Maëlys De Araujo je visoka 130 centimetrov, rjavih las in zagorele polti. Foto: Reuters
Maëlys De Araujo je visoka 130 centimetrov, rjavih las in zagorele polti. Foto: Reuters
Pri iskanju deklice sodeluje kar 1.200 prostovoljcev. Foto: Reuters

Namestnik tožilca v Grenoblu Laurent Becuywe je na tiskovni konferenci povedal, da bodo v preiskavi preverili prav vse sledi, vključno z možnostjo, da je bila deklica žrtev nesreče.

Maëlys De Araujo, ki je bila na družinski poroki s starši, starejšo sestro in drugimi sorodniki, so zadnjič videli v noči s sobote na nedeljo na poporočni zabavi v večnamenski dvorani v vasi Le Pont-de-Beauvoisin na jugovzhodu Francije.

Policija je v tednu dni od izginotja precej pogozdeno območje prečesala s helikopterjem, policijskimi psi in potapljači, ki so iskali v bližnji reki Guiers, rjavolaso, 130 centimetrov visoko Maëlys pa išče tudi na stotine prostovoljcev.

Preiskovalci so opravili pogovore z 250 potencialnimi pričami, vključno z vsemi 180 svati in jih prosili za vse posnete fotografije in posnetke, če bi morda na njih opazili kaj sumljivega. Preiskali so tudi domovanje oskrbnika dvorane in njegov avtomobil, a ga niso pridržali. V zadnjih dneh so sicer izvedli skupno kar 40 hišnih preiskav, navaja AFP.

Dva moška izpustili
Psi so vonj za deklico izgubili na parkirišču pred dvorano, zato policija dopušča tudi možnost ugrabitve, tožilstvo pa pravi, da za zdaj še ni izključilo ničesar, niti tega, da bi lahko šlo za nesrečo.

V četrtek in petek je policija sicer pridržala dva 34-letna moška, a je oba v petek zvečer po zaslišanju izpustila brez obtožnice. Preiskovalci so od moških želeli pojasnila "glede nekaterih stvari", je novinarjem pojasnil grenobelski tožilec Dietlind Baudoin, ki ni želel dodatno pojasnjevati. "Kot stvari stojijo, smo se odločili, da ti elementi niso zadostni za obtožnico."

Policija zdaj preverja morebitne kazenske kartoteke dekličinih svojcev in svatov. "Glede na čas, ki je pretekel od izginotja male Maëlys in glede na vsa prizadevanja, da bi jo našli, ne moremo več izključiti možnosti, da je prišlo do kriminalnega dejanja," je povedal Baudoin.