hišo na Floridi.