Izbor Svet
Steve Bannon se seli v Evropo - vsaj za del leta. Foto: EPA
Bannon se je v zadnjem letu srečal z vrsto desničarskih evropskih politikov, vključno z Marine Le Pen. Foto: EPA
Fundacija Georgea Sorosa je zaradi politike Viktorja Orbana maja zapustila Madžarsko in se preselila v Berlin. Foto: EPA

Dodaj v

Steve Bannon ustanavlja fundacijo za podžiganje skrajne desnice v Evropi

Nekdanji glavni strateg Bele hiše si želi konkurirati Sorosovemu vplivu
21. julij 2018 ob 19:13
Washington - MMC RTV SLO

Steve Bannon, nekdanji glavni strateg Bele hiše, je razkril načrte za ustanovitev fundacije v Evropi, katere namen bi bil podžiganje desničarskega populizma po celini.

Bannon, ki je bil nekakšna desna roka Donalda Trumpa od predvolilne kampanje pa do avgusta lani, pravi, da si s svojo fundacijo želi konkurirati bolj ali manj liberalni fundaciji Open Society poslovneža in aktivista Georgea Sorosa.

Sorosova fundacija je od ustanovitve leta 1984 namenila 32 milijard dolarjev v podporo demokratičnim procesom v Evropi.

"Soros je briljanten. Zloben, a briljanten," je dejal Bannon za Daily Beast.

Leto dni navezovanja stikov
Fundacija, imenovana The Movement (Gibanje), bo nudila izvajanje javnomnenjskih raziskav, svetovanje pri komunikacijah in raziskovalno dejavnost za mrežo desničarskih strank po Evropi, ki uživajo vse več podpore.

Bannon se je v zadnjem letu dni srečal že s številnimi desničarskimi politiki po Evropi, vključno z nekdanjim vodjo Ukipa Nigelom Farageem, Marine Le Pen in Viktorjem Orbánom.

Kot je povedal Bannon, si je zamislil "superskupino" znotraj Evropskega parlamenta, ki bi lahko po volitvah maja 2019 predstavljala tudi do tretjino vseh evropskih poslancev. Nekdanji predsednik desničarskega portala Breitbart News je dejal tudi, da namerava po novembrskih vmesnih volitvah v ZDA preživeti polovico časa v Evropi.

In čeprav si Bannon želi konkurirati Sorosu po vplivu na stari celini, bo začel skromnejše in bo v svoji fundaciji s sedežem najverjetneje v Bruslju zaposloval le okoli deset ljudi s polnim delovnim časom. Če se bodo volitve 2019 izkazale za uspešne za desnico, se bo fundacija nato razširila.

Bannon sicer ne razkriva, koliko finančnih sredstev bo namenil za lansiranje "Gibanja", niti, kdo bodo njegovi investitorji.

Iskanje mesta pod soncem
Kot piše Guardian, ima Bannon, potem ko je moral zapustiti Belo hišo, kar nekaj težav s pozicioniranjem, njegova kampanja, da bi več deset republikancev v senatu zamenjal z novimi, radikalnejšimi obrazi, pa je bila popolnoma neuspešna.

"Ljudje se začenjajo zavedati, da je gibanje proti esteblišmentu neke vrste luksuz, ki si ga trenutno ne moremo privoščiti," je dejal Bannon maja za New York Times.

Je pa Bannon optimističen do svojega potencialnega vpliva na evropskem odru, še posebej, ker so podporniki brexita zmago dosegli s proračunom zgolj sedem milijonov funtov. "Ko so mi povedali, da so porabili sedem milijonov, sem jih vprašal, ali mislijo 70. Kaj za vraga?! Sedem milijonov ti ne kupi ničesar. Ne kupi ti Facebookovih podatkov, ne kupi ti oglasov, nič. Ampak za sedem milijonov jim je uspelo spraviti peto največje gospodarstvo na svetu iz EU-ja!"

K. S.
Prijavi napako
Komentarji
Timmy
# 21.07.2018 ob 19:30
Ni treba, hvala. Američani, poskrbite zase in ne vtikavat svojega dolgega nosu tja, kamor ni potrebno.
Vrt
# 21.07.2018 ob 19:29
Steve Bannon ustanavlja fundacijo za podžiganje skrajne desnice v Evropi

Srhljivo.
bunta
# 21.07.2018 ob 19:26
Prvo wtf? To je vmesavanje v notranje zadeve EU in bi mogu bit tip kaznovan (enako kot soros). Soros je sicer tako bogat da se lahko obarva v katerokoli barvo. Tako kot levicarji ne nasedamo sorosu verjamem da desnicarji ne bojo nasedli temu bumbarju. Seveda se pa zmeraj najdejo ekstremi na vseh straneh.
STANE
# 21.07.2018 ob 20:02
Hočejo zanetit nemire v Evropi ali drugače povedano...uničit Evropo- Od Amerikancev nikoli nič dobrega.
sirius
# 21.07.2018 ob 19:50
Vse kar počnejo Američani po svetu je razbijanje držav in grupacij, ki bi lahko ogrozile njihovo dominacijo in kolonialne težnje. Preberite si njihov "Mein Kampf", ki se imenuje PNAC - Project for the new American Century, ali pa knjigo Johna Perkinsa z naslovom Izpoved ekonomskega morilca. Njihovo delovanje po svetu je posredno ali pa neposredno povzročilo na desetine milijonov žrtev.
Bratko
# 21.07.2018 ob 19:41
Američani preko vojn in migrantov slabijo Evropo, sedaj pa jo bodo "reševali". Evropi bi zares prišlo prav nekoliko več desničarske mentalitete, da se postavi po robu vsem, ki nam delajo s*anje. Je pa povzdigovanje desničarske mentalitete, in posledično večanje napetosti med levimi in desnimi v Evropi, pisana na kožo Američanom.
Timmy
# 21.07.2018 ob 19:31
Že marsikaj so premešal in pri nas in drugod.
Aprila
# 21.07.2018 ob 19:53
Evropa ne sme pustiti nobenih vmešavanj, ne Sorosovih, ne Bannonovih ali kogarkoli drugega ki poskuša preko raznih NGOjev vplivati na ljudstvo. Vsi NGOji ki jih taki posamezniki sponzorirajo bi morali biti označeni kot organizaciije tujih lobistov kar so v slovenskem primeru: Mirovni inštitut, AI, Slovenska filantropija, ipd, ne bi smele biti so-financirane s strani države, ter obdavčene kot profitne organizacije
ibn Ghazi
# 21.07.2018 ob 19:40
Še dobro, da vemo, kako za razliko od Rusov se Američani - takšni in drugačni - ne vpletajo v volitve po drugih državah...
GorskiVodnik
# 21.07.2018 ob 20:50
Kar se mene kot zapriseženega levičarja tiče, sta ta dva modela samo nasprotni strani istega kovanca - želje po svetovni prevladi. Ja, tudi meni je jasno, da jo do zdaj Soroš uspel narediti škode za desetine milijard. Ampak tudi Bannon ima "dober potencial" ! Zato menim, da bo usoda Evrope in celega sveta odvisna predvsem od nas, torej običajnih ljudi, ki bomo ohranili zdravo pamet in se izogibali ekstremom te vrste !
Churchill W.
# 21.07.2018 ob 19:55
Evropa postaja peskovnik dveh Američanov - Soros in zdej ta model Bannon.
Nahebali bomo pa ta normalni!

Čez bi imel 15 let manj, bi jutri začel pridobivati potrebne papirje in legalno migriral v Avstralijo!
presenečen
# 21.07.2018 ob 20:31
Naslov prispevka manipulira in podžiga:
..Steve Bannon ustanavlja fundacijo za podžiganje skrajne desnice v Evropi

Podnaslov demonizira desnico:
..ustanovitev fundacije v Evropi, katere namen bi bil podžiganje desničarskega populizma po celini.

Nadalje favorizira drugo opcijo, v stilu, vse drugo ne sme obstajati:
..s svojo fundacijo želi konkurirati bolj ali manj liberalni fundaciji Open Society poslovneža in aktivista Georgea Sorosa

Prikaz enega in edinega "resničnega" dobrodelneža z edino pravo agendo:
..Sorosova fundacija je od ustanovitve leta 1984 namenila 32 milijard dolarjev v podporo demokratičnim procesom v Evropi

Kdo pa se je šel "demokratizacijo" v Siriji, možakar z nobelovo nagrado Obama? Prej so vsaj živeli svoj mir! K.S. malo samokritičnosti in prosim za vir prispevka?
karambo
# 21.07.2018 ob 21:33
Sorosova fundacija je od ustanovitve leta 1984 namenila 32 milijard dolarjev v podporo demokratičnim procesom v Evropi.

Haha. K.S. ne se smešiti.
Gaius Julius
# 21.07.2018 ob 21:03
Kot je povedal Bannon, si je zamislil "superskupino" znotraj Evropskega parlamenta, ki bi lahko po volitvah maja 2019 predstavljala tudi do tretjino vseh evropskih poslancev.

Ehm, a ni to očitno vpletanje v evropski volilni sistem? Vsi vemo, da Soroš dela isto in ameriške agencije to počnejo že vsaj od 2. sv. vojne, ampak tako neposredno napovedovati cilj EVROPSKIH parlamentarnih volitev, a ni to že malo preveč?

In to ravno v tednu, ko je bilo v ospredju domnevno rusko vmešavanje v ameriške volitve. Predstavljate si, da en ruski oligarh ustanovi fundacijo za podpiranje določenega političnega bloka v ZDA. V 5 minutah sledi 3. sv. vojna...

A v Evropi sploh še komu kaj binglja med nogami, da obsodi tako početje? Al smo že čisto uradno postali kos mrhovine, ki si ga veliki podajajo? In potem se mi norčujemo iz Američanov, Rusov in Kitajcev, sami pa delujemo kot že dolgo odslužena k**ba, ki se ponuja za 5 evrov...
Hardworker
# 21.07.2018 ob 23:37
Članek ne pove bistva. Vse te ameriške fundacije so le navidezne plačnice. V resnici preko fundacij izvajajo plane, ki jim potem prinašajo ogromne finančne dobičke in zaslužke.
V Ukrajini je Soroš vložil v barvno revolucijo eno milijardo in jih potem zaslužil 40, z nakupom raznoraznih delnic in državne lastnine.
Hardworker
# 21.07.2018 ob 22:56
Stokrat sem že povedal, da je cilj ZDA razturiti Evropo in jo pahniti v vojno. Zato so desetletja širili rusofobijo in ustanovili EU, ki jo preko enotne centrale Bruslja, koristijo za svoje izprijene cilje.
Upam, da se bodo Evropejcem oči čim prej odprle.
GoodFella
# 21.07.2018 ob 21:32
Take psihopate je treba ustaviti, želijo si razpada EU in kaosa. Prepovedati delovanje takšnih fundacij v Evropi.
mihael1
# 21.07.2018 ob 21:23
Strasljivo in taki ljudje so in se vplivajo na politiko ZDA.
Te postajajo cedalje bolj groznja svetu in ne obratno.
Roky89
# 21.07.2018 ob 20:17
""Soros je briljanten. Zloben, a briljanten," je dejal Bannon za Daily Beast."
No, pol se bi mogla razumeti... XD
k500
# 21.07.2018 ob 20:57
nič ni čudnega, da desne stranke vabijo mr. Bannona na svoje konference oz, da je prisoten tam kjer so potekale volitve. bannon, potuje po EU, bil je v italiji, na nizozemskem, v franciji,nemčiji. povsod se je srečal z voditelji desnih strank, ter se zavzemal za združitev EU desnice. preberite si članek o stanju na švedskem, na portalu www.jutarnji.hr. potem pa se vprašajte a si tako stanje želite v sloveniji ?.
meni se ne zdi čudno, da je desnica v porastu. zdi se, pa da so precej začudeni nad tem razne leve leve stranke ter verniki takih strank.
pa še informacija kako je o tem poročal izraelski časopis. tako, da ne mislite da to kar preberete na rtvslo.si je sveta resnica. potrebno je brati leve in desne časopise, ter si nato ustvariti neko objektivno mnenje.
Bivši uporabnik
# 21.07.2018 ob 22:01
@Aprila - Quatat je odobril še 11 milijonov za dolončanje mošeje v Ljubljani. Slovenska vlada ne bi smela dopustiti takega vmešavanja in vplivanja na ljudstvo. Teh skupa 40 milijonov bo Quatarju vsiliti vahabitske pridigarje, ki vernike te bojevite religije uspešno "filajo" z 1000 let strao filozofijo. Če hočejo živeti po šeriatskem pravu imajo vse opcije v svoji državi, ne pa da bežijo v EU pred šeriatskim pravom, tu bi ga pa uvajali.
DrKult
# 21.07.2018 ob 22:01
Kaj pa, če bi se Američani brigali za sebe? Kdo ga je vabil sem?
Ramus
# 21.07.2018 ob 22:48
Vsa nacistična sodrga bi rada drekala po Evropi,...
Hardworker
# 21.07.2018 ob 23:38
Vse te ameriške fundacije so dejansko plenilske združbe.
los-t
# 21.07.2018 ob 21:47
Sprva sem mislil da je ta fora s Sorosom kaka teorija zarote v stilu tistih oblakov za avioni, ampak človek dejansko plačuje razne organizacije po Evropi, da te pomagajo pri migracijah iz afrike in bližnjega vzhoda. Dejansko to tudi javno prizna. Da želi narediti multikulturno prav vsako evropsko državo. Dejansko je uspel doseči tudi da Bruselj toži Madžarsko, ker je prepovedala delovanje njegovih fundacij. Dejansko se torej vtika v suverene države in njihovo notranjo in zunanjom politiko, v zakonodaje in življenja državljanov. In edino Madžarska je do tega trenutka reagirala kot je treba. Tako da po mojem kak nasprotni pol temu ne bo škodil. Če pustimo enemu američanu da se vtika v Slovenijo na tak način potem smo ovce in lahko pustimo kar vse isto...
Roky89
# 21.07.2018 ob 21:46
Gremu ustvarit sklad za regionalistična gibanja v ZDA? Ni jih malo. Ziher bo denar padel na plodna tla. :D
vnk
# 21.07.2018 ob 21:23
Sorosova fundacija je od ustanovitve leta 1984 namenila 32 milijard dolarjev v podporo demokratičnim procesom v Evropi.

In kod mu denar? Verjetno ne od dela v rudniku. Smešno mi je, kako eni Sorosu ploskajo, samo zato, ker se z njim strinjajo. Meni pa se zdi grozno, da nek bogataš s svojim denarjem želi krojiti svet po svojem navdihu, pa če se z njim strinjam ali ne. Bannon in Soros naj se speljeta stran.
umetnik123
# 21.07.2018 ob 20:38
Čez dva dni bo v Sloveniji !!! Ima učenca Orbana, ki komaj čaka obisk američanov, da se bo lahko hvalil, kako pomemben je.
lingam
# 22.07.2018 ob 09:37
NoriGoban 21.07.2018 ob 21:41
"To bo zanimiv spopad za prevlado v Evropi!"

Saj ne gre za računalniško igro!

"Dejstvo da je Amerika svetovna velesila in ima pravico da se vpleta v svetovno dogajanje!"

Amerika nima nobene pravice vpletati se v svetovno dogajanje, žalostno dejstvo pa je, da to kljub temu počne in to svet tudi boleče občuti.

"Ce bo v Evropi prevladal nek islamski fundamentalizem ne bo za Ameriko dobro! Zato mora reagirat!"

Za islamski fundalizem se lahko "zahvalimo" prav ZDA!
Homer.
# 22.07.2018 ob 06:55
@BarakOrkbama
# 21.07.2018 ob 20:55
@Homer.
ZDA je ena redkih držav, kjer svoboščine jemljejo resno. Njih proglasiti za fašiste je smešno.
-----------------------------------
Kot prvo jih nisem proglasil za fašiste, ampak da se spogledujejo s fašizmom.
In to lahko vsak preveri zgodovinska dejstva. Od ustanavljanja nacistične stranke, do vladne aktivne podpore nacizmu v Nemčiji. In to je trajalo vse do napada na Pearl Harbour, ko je ZDA dobila po glavi in morala izbrati "pravo stran"...
Vse lepo piše.
In to bi lahko prebral tudi spoštovani administrator, ki je brisal komentar!
masterjoze
# 22.07.2018 ob 00:14
RTV spet povsem neokusno zavaja! Soros in Bannon pač v ničemer nista primerljiva. Bannon bo zaposlil 10 ljudi, ki bodo "preučevali" EU politiko iz nacionalistične perspektive, ter poskusil na raznih sestankih spajdašiti stranke v skupno zvezo (kar bo pri toliko različnih interesih zelo težko dosečt, poleg tega nima teh strank z ničemer za "kupiti", vse je odvisno od njihove dobre volje). Soros pa ima zaposlenih na tisoče ljudi in izurjeno malo vojsko aktivistov. Vsako leto primakne milijone, med njegovimi "zavezniki" je tako rekoč tretjina EU parlamenta! Pa ni edini, na strani liberalizma so tako rekoč skoraj vsi večji milijarderji od katerih jih kar nekaj počne Sorosu podobne stvari
Hardworker
# 21.07.2018 ob 23:53
Vse te ameriške fundacije so dejansko plenilske združbe.

......ki čistijo prostor za uveljavitev ameriških korporacij in ameriške orožarske industrije.
Hardworker
# 21.07.2018 ob 23:30
Steve Bannon ustanavlja fundacijo za podžiganje skrajne desnice v Evropi

Končno mediji razkrivajo in priznavajo, da to niso teorije zarote.
Seveda pa ne povejo, da obstajajo tudi fundacije, ki širijo rusofobijo in folku perejo glave z multikulti ideologijo. V vzhodni Evropi pa obstajajo fundacije, ki podpirajo neonaciste in fašiste, ki provocirajo Rusijo. Vsem fundacijam je enako to, da izvirajo iz ZDA.
KovacevaKobila
# 21.07.2018 ob 23:24
Odpira se fronta boja med globalizmom - grobarjem Evrope in nacionalizmom - skupnostjo suverenih in monokulturnih držav

Monokulture? Zvenite kot PR oddelek Monsanta.

Vi lahko sanjate o 19. stoletju in ‘monokulturah’ kolikor želite, svet pa nezaustavljivo napreduje v nasprotno smer. Zaradi skokovitega napredovanja tehnologije je planet vsak dan manjši. Prihajajo nadzvočna potniška letala, s katerimi boš relacijo New York - London odpikal v pičlih treh urah. Ljudje poslujejo in se družijo po netu z ljudmi iz celega sveta. Iščejo službe v tujini, kupujejo nepremičnine v drugih državah itn. Globalna vas je neizbežna - vprašanje je le, kako bomo uredili globalno ekonomijo. Bo še naprej koristila le deregulirani, davčno razbremenjeni eliti - ali pa jo bomo naposled tako uredili, da bo v korist celotnemu človeštvu?
Harmonist
# 21.07.2018 ob 23:07
Kakśna propaganda, sploh s tem, da sta oba strani istega kovanca.
Soroš podpira politiko raznorodovanja držav in je del satanističnih elit, ki podpirajo vse protikrščansko, Ja, to je pa res isto, kot če hočeš ohranit svojo kulturo v lastni državi.
Seveda pa ni edini, večina multinacionalk to podpira, tko da je Bannon zgolj pljunek v morje...
Hardworker
# 21.07.2018 ob 22:58
...."Soros je briljanten. Zloben, a briljanten," je dejal Bannon za Daily

Nekateri to vemo že dolgo. A kaj ko večini Evropejcem ne potegne in mislijo, da gre za teorije zarot.
ocalar_1
# 21.07.2018 ob 22:47
Steve Bannon ustanavlja fundacijo za podžiganje skrajne desnice v Evropi.

Sorosova fundacija je od ustanovitve leta 1984 namenila 32 milijard dolarjev v podporo demokratičnim procesom v Evropi.
Ta dva zapisa veliko povesta o novinarski "objektivnosti".
QUENDI
# 21.07.2018 ob 22:28
...."Soros je briljanten. Zloben, a briljanten," je dejal Bannon za Daily Beast........Bannonu pa ostane le zloba.....in še - to je napoved neposrednegao vmešavanje v volivne sisteme držav EU....kaj se potem repenčite nad Rusi......je iigral mogoče v filmu Deliverance.....
samo.jug
# 21.07.2018 ob 22:14
NE biti presenečeni, Slovenci moji, veste, je zadnjič ruski RT imel prispevek (pa ne Rusa, ampak novinarja iz EU) o tem, kako ameriške ambasade po svetu delujejo kot guvernerjeve palače, ambasadorji pa so v bistvu upravniki provinc. Da je EU hlapec ZDA, vemo že dolgo, smo vam pa tisti, ki beremo tudi RT in druge medije, stalno govorili in vas opozarjali, da Američani k nam izvažajo svoje probleme - vseh sort. Zdaj se k nam širi še njihov interni politični spopad med demokrati in repulikanci, ki bijejo hibridno vojno. Kako daleč bo ta spopad šel... Upajmo, da najšibkejši v družbi spet ne nastradamo, ker se oni pri koritu spet davijo in oči kopljejo drug drugemu, kdo se bo več nažrl. Izvolite, demokracija in kapitalizem v vsem svojem blišču. To ste hoteli, to hočete in dobili ste.
peglezn
# 22.07.2018 ob 10:18
Zamislite si, da nekaj podobnega pribije npr Savdski kralj, ... bomo združili in financirali v Evropi skrajne muslimane?

Čisto nekaj drugega, ane? Mešam teme?

Taki naj svoj dr*k mešajo doma.
HOR
# 22.07.2018 ob 09:55
Ni problem turizem, niti potovanja ter avioni, pa tudi begunci in določena mera migracij ter multikulturnosti ne.
Problem pa je, če se populacija izpodriva in preseljuje v suženjskem in kolonialnem stilu, pomaga pa le peščici prizadetih...
Od kdaj je priseljevanje nadomestek za razvoj in svobodo nerazvitih...!?
k500
# 22.07.2018 ob 09:55
so what, če nekdo hoče konsolidirati desnico z desetimi člani, ter upajo, da se bodo lahko finansirali s pomočjo kriptovalute.

kaj pa pravite na to, da izrael pomaga pri preselitvi 800 »so called white helmets« iz sirije v jordanijo, katere kasneje nameravajo preseliti v EU v nemčijo, anglijo oziroma kanado?

a to je pa humanitarna akcija, to reševanje zahodnih pomagačev po debaklu v siriji ?
Homer.
# 22.07.2018 ob 07:17
@BarakOrkbama
Glede ameriških svoboščin , ki jih jemljejo resno je tudi Ku Klux Klan.
Tam pa vemo kakšno svobodo imajo in kaj počnejo
kapljač
# 22.07.2018 ob 06:41
Takšno podžiganje desnice v Evropi , pa res ne bo težko. EU in njihove institucije pač ne funkcionirajo, lahko vsak počne, kar hoče in če ima pet minut časa. "Junker ima še pa išias, se niti prav obrnit ne more".
Hardworker
# 21.07.2018 ob 23:33
Evropo imajo ZDA še kako v pesti. Podkupujejo vse, kar se podkupiti da. V državah EU preko CIA nastavljajo in nadzirajo svoje kvizlinge in pomagače, ki skrbijo, da se EU ne oddalji od NATO in ameriškega diktata.
firtoh
# 21.07.2018 ob 22:36
QUENDI..
je iigral mogoče v filmu Deliverance....
Ja... onega, ki igra na banjo.
Mal si ga mogoče zamenjal z Jon Voightom
Bivši uporabnik
# 21.07.2018 ob 21:53
Me res zanima, če bo Štef podprl kako "zmerno desno opozicijo" z orožjem in logistiko, tako kot je Soros podprl "zmerno opozicijo" in naredil štalo. S tem bi lahko zmerni opozicionisti počistili štalo in uvedli nazaj nacionalne države, ne pa nek kultikultimix, kjet bojo pridni in delovni podpirali lenuhe.
Hopi
# 21.07.2018 ob 21:40
Steve Banon je izkušen, Pro-Neokonovim "pasji", diplomat.
Neoconovi se ga bojijo, kakor hudič križa. Saj je prav on v
pičlih dveh mesecih, iz nezavidljivih potencialnih 20%
volivcev, Trumpa povedel do Zmage.

Bannon je izrazit sovražnik Neocon struje.
Prav tako je izrazit sovražnik Obama/Hillary politike.

Torej se vé, kaj čaka Sorosa, Pro-Sorosove Celice po EU in
Pro-Migrantske Vlade v EU.

S. Bannon je, ko je bil prisiljen iti iz Bele Hiše, tudi obljubil, da
bo Trumpu stal ob strani.
vidim
# 21.07.2018 ob 21:12
Še vedno je načrt globoke države uničiti narode in nacionalne države v Evropi. Gre samo za malo premetavanje besed pri povedanem. Bistvo je še vedno čim bolj pomešati ljudi, uničiti korenine in vladati iz ozadja,
lingam
# 22.07.2018 ob 12:33
k500 22.07.2018 ob 09:55
"kaj pa pravite na to, da izrael pomaga pri preselitvi 800 »so called white helmets« iz sirije v jordanijo, katere kasneje nameravajo preseliti v EU v nemčijo, anglijo oziroma kanado?

a to je pa humanitarna akcija, to reševanje zahodnih pomagačev po debaklu v siriji ?

Pojma nimaš, "humanitarce" se rešuje s humanitarnimi akcijami, kaj pa drugega!
Kazalo