Zaradi grožnje je policija evakuirala stadion v Hannovru. Foto: Reuters
Zaradi grožnje je policija evakuirala stadion v Hannovru. Foto: Reuters
Pred tekmo v Hannovru izpraznili stadion

Uro in pol pred začetkom prijateljske nogometne tekme, ki naj bi se je iz solidarnosti s Francijo udeležila tudi nemška kanclerka Angela Merkel in nekaj ministrov nemške vlade, je policija tekmo odpovedala, stadion pa evakuirala. Več tisoč navijačev so pospremili s stadiona, območje je zavarovalo več sto policistov, kanclerko Merklovo, ki je že prispela na prizorišče, pa so hitro odpeljali stran.

Vodja hannovrske policije Volker Kluwe je povedal, da so dobili podatke o resnih načrtih za eksplozijo na stadionu z 49.000 sedeži. "Prejeli smo resen namig, da je bil nocoj znotraj stadiona načrtovan bombni napad," je povedal Kluwe.

Nemški mediji poročajo, da naj bi bilo pred stadionom parkirano reševalno vozilo, kjer naj bi našli eksploziv. Pozneje se je izkazalo, da eksplozivnega sredstva niso našli, prav tako v povezavi z grožnjo niso nikogar aretirali.

Evakuirali tudi koncertno dvorano
Kmalu za stadionom so policisti evakuirali še koncertno dvorano v Hannovru, kjer naj bi nocoj nastopila skupina Söhne Mannheims. Tudi tukaj naj bi policija prejela "konkretno grožnjo z bombnim napadom".

Ker je prejela še eno grožnjo in odkrila še en sumljiv predmet, je policija zaprla in evakuirala tudi del hannovrske železniške postaje.

Pred tekmo v Hannovru izpraznili stadion