Mehdija so odkrili na ladji s prebežniki. Foto: EPA
Mehdija so odkrili na ladji s prebežniki. Foto: EPA

Kot piše italijanski časopis La Repubblica, naj bi šlo za 38-letnega Bara Nasra Mehdija, ki je bil pred leti v Italiji že obsojen zaradi terorizma.

Italijanski policisti so po pisanju časopisa Mehdija odkrili 4. oktobra na ladji z več kot 200 prebežniki, ki so jih po rešitvi iz morja odpeljali na otok Lampedusa. Po odvzemu prstnih odtisov so odkrili, da se je predstavil z lažnim imenom.

Prav tako so ugotovili, da je bil leta 2008 aretiran v Italiji in nato zaradi terorizma obsojen na sedem let zapora in izgnan iz države. "Novice niso razkrili, da bi se izognili preplahu," je še zapisala La Repubblica.

Policija v Agrigentu na Siciliji je 8. oktobra potrdila, da so aretirali Mehdija in še tri druge Tunizijce, ki imajo prepovedan vstop v Italijo. Ni pa navedla nobenih informacij o njihovih povezavah s terorizmom.


Obvestilo uredništva:

Zaradi številnih komentarjev in zagotavljanja čim višjih standardov razprave pod članki o begunski krizi smo se odločili, da komentiranje na portalu rtvslo.si omogočimo pod eno novico. Ne gre za cenzuro ali blokado, temveč za vzdrževanje ravni komunikacije na portalu javne RTV, ki je zavezana k takšnim merilom. Svoje mnenje o dogajanju z begunsko krizo lahko ob spoštovanju forumskih pravil MMC RTV SLO izrazite v komentarjih tukaj.