Avtobus se je po trčenju vnel in povsem pogorel. Foto: Reuters
Avtobus se je po trčenju vnel in povsem pogorel. Foto: Reuters
Nesreča madžarskih najstnikov v Italiji

Ranjenih je skupno 26 ljudi. 12 potnikov jih je odneslo brez poškodb. Nesreča se je zgodila ponoči na avtocesti A4, ki povezuje Trst s Torinom, kjer je avtobus z madžarsko registracijo pri izvozu Verona vzhod trčil v steber na avtocesti. Z madžarskega zunanjega ministrstva so sporočili, da je bilo na avtobusu 54 potnikov in dva šoferja.

Na avtobusu so bili večinoma dijaki gimnazije Szinyei Merse Pal iz Budimpešte, stari 14 do 18 let. Z njimi so bili tudi učitelji in starši, je pojasnila madžarska generalna konzulka iz Milana Judit Timaffy, ki je dopoldne prispela v Verono, da bi se srečala s preživelimi v nesreči.

Zaradi silovitega trka je nekaj potnikov vrglo iz vozila, medtem ko so drugi ostali ujeti v avtobusu, ki se je vnel.

Konzulka je medijem povedala, da se je več potnikov, ki so sedeli v zadnjem delu avtobusa, rešilo tako, da so razbili stekla avtobusa in iz njega zbežali v krikih. "Profesor telesne vzgoje se je vrnil v goreči avtobus in uspel rešiti več potnikov, ki so bili še v njem. V bolnišnici ga zdravijo zaradi globokih opeklin po hrbtu," je pojasnila.

Predstavnik prometne policije v Veroni je dejal, da v nesrečo ni bilo vpleteno nobeno drugo vozilo, tako da je verjeten vzrok nesreče tehnična ali človeška napaka; morda je voznik zaspal. Tovornjakarji, ki so peljali za avtobusom, so sicer povedali, da je imel avtobus težave s kolesom.

Madžarski premier Viktor Orban je za ponedeljek razglasil nacionalni dan žalovanja.

Nesreča madžarskih najstnikov v Italiji