Hamas trdi, da je v izraelskem napadu umrl tudi šestletni deček, kar izraelska vojska zanika. Foto: Reuters
Hamas trdi, da je v izraelskem napadu umrl tudi šestletni deček, kar izraelska vojska zanika. Foto: Reuters

Med stranema občasno izbruhnejo spopadi, tokratni pa je najhujši v zadnjih mesecih. Izraelske sile so ubile moškega, ki se je pripravljal na izstrelitev rakete na severu Gaze. Ranjenih je bilo od 20 do 30 ljudi, večinoma civilistov. Še en moški je pozneje umrl blizu Džabalija. Eksplozija v Khan Junisu je ubila šestletnega dečka, a izraelska vojska zanika odgovornost.

Medtem je na jug Izraela padlo več kot 20 raket. Ena je ranila Izraelca, ko je zadela streho tovarne. Po sorazmerno mirnem obdobju je v zadnjem tednu na ozemlje Izraela priletelo več kot 150 raket.

Izrael odgovornost pripisuje Hamasu
Vodja izraelske vojske Benny Gantz je sklical izredni sestanek, da bi govorili o tem, kako se spopasti z obstreljevanjem Izraela, ki se nadaljuje kljub poskusom ta teden, da bi dosegli prekinitev ognja. V sredo v Egiptu sklenjeno premirje ni nikoli zares zaživelo. Hamas naj sicer ne bi izstreljeval raket proti Izraelu, se pa temu niso odrekle manjše militantne skupine. Izrael sicer odgovornost "za vse, kar se dogaja na ozemlju Gaze", pripisuje Hamasu, je dejal minister za civilno obrambo Matan Vilnai.

Hamas je sporočil, da je "pripravljen v odgovor na njegovo agresijo zdrobiti aroganco Izraela".