Svet
Salisbury
Šotor prekriva klopco v parku v Salisburyju, kjer sta bila zastrupljena Skripal in njegova hči. Foto: Reuters
Napad v Salisburyju
Ruski kemik Mirzajanov, ki živi v ZDA, meni, da je lahko napad v Salisburyju izvedla samo Rusija. Foto: Reuters
Theresa May
London bo izgnal 23 ruskih diplomatov, je dejala premierka Theresa May. Foto: Reuters

Dodaj v

Kemik Mirzajanov: Samo Rusija je lahko odgovorna za napad z živčnim strupom

Novičok naj bi prvič uporabili z namenom ubiti človeka
14. marec 2018 ob 14:03
London,Moskva - MMC RTV SLO, STA

Ruski kemik Vil Mirzajanov, ki je javnosti razkril obstoj živčnega strupa novičok, je dejal, da je lahko samo Rusija odgovorna za napad s tem strupom na nekdanjega ruskega dvojnega agenta Sergeja Skripala in njegovo hčer v Veliki Britaniji.

83-letni ruski znanstvenik, ki je v ZDA prišel leta 1995, pred tem pa je 30 let delal na ruskem Državnem znanstvenem raziskovalnem inštitutu za organsko kemijo in tehnologijo, je v devetdesetih letih razkril obstoj skupine živčnih strupov novičok.

Meni, da je lahko za napad v Salisburyju odgovorna zgolj Rusija. "Samo Rusi" so namreč razvili to skupino živčnih strupov. "Imeli so jo in jo še vedno imajo v tajnosti," je povedal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Ruski znanstvenik je pojasnil še, da so to skupino strupov, ki so jo razvijali 15 let in testirali na živalih, prvič uporabili z namenom ubiti človeka. Na vprašanje, zakaj ravno zdaj, pa je odgovoril, da želi Kremelj prestrašiti sovražnike ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Novičok je desetkrat močnejši od strupa VX, s katerim so zastrupili Kim Džong Nama, polbrata severnokorejskega voditelja Kim Džong Una. Za uboj nekoga, ki tehta 50 kilogramov, je potrebnega zgolj pol grama, zanj pa ni zdravila, je še pojasnil Mirzajanov. Tudi če Skripal in njegova hčer ne bosta umrla, zdaj sta namreč v kritičnem stanju, bosta vse življenje trpela za posledicami zastrupitve, je še poudaril kemik.

Novičok naj bi bil binarno orožje
Ime novičok v ruščini pomeni novinec oziroma prišlek. Gre za četrto generacijo kemičnega orožja, razvito v okviru sovjetskega programa s tajnim imenom Foliant. Pri nekaterih oblikah novičoka naj bi šlo za binarno orožje, kar pomeni, da je pravzaprav sestavljen iz dveh manj strupenih ali celo neškodljivih sestavin. Šele ko ju zmešajo, reagirata tako, da nastane aktivna strupena snov. Sestavni deli teh strupov tako sploh niso na seznamu prepovedanih snovi.

Mirzajanov je dejal, da bi lahko imel napad z novičokom tudi pozitivne posledice. Velika Britanija in druge zahodne države bi namreč lahko vztrajale pri prepovedi novičoka v konvenciji o prepovedi kemičnega orožja.

Rusija ni upoštevala britanskega ultimata
Rusiji je odgovornost za napad pripisala tudi britanska vlada, ki je od Moskve zahtevala pojasnila. Kremelj zanika vpletenost, prav tako ni upošteval ultimata, da mora do torka zvečer podati pojasnila, sicer naj bi London sprejel ukrepe zoper Rusijo.

Do izteka ultimata, ki ga je Moskvi postavila premierka Theresa May, ni bilo nobenega odziva iz Rusije, poroča nemška tiskovna agencija DPA. Rusija je že pred tem dala jasno vedeti, da ne bo odgovorila na ultimat, dokler ne bo dobila vzorcev strupa, s katerim naj bi zastrupili Skripala.

Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je dejal, da je Rusija v skladu s konvencijo o kemičnem orožju pripravljena odgovoriti Londonu v desetih dneh glede zastrupitve Skripala, "če ji bo London uradno poslal zahtevo". "Namesto, da bi nam poslali zahtevo, Velika Britanija še naprej izvaja politični teater," je dejal ter London obtožil, da ne spoštuje omenjene mednarodne konvencije o kemičnem orožju. Ponovil je, da Moskva ni imela razloga za zastrupitev Skripala in njegove hčerke, "da pa ga imajo morda tisti, ki želijo nadaljevati protirusko kampanjo".

Tiskovni predstavnik ruskega predsednika Vladimirja Putina Dimitrij Peskov pa je medtem opozoril, da bodo ukrepom Londona sledili povračilni ukrepi Moskve. Za britanske obtožbe je dejal, da nimajo podlage v dejstvih. Zavrnil je tudi "govor ultimatov" in poudaril, da Moskva z dogodki nima nobene zveze. Izrazil je upanje, da bo prevladal zdrav razum in "da bodo druge države vsaj pomislile, ali obstajajo kakšni dokazi," poroča francoska tiskovna agencija AFP.

B. V.
Prijavi napako
Komentarji
ATP
# 14.03.2018 ob 14:10
Rusija je pri celi stvari 100% nedolžna.
Pac-Man
# 14.03.2018 ob 14:22
ATP
# 14.03.2018 ob 14:22

Si s sarkazmom na vi ali na ti?
----------------------------

Na mi.
Pac-Man
# 14.03.2018 ob 14:17
Kekec99
# 14.03.2018 ob 14:10

Res verodostojna priča, podobno kot neimenovan vir iz facebooka. :)
------------------------------------

Razen, da je imenovan ter je bil en glavnih pri razvoju teh strupov.

https://en.wikipedia.org
/wiki/Vil_Mirzayanov
lavrica98
# 14.03.2018 ob 14:13
da nekdanji ruski vohuni in oporečniki kar tako umirajo je zgolj naključje, ta strup se je po naključju prozvedel kar sam, Ruski laboratoriji pa s tem nimajo povsem nič...
Pac-Man
# 14.03.2018 ob 14:19
ATP
# 14.03.2018 ob 14:15

Visoka stopnja umrljivosti med ruskimi oporečniki, je posledica grizenja vesti.
-------------------------------

Kremelj bolj laja kot grize in vsekakor nima vesti.
Pac-Man
# 14.03.2018 ob 14:22
Kekec99
# 14.03.2018 ob 14:18

Že pri manj pomembnih stvareh se vzorci pošljejo v več neodvisnih laboratorijev, tu pa moramo verjeti na besedo?
--------------------------------------

Porton Down je vsekakor merodajen.

Gre pa tu za obilo obveščevalno pridobljenih informacij in materialov, zato tudi ruske zahteve po posredovanju. Želijo vedeti, kaj ve VB. Vohunski in diplomatski troling.
lavrica98
# 14.03.2018 ob 14:12
in spet bo večina kometnatorjev pametnejših od vseh forenzikov in nenazadnje tudi od Mirzajanova ter trdila da je to samo blatenje Rusije...
jodlzi
# 14.03.2018 ob 14:27
Lahko pa je nekdo naredil, da izgleda kot da so to naredili rusi. Glede na to, da je ta znanstvenik bil zraven razvoja pomeni, da pozna sestavine...

Brez dokazov zal ne more biti obtozbe...ce bo pravo zacelo delati na nacin klevetanja potem smo v riti...
mb128
# 14.03.2018 ob 14:25
Glrjte preprosto. Če si zmožen neko stvar indetificirati to pomeni, da natančno poznaš njeno sestavo. Če poznaš njeno sestavo to tudi pomeni, da lahko tisto stvar tudi narediš sam! Tukaj se zastavljata dve vprašanji.
1. A ima morda Rusija monopol nad kakšnim kemičnim elementom, ki je sestavni del tega Novičoka?
2. A VB morebiti urbi et orbi priznava da so ruski kemiki sposobnejši od britanskih?!
Tisto, da bo ta bojni živčni strup analizirala neka privatna firma pa ni nič drugega kot cinizem, ki je sestavni del britanskega humorja!
V članku pa ni omenjeno tudi to, da je VB preklicala vabilo za obisk Lavrova kakor tudi to da kraljice ne bo na SP. May(day) je tudi izjavila da bo VB poostrila nadzor mej kakor tudi nadzor v državi kajti VB ne bo dovolila takšnih početji na svojem ozemlj. Prav tako sankcije zavzemajo tudi skriven del, ki jih May(day) noče razkriti javnosti zaradi nacionalnega interesa! VB pa bo vseskupaj dvignila na Nato, Eu raven o tem pa bo raspravljal tudi VSZN.
Skratka kuj železo dokler je še vroče!7
moj komentar
# 14.03.2018 ob 15:21
Enakost za vse
A ko pa nenadoma umre ruski diplomat v Ameriki, je pa to samo naključje. In to je bil tretji mrtvi ruski diplomat v kratkem času...Eden ustreljen, drugi je umrl v Grčiji in sedaj še Čurkin. In vsi so umrli na področju, ki ga nadzira NATO pakt !!


Rusija bilahko direktno obtožila NATO in ZDA, pa tega ni storila, ampak je zahtevala preiskave, ki so pokazale, da je eden imel kap, drugega pa so ustrelili turški teroristi.
Tukaj v tem primeru pa VB kar usmeri prst v Rusijo in jo obdolži brez dokazov.
Človek bi rekel, da je v Rusiji trenutno več razuma in demokracije kot na zahodu.
Enakost za vse
# 14.03.2018 ob 15:14
lavrica98 # 14.03.2018 ob 14:13 da nekdanji ruski vohuni in oporečniki kar tako umirajo je zgolj naključje, ta strup se je po naključju prozvedel kar sam, Ruski laboratoriji pa s tem nimajo povsem nič...

Rusko zunanje ministrstvo je sporočilo, da je v New Yorku umrl ruski veleposlanik pri Združenih narodih (ZN) Vitalij Čurkin. Čurkin je nenadoma umrl en dan pred 65. rojstnim dnem. Vzrok smrti še ni znan.
A ko pa nenadoma umre ruski diplomat v Ameriki, je pa to samo naključje. In to je bil tretji mrtvi ruski diplomat v kratkem času...Eden ustreljen, drugi je umrl v Grčiji in sedaj še Čurkin. In vsi so umrli na področju, ki ga nadzira NATO pakt !!
bobby8
# 14.03.2018 ob 15:13
moj komentar

Saj se spominjamo tega moža,ki mu je CIA podtaknila lažne dokaze o Iraških kemikalijah!
Ta mož je sicer kasneje priznal in se opravičil da je bil prisiljen lagati vendar prepozno namreč Irak je bil že uničen!!!!!!!!
Na tisoče umorjenih civilistov je pustila ZDA in njena zaveznica VB.

Si res želi ta svet zopet nasesti na takšne laži,ki prihajajo iz ZDA in VB vsakodnevno?????
Ker Rusija ni Irak in bo žrtev nedvomno veliko več!!!!!!!
moj komentar
# 14.03.2018 ob 14:33
Ruski eksperti zahtevajo pristop do žrtev, še posebno tiste, ki je ruska državljanka.
Britanci jim ne dovolijo dostopa in s tem kršijo mednarodne pogodbe.
Le zakaj, če trdijo, da imajo dokaze?
bobby8
# 14.03.2018 ob 15:36
Kekec99
Hvala.
Prav toliko je legitimen kot te obtožbe. :-)
Druga Švica
# 14.03.2018 ob 14:39
Lavrov je izjavil, da so Angleži s tem, ko brez dokazov obsojajo druge države, šli še korak naprej od Stalina ..... ha, ha, ha, ha, ha - CAR!!!
Grommm
# 14.03.2018 ob 14:38
DEFINITIVNO od VB podtaknjena situacija z namenom vplivati na volitve v Rusiji. Vsak osnovnošolec, ki bi se lotil kaj takega, tega ne bi naredil tako, da bi že na prvi pogled bil on kriv.

Mislim to se temi "ruskimi" strupi je več kot otročji način podtikanja. Zakaj bi to neka tajna služba počela, če je toliko bolj enostavnih in nedokazljivih načinov, katere pozna vsak mafijec?
moj komentar
# 14.03.2018 ob 14:35
Angležarji, vzorce dajte v dokaz.
Vse ostalo je samo dolgočasni bla, bla, bla,.........
Orionstar
# 14.03.2018 ob 14:30
Mayeva lahko nažene samo svojo kozmetičarko...
hafiks
# 14.03.2018 ob 14:23
Se en ukrep iz "zraka", brez dokazov, tako kot malezijsko letalo.
Vse skupi gre v smer vojne.
Najprej bodo nafukali Ukrajince.
( Ukrajinci se pripravljajo na napad).
Mislim pa da bo Putin pokazal moc Rusije in bo Ukrajino okupiral v 5 dneh.
bicesniga
# 14.03.2018 ob 14:23
Hvala bogu za Putinovo strpnost...kak BS more pa ta model prenašat dan za dnem, upoštevajoč, da ima več kot primeren "focn" za te hujskače...vsa čast takšnemu politiku!
bobby8
# 14.03.2018 ob 15:28
zala10
''Ni malce sramotno, da podeljujemo legitimnost mafijskemu režimu, ki vojaško trajno okupira druge države, po svetu zastruplja lastne politične disidente
-------------------------------
A to govoriš o ZDA in VB?????
moj komentar
# 14.03.2018 ob 15:05
Pac-Man
Sirija uporabi kemično orožje nad lastnimi državljani, Rusija pa blokira preiskavo v ZN. Ni legalizma.


Spet svinjsko lažeš.
Sirija ni uporabila kemičnega orožja nad svojimi državljani in glede na obtožbe s strani zahodazahteva preiskavo v ZN. Rusija predlaga ZDA skupno preiskavo, ZDA to preiskavo odbije in blokira. ZDA želi izvesti vojaški napad, Rusija zahteva veto.
Ne moreš nekoga kar obdolžiti, brez da to raziščejo komisije obeh strani in nevtralna stran.
Druga Švica
# 14.03.2018 ob 15:02
AHA ... PA GA IMAMO!!!! Tale kemik Mirzajanov, ki je sam delal pri razvoju tega strupa, potem pa zbežal v ZDA s formulo vred. Sem vedel, da se bo pravi storilec izdal slej ko prej kar sam.
zeuss-zeng
# 14.03.2018 ob 14:47
Mislim to se temi "ruskimi" strupi je več kot otročji način podtikanja. Zakaj bi to neka tajna služba počela, če je toliko bolj enostavnih in nedokazljivih načinov, katere pozna vsak mafijec?
-------------------
saj to je jasno vsakemu normalno zdravo mislečemu človeku ( razen seveda pac-mana) , ki ni neumen in ve zakaj trosi neumnosti pa seveda raznih naivnežev , ki jih kar mrgoli ....
Kekec99
# 14.03.2018 ob 14:34
@mb128
Zanimivo je tudi to da rusom nočejo dati dokaza v analizo, ob enem pa zahtevajo vso dokunentacijo o tem strupu. Če jim rusi odstopijo dokumentacijo, lahko angleži izdelajo identičen strup v parih dneh, očitno pa uporabljen strup ni identičen ruskemu strupu.
Druga Švica
# 14.03.2018 ob 14:34
A da je samo Rusija lahko odgovorna za izdelavo tega strupa? Zakaj pa potem lahko najdemo formulo celo na internetu?

https://en.wikipedia.org/wiki/Novichok_a
gent#/media/File:Novichok_examples_trimm
ed.png
Hud Hren
# 14.03.2018 ob 15:59
Ruski kemik Mirzajanov: Samo Rusija je lahko odgovorna za napad z živčnim strupom

83-letni ruski znanstvenik, ki je v ZDA prišel leta 1995,

Da bi ZDA in njena CIA temeljito ne izprašala in izkoritila tega človeka se zdi neverjetno.

Če človek kaj resnično ve vedo tudi pri CIA. Poznajo tudi formulo. In težko bi verjel, da kaj takega ne zmorejo izdelat tudi v laboratorijih ZDA. Če ne za množično uporabo pa za simulacijo napada v Salisburyju. In do tedaj o tem plinu nikoli niso govorili drugi - razen
Mirzajanova v knjigi;

State Secrets: An Insider's Chronicle of the Russian Chemical Weapons Program

v knjigi, ki jo va Amazaon.com ponujajo za 26$. Morda celo skupaj z formulo za izdelavo tega famoznega strupa.

Upam, da ste toliko stari in zreli, da pomnite tole;

[FULL] Colin Powell's Presentation to the UN Security Council On Iraq's WMD Program

Take laži so takrat služile kot priprava na napad USA, GB, in ostalih slaboumnežev na Irak.
To kar se danes dogaja v Britanskem parlamentu pa je priprava za še kaj hujšega.

To je nadaljevanje tistega kar je napovedal že General Wesley Clark:

Wars Were Planned - Seven Countries In Five Years

In ker je to tiste vrste članek, na katerega bo naveč komentarjev "prispeval" Pac-man še tale link;

Interview 1350 – Daniel McAdams on the State Department’s Troll Farm
bobby8
# 14.03.2018 ob 15:30
zala10
ZDA trenutno okupira Srbijo pravzaprav del njenega ozemlja se ti ne zdi?????
bobby8
# 14.03.2018 ob 15:19
Kdor misli da so Rusi tako neumnil,da bi koristili kemične substance za likvidacijo izdajalca v VB je res IDIJOT!!!!!!!!
In če je res da je omenjeni strup 10krat močnejši od tistega,ki je bil uporabljen na Kim Džong Nama kako to,da nista izdajalec in njegova hčer mrtva!!!???
muki7
# 14.03.2018 ob 15:02
Kaj ni že eden prejšnjih VB premierjev dejal, da so vedeli, da Irak nima j. orožja, pa so kljub temu posredovali (=napadli). Kako bi torej njegova naslednica bila kredibilna oseba za (še ene v nizu) nedokazane obtožbe???
matija gubec
# 14.03.2018 ob 14:54
Najhujši strup? Kaj nista oba preživela?
moj komentar
# 14.03.2018 ob 14:53
Pac-Man
Tudi starša se ne spusti do otroka, ki ga je ravnokar poskušal umorit. Čeprav še ni pravnomočno obsojen.
Kdo lapa?


Ti lapaš, ker trapaš neumnosti.
Rusija in VB sta podpisnici mednarodnih sporazumov, v katerih se vrši skupna preiskava v slučaju smrti državljanov obeh držav. Te preiskave vršijo skupine ekspertov obeh držav, ki dokazujejo vzroke smrti.
Zdaj pa lapaj naprej, da se ti bomo še malo smejali.
Ti, pa je s teboj danes vse o.k?
zeuss-zeng
# 14.03.2018 ob 14:50
PAC-MAN
Nočejo dokumentacije, ampak da se Rusija izjasni ali je šlo za državno sankcioniran atentat ali pa so izgubili nadzor nad zalogami kemičnega orožja.
-------------
rusija se nima kaj izjasniti , ker tudi za ničesar ne more biti obtožena - saj ni nobenih dokazov ampak le fals obtožbe ki so toliko trdne kot jih zahod sprejme ...
zahodni svet pa tako ali tako nima nobene kredibilnosti kot tudi ti ne ....
zeuss-zeng
# 14.03.2018 ob 14:42
pac-man
Za malezijsko letalo so zbrani dokazi. Buk je prišel iz Rusije...
---------
aha in ti boš tudi kar enim copy-pastom to dokazal , moram reči res si genijjjjjj... ha , ha , ha ....
zeuss-zeng
# 14.03.2018 ob 14:39
lavrica98
in spet bo večina kometnatorjev pametnejših od vseh forenzikov in nenazadnje tudi od Mirzajanova ter trdila da je to samo blatenje Rusije...
--------------
pa ti verjameš v božička - no tistega v barvi coca -cole .. ????
borut-blas
# 14.03.2018 ob 14:35
formula je tajna
kako vedo za formulo?
če vedo za formulo lahko vsak laboratorij s kvalificiranimi kemiki izdela strup
sploh in oh ... putin pred volitvami nima bolj pametnega dela kot zastrupljati bivšega vohuna ki je bil v rusiji v zaporu, bil zamenjan in zdaj je kar na lepem , čez leta postal taka nevarnost za rusijo, da ga je bilo treba likvidirati ...
zahodnjakom se je od lažnjive demokracije že zmešalo
shizofrenija je edina razlaga
kaj takega še ni bilo v zgodovini - epidemija shizofrenije v zahodnih medijih , političnih strukturah in vojski
na jim kdo da tabletke !
bicesniga
# 14.03.2018 ob 14:27
@ pac-man

Gre pa tu za obilo obveščevalno pridobljenih informacij in materialov...


hahaha...ja,ja sam bolj podrobno se jih ne da opisat in vzorce pokazat, ampak jih je pa obilo..hahaha
ATP
# 14.03.2018 ob 14:22
Pac-Man

Si s sarkazmom na vi ali na ti?
moj komentar
# 14.03.2018 ob 15:30
V Siriji se je našlo veliko strupov izraelskega in ameriške izvora, krivi se pa Asada.
Pa razumi če moreš......
bobby8
# 14.03.2018 ob 15:23
moj komentar
Ne gre to kar tako po fašistično in mimo zakonov. Usmeriš prst v sovražnike in rečeš, krivi so.
---------------------------------
Hitlerju je to šlo dobro od rok.
Čemu nebi šlo to njim,ki imajo iste cilje pred sabo kot jih je imel nekoč Adolf Hitlar! :-)
Nekoč je nekdo zapisal ko se vrne fašizem se ne bo predstavil da je fašizem ampak neskončni demokrat :-)
zeuss-zeng
# 14.03.2018 ob 15:11
83-letni ruski znanstvenik, ki je v ZDA prišel leta 1995, pred tem pa je 30 let delal na ruskem Državnem znanstvenem raziskovalnem inštitutu za organsko kemijo in tehnologijo, je v devetdesetih letih razkril obstoj skupine živčnih strupov novičok.
----------
ahhhaaa - prebežal je na zahod potem pa seveda spotoma pozabil vse formule za izdelavo tega strupa in seveda tudi dokumente , ki bi mu drugače garantirali dobro življenje USA - in potem je vedno živel na veliki nogi ... Kaj ni jasno , da je formulo prenesel ? Pa kaga za hudiča se ima tu za norce .....
sani_hot
# 14.03.2018 ob 15:07
Britanski vohun, vohunil je za britanijo
borut-blas
# 14.03.2018 ob 14:59
pac- man @
samo zate en ruski vic .
dve punčki , ena dobra in druga slaba , sedita na strehi in mečeta kamne na mimoidoče ..
slaba je zadela trikrat, dobra pa petkrat
zato ker dobro zmeraj premaga slabo
.....
se mi zdi da si ti na strani dobrega nekako v smislu tega vica
donkey
# 14.03.2018 ob 14:55
Včeraj sem prebral en dober komentar glede stropa novičok (bojda je strupov tipa "novičok" kar široka paleta) in sicer, da je krivit rusijo za smrt zaradi strupa novičok podobno, kot če bi bi za vsako žrtev heroina krivili nemčijo.
bicesniga
# 14.03.2018 ob 14:51
@pac-man

Ne vem, kako je s sojenjem v odsotnosti v VB. Rusija odgovornih ne misli predat.

Jih bojo pa s kibernetskim napadom prisilil ,a ne? Ti kleni in jaki zahodnjaki...hahahaha
btw...kdaj si boš dal pluse?
pancho
# 14.03.2018 ob 14:41
Pac-Man

In potem lahko preko medijev manipuliraš
Zakaj ne sodijo v zadevi Litvinenko. Kako lahko v urejeni pravni državi zadevo pometeš pod preprogo.
Nimajo dokazov za sodišče?
Enakost za vse
# 14.03.2018 ob 15:43
zala10 # 14.03.2018 ob 15:29. ..... Medtem ko je povprečna plača v EU 1.520 evrov, v ZDA 2.980, odnese povprečen Rus konec meseca domov okrog 560 evrov ....

Kakšna bedna primerjava. Kaj pa indeks cen življenskih stropkov. Z dobro slovensko mesečno bruto plačo težko najameš stanovanje v Londonskem City-u, tako, da kljub temu da konec meseca domov odneseš okoli 1500€ neto .......... v Londonu postaneš revež s tem denarjem
moj komentar
# 14.03.2018 ob 15:38
Zahod je prestrašen, ker gre Rusiji gospodarsko vse bolje in postaja zelo neodvisna in samostojnejša, zato bo storil vse mogoče svinjarije, da jo pri tem prepreči.
Potem so tu njena naravna bogastva, katera ZDA že danes v Evropi čekira kot svoja (ruski plin) in jih preprodaja po dvakratni ali tikratni ceni. Ob tem Rusiji postavlja pogoje, kje sme ali ne sme napeljevati plinovode, kar se šteje med gospodarsko razbojništvo in izsiljevanje.
moj komentar
# 14.03.2018 ob 15:34
Vsako mednarodno preiskavo uporabe strupov v Siriji so ZDA odklonile, tako kot jo danes odklanjajo Britanci v primeru svoje zastrupitve.
Kdor je pošten, se ne boji preiskave, kajne?
moj komentar
# 14.03.2018 ob 15:18
bobby8

Pusti ti tega možiceljna z epruveto.
Jaz govorim o tem, kar je včeraj zahtevala tudi ruska diplomacija.
Dovoliti se mora pristop žrtvam s strani mednarodnih in ruskih ekspertov za tovrstne strupe, da se jih temeljito pregleda in vzame ustrezne vzorce.
Pred tem, se ne more obtožiti nikogar.
Tudi če so britanski eksperti ugotovili, da gre za ruske strupe, so slednji dosegljivi prav vsem.
In kljub temu morajo dovoliti vpogled tudi drugim mednarodnim komisijam in tudi ruski, da se prepričajo v dokaze.
Potem pa šele sledi raziskovanje od kod je strup prišel, kdo ga je prenašal, kdo ga je uporabil, itd.
Ne gre to kar tako po fašistično in mimo zakonov. Usmeriš prst v sovražnike in rečeš, krivi so.
Kazalo