Letališče je bilo zaradi nesreče dobro uro zaprto. Foto: Reuters
Letališče je bilo zaradi nesreče dobro uro zaprto. Foto: Reuters

Šest ponesrečencev so odpeljali v bolnišnico, letališče pa je bilo nekaj časa zaprto. Letalo Boeing 737 je priletelo iz Nashvilla v Tennesseeju, v letalu pa je bilo 143 potnikov in šest članov posadke.

Kot so sporočili z letališča, je sprednje kolo pri pristanku popustilo pod težo, zato se je letalo prevrnilo na nos in končalo na travi ob stezi. Potniki so letalo zapustili skozi zasilne izhode. "Bilo je kar hudo, pošteno nas je premetalo. Samo čakali smo, da se letalo ustavi in da bomo varni," je dejala ena izmed potnic. Največ potnikov je dobilo poškodbe hrbtenice in vratu.

Slabi časi za Boeing
To je bila še ena v nizu nesreč, v katere je bilo vključeno Boeingovo letalo. Nad to podjetje se je od nedavne predstavitve modela dreamliner 787 nakopičilo kup težav. Letalski strokovnjak Scott Hamilton pa je izključil kakršno koli povezanost med nesrečami: "Gre le za še eno nesrečo. Vsak dan je po svetu opravljenih na deset tisoče poletov in takšne stvari se pač zgodijo."

Spomnimo, v začetku meseca je boeing 777, ki je bil v lasti družbe Asiana Airlines, padel v San Franciscu, umrli so trije ljudje. Dreamlinerje pa so za tri mesece in pol prizemljili.