Med praznovanjem prihoda novega leta je bilo v srbski prestolnici tudi nekaj pretepov, ki pa niso imeli hujših posledic. Foto: EPA
Med praznovanjem prihoda novega leta je bilo v srbski prestolnici tudi nekaj pretepov, ki pa niso imeli hujših posledic. Foto: EPA
Slovenca zabodli v nogo

Marta Razboršek, dopisnica RTV Slovenija iz Beograda, poroča, da je bil Damjan iz Maribora v novoletni noči zaboden v nogo, zaradi poškodb pa je bil po besedah direktorja klinike za bolezni ožilja, prof. dr. Lazarja Davidovića, celo v smrtni nevarnosti.

"Utrpel je poškodbe večjih žil, ki oskrbujejo nogo. To so smrtno nevarne poškodbe, saj je obilno krvavel," je dejal Davidović. Slovenec, ki je v srbsko prestolnico prišel silvestrovat z družino, je v soboto v medicinskem spremstvu zapustil bolnišnico, do nadaljnjega pa ostaja v zdravniški oskrbi v Mariboru. Kot kaže, posledic ne bo imel.

Najprej skušal izzvati pretep
V bolnišnici se je zaradi vbodnih ran istega napadalca zdravil tudi Krešo Sekulić, snemalec iz Republike srbske. Sekulić se napadalca dobro spomni, saj je skušal sprva izzvati pretep. "Po kratkem prepiru smo ga s prijatelji pozvali, da raje, kot da se tepemo, skupaj praznujemo novo leto. V to ni privolil, samo zabodel me je in se izgubil v množici," je dejal Razborškovi.

Napadalec, ki je v novoletni noči na Trgu republike zabadal mimoidoče, ne da bi drugi to opazili, je 23-letni Marko Kostić iz Čičevca, policija pa ga je našla v najetem stanovanju v beograjskem naselju Medaković. Gre za navijača Partizana oziroma prepovedane skupine Zabranjeni.

Z njim je prijela še njegovega prijatelja, za katerega se ne ve, ali je sodeloval v napadu ali ga je samo prikrival. Kostić je napade priznal in dejal, da je na njegova dejanja vplival alkohol.

Slovenca zabodli v nogo