Po pričakovanjih naj bi vodenje vlade prevzel sam Bidzin Ivanišvili, ki je tudi vodja stranke Gruzijske sanje - ta je na volitvah premagala Združeno nacionalno gibanje predsednika Mihaila Sakašvilija.

Za namestnika premierja in obrambnega ministra je predlagal nekdanjega veleposlanika pri ZN-u Iraklija Alasanijo, za notranjega ministra pa Iraklija Garibašvilija. Zunanje ministrstvo naj bi prevzela tiskovna predstavnica Gruzijskih sanj Maja Pandžakidze, ministrstvo za regionalni razvoj pa nekdanji nogometaš Milana Kaka Kaladze.

Gruzija bo ohranile stike z ZDA ...
Čeprav je Ivanišvili proruski politik, je svojim volivcem obljubil, da bo ohranil tesne stike z ZDA in si prizadeval za krepitev sodelovanja z Evropsko unijo. To je zagotovila tudi predlagana zunanja ministrica, ki je bila dva mandata veleposlanica v Nemčiji.

"To je izbira gruzijskega naroda. Naš glavni partner bodo ZDA in ti odnosi bi se morali poglobiti. Toda ne smemo pozabiti na sosede, tako tiste blizu kot tiste daleč, začeti pa bi morali z odnosi z Rusijo," je dejala Maja Pandžakidze.
... in jih še bolj poglobila z Moskvo
Ivanišvili, ki je obogatel v Rusiji, meni, da mora Tbilisi obnoviti odnose z Moskvo, ki so se močno zaostrili zaradi kratke vojne, v katero sta se državi zapletli avgusta 2008.

Nova vlada bo potrjena po 20. oktobru, ko bo prisegel nov parlament s 150 poslanci. V njem imajo Gruzijske sanje 83 sedežev, Sakašvilijeva stranka pa 67.