Ogenj se je razširil na najmanj 20 stanovanjskih blokov. Foto: Reuters
Ogenj se je razširil na najmanj 20 stanovanjskih blokov. Foto: Reuters

Po prvih ugotovitvah gasilcev so se po eksploziji ognjeni zublji okoli 22.30 po krajevnem času razširili na bližnja stanovanjska poslopja, kjer so v stanovanjih ostali ujeti številni prebivalci. Zaradi tega se je število žrtev v gosto naseljeni četrti Kajetuli povzpelo čez sto.

"Izbruhnil je pekel"
Mrtve in ranjene so prepeljali v bolnišnico, kjer so užaloščeni ljudje med žrtvami iskali svoje sorodnike. "Videti je kot v peklu," je osuplo pripovedovala starejša ženska, ki je prišla v četrt iskat svojo hčer in sina. Različni televizijski kanali so število žrtev ocenili med 107 in 150 ljudi, bolnišnice so sprejele več kot 150 ranjencev.

Najhujši požar v 40 letih v Daki
"Ocenjujem, da bo žrtev več kot sto, toda moramo počakati na konec preiskave pogorišča," je za Reuters povedel Nur Mohamed, poveljnik gasilcev v Daki. Gasilci so imeli izredno veliko težav zaradi ozkih ulic, ki so preprečevale dostop z vozili. To je najhujši požar v glavnem mestu ene najrevnejših držav na svetu po letu 1971, ko se je Bangladeš osamosvojil od Pakistana. Vlada je že naročila temeljito preiskavo o vzrokih požara.