Dvorana v Tampi na Floridi bo gostila republikansko konvencijo. Foto: EPA
Dvorana v Tampi na Floridi bo gostila republikansko konvencijo. Foto: EPA

Isaac je po pustošenju na Haitiju, kjer je zahteval štiri smrtne žrtve, v soboto zvečer dosegel vzhod Kube, kjer so v več pokrajinah razglasili izredne razmere in evakuirali na tisoče ljudi.

Tropska nevihta se pomika proti severozahodu in bi se lahko v prihodnjih od 24 do 48 urah še okrepila, zato so na Floridi že izdali opozorila pred neurjem.

V Tampi na Floridi bi se morala v ponedeljek začeti nacionalna konvencija republikanske stranke, kjer bo nekdanji guverner Massachusettsa Mitt Romney tudi uradno postal predsedniški kandidat stranke na volitvah 6. novembra. Za podpredsedniškega kandidata bo imenovan kongresnik iz Wisconsina Paul Ryan.

Na konvenciji z naslovom "Boljša prihodnost" pričakujejo na desettisoče privržencev republikanske stranke in predstavnikov sedme sile. A bližajoča se tropska nevihta, ki se približuje Floridi in bi se lahko okrepila v orkan, je republikancem malce prekrižala načrte, njen dejanski začetek pa so s ponedeljka prestavili na torek, ko naj bi se Isaac že umiril.

Ponedeljkovemu uradnemu odprtju bosta sledila takojšnja prekinitev in odlog za en dan. Po besedah Romneyja je bilo to nujno glede na nevarnost, ki jo predstavlja Isaac.

Varnost ljudi je na prvem mestu, je dejal Romney in pozdravil odločitev o preložitvi, ki so jo tik pred zdajci sprejeli odgovorni v Tampi.