Prostitucija v Londonu poteka večinoma po manjših hotelih, delo na ulici pa je prepovedano. Foto: Reuters
Prostitucija v Londonu poteka večinoma po manjših hotelih, delo na ulici pa je prepovedano. Foto: Reuters

"Prijateljice noči" so gojile visoke upe, da se jim bo med olimpijskimi igrami zaslužek znatno povečal. A londonska policija se je lotila "čistilne akcije" vzhodnega dela mesta, v katerem je tudi olimpijski park, v racijah pa so se na udaru znašle številne prostitutke, ki svoj posel tam opravljajo v kar 80 hotelih.

"V preteklih dveh letih je policija naredila ta posel skoraj nemogoč. Dekleta mečejo na ulico, dobesedno jih silijo na ulico, nato pa jim govorijo, da tudi na ulici ne smejo biti. Policija jim je jasno dala vedeti, da jih med igrami ne želi," je povedala Georgina Perry, vodja vladnega urada za pomoč prostitutkam.

Igre pregnale tudi stranke?
Londonski župan Boris Johnson je pred kratkim dejal, da bo zaradi olimpijskih iger "izkoreninil prostitucijo v Londonu in vsa zla, ki prihajajo iz prostitucije, kot sta denimo trgovina z belim blagom in narkomanija".

Prostitucija v Veliki Britaniji ni prepovedana, so pa prepovedani bordeli in delo na sami ulici. Večina londonskih prostitutk prihaja iz Brazilije in vzhodne Evrope, delajo pa večinoma v manjših hotelih.

A vsa dekleta vseeno niso prepričana v velikanski finančni priliv zaradi olimpijskih iger. "Vemo, da so olimpijske igre družinski dogodek, turisti bodo v London večinoma prišli z družinami. Lahko bi celo izgubile denar, ker tudi naše redne stranke ne marajo gneče in se bodo za te tri tedne umaknile iz Londona," je povedala ena izmed njih.