Razmere v Jemnu se ne umirjajo niti po podpisu dogovora o predaji oblasti. Foto: Reuters
Razmere v Jemnu se ne umirjajo niti po podpisu dogovora o predaji oblasti. Foto: Reuters

Dogovor, podpisan v sredo v Savdski Arabiji, med drugim predvideva imuniteto za dolgoletnega jemenskega predsednika in njegovo družino pred kazenskim pregonom v zameno za to, da bo v treh mesecih začasno predal oblast svojemu namestniku Abdu Rabu Mansurju Hadiju.

Na množico protestnikov, ki se je zbrala na osrednjem trgu v glavnem mestu Jemna Sani, so streljali oboroženi moški v civilnih oblačilih. Po napadih so se protestniki vrnili na osrednji trg, medtem ko so napadalci zasedli različne dele prestolnice. Protestniki so vzklikali tudi gesla proti opozicijskemu gibanju Splošni forum, ki ga vodi islamistična stranka Al Islah.

Saleh je po smrti protestnikov v Sani odredil preiskavo in obsodil nasilje. Predsednik je "ukazal notranjemu ministrstvu, naj izvede celovito preiskavo" in odgovorne za zločine pripelje pred roko pravice ne glede na to, kateri stranki pripadajo.

Podobni protesti so bili tudi v drugem največjem jemenskem mestu Taiz, kjer naj bi po podatkih organizatorjev na ulicah protestiralo "na stotisoče ljudi".