Svet
(6)
Dmitrij Medvedjev
Medvedjev se je Putinu umaknil s predsedniškega položaja in v zameno prevzel vodenje ruske vlade. Foto: EPA

Dodaj v

Medvedjev od Putina prevzel vodenje Enotne Rusije

Premier član stranke postal ta teden
26. maj 2012 ob 21:13
Moskva - MMC RTV SLO, STA

Ruski premier Dmitrij Medvedjev je bil izvoljen za vodjo vladajoče Enotne Rusije kot edini kandidat na kongresu stranke. "Enotna Rusija je moj glavni zaveznik in partner," je dejal Vladimir Putin.

Medvedjev je bil za vodjo Enotne Rusije izbran ob navzočnosti približno 3.000 delegatov in gostov na kongresu, ki je potekal v dvorani Manež nedaleč od Kremlja. Vodenje stranke je prevzel od predsednika države Putina.

Kandidaturo Medvedjeva je uradno napovedal Putin, ki je stranko označil za svojega glavnega zaveznika. "Enotna Rusija je moj glavni zaveznik in partner," je dejal Putin, s čimer je utišal ugibanja o morebitni razpustitvi stranke zaradi slabšega izida na decembrskih parlamentarnih volitvah.

Putin je Enotno Rusijo vodil od leta 2007, čeprav ni nikoli postal njen član. Za umik iz stranke se odločil aprila, ko je izjavil, da ni primerno, da predsednik države vodi stranko.

Medvedjev je po drugi strani ta teden uradno postal član Enotne Rusije in napovedal reforme stranke. Na kongresu je dejal, da stranka potrebuje revolucionarne spremembe, da bi jo ljudje bolje razumeli, ne pa da imajo občutek, da jim je vsiljena od zgoraj.

Enotna Rusija od leta 2003 obvladuje ruski parlament, leta 2004 pa je podprla Vladimirja Putina za njegov drugi predsedniški mandat in dejansko postala glasovalni stroj v rokah Kremlja.

Na lanskih parlamentarnih volitvah je prejela le 49,3 odstotka glasov, a ji je zaradi volilne zakonodaje kljub temu pripadla več kot polovica sedežev v parlamentu.

G. V.
Prijavi napako
Komentarji
lunajko222
# 26.05.2012 ob 23:58
@comando valut .. kako si pa to prevedel )) piše po cirilici če to daš v latinico še vedno ne bo smiselno.. piše če prevedem besedo za besedo-ki bo še vedno daleč od prevoda: vse eše kak bilo, carstvo ih .. oz. v prevodu bi to bilo nekako tako: vse je tako kot je bilo njihovo carstvo ..
Acko1
# 26.05.2012 ob 22:51
все еще как было, царство их
sure_fantek
# 26.05.2012 ob 22:39
Mislim da je Evropa tista ki ne ve da so Rusi naši zavezniki :)

EU pudlji raje poslušajo Jenkije in postavljajo protiraketni "ščit"...
Bivši uporabnik
# 26.05.2012 ob 22:42
Comando valut, žebelj si zadel na glavico. Res je tako, kot si napisal. Prazna Sibirija, polna bogastev, spodaj pod njo, pa človeška mravljišča brez resursov.
basti7
# 26.05.2012 ob 21:19
Medvedjev in Putin. Najboljši ping-pong par. Vedeti pa je potrebno, da jima bo žogica slej ko prej odletela. Takrat mahinacije tudi z opitim ruskim ljudstvom ne bodo več možne. Ta njuna farsa je samo vprašanje časa. Po moji oceni še ta mandat, potem bo prišlo tudi v Rusiji do preobrata, če ne že do majhne revolucije.
Comando valut
# 26.05.2012 ob 23:06
Tu piše: bce ewe kak Bbino uapctbo nx
Kazalo