Letališče v Kuala Lumpurju. Foto: Reuters
Letališče v Kuala Lumpurju. Foto: Reuters

Boeing 737-800 je iz Kuala Lumpurja poletel proti Bangloreju v Indiji, a se je kmalu obrnil nazaj zaradi težav s podvozjem, ki so se pojavile po vzletu. Na letalu je 159 potnikov in 7 članov posadke.

Iz družbe Malaysia Airlines so javnost o poskusu zasilnega pristanka obvestili, ko je bilo letalo še v zraku. Kmalu zatem so sporočili, da je letalo varno pristalo. Pred zasilnim pristankom je nekaj časa krožilo nad morjem ob obali malezijske prestolnice.

V nekaj dneh odločitev o spremembi iskanja
Medtem se v južnem Indijskem oceanu nadaljuje iskanje pred več kot šestimi tedni izginulega letala družbe Malaysia Airlines, ki je iz do zdaj še neznanih razlogov izginilo med poletom iz Kuala Lumpurja v Peking.

Avstralija, ki je na čelu iskalne akcije, je sporočila, da se bo naslednjih dneh odločila o nadaljnjem poteku iskanja, še prej pa se bo posvetovala z vsemi državami, ki sodelujejo pri eni največjih iskalnih akcij v zgodovini letalstva.

Iskanje trenutno poteka z ameriško robotsko minipodmornico na območju s premerom deset kilometrov, kjer so nazadnje zaznali signale, ki bi lahko pripadali črnima skrinjicama.

Bluefin-21 je opravil že osem potopov in pregledal skoraj polovico začrtanega območja, vendar do zdaj ni naletel na razbitine letala. Avstralske oblasti so sporočile, da bodo iskanje z minipodmornico končali v prihodnjih dneh, nato pa se bodo odločili, kako bodo nadaljevali iskanje.

Avstralski veleposlanik v ZDA Kim Beazley je pojasnil, da bodo verjetno prilagodili iskanje z letali in ladjami, pri tem pa ni izključil možnosti, da bi vključili zasebne družbe.