Iz Rusije in nekdanje Sovjetske zveze je prišlo že kar nekaj navedb o videnju NLP-jev in 'malih zelenih možicev'. Foto: Reuters
Iz Rusije in nekdanje Sovjetske zveze je prišlo že kar nekaj navedb o videnju NLP-jev in 'malih zelenih možicev'. Foto: Reuters
Tudi s pomočjo YouTuba so Medvedjeve izjave hitro zaokrožile svet. Foto: Youtube

Kot poroča The Telegraph, je Medvedjev ob koncu svojega intervjuja na ruski televiziji Ren TV, ko je najverjetneje mislil, da je mikrofon že izklopljen, dejal, da dobi vsak nov ruski predsednik dve kartoteki podatkov o zunajzemeljskih bitjih, ki imajo za svoje bivališče Zemljo. Nekdanji ruski predsednik je odgovarjal na vprašanje, ali ruski predsedniki res dobijo tajne dokumente o vesoljcih.
"Skupaj s kovčkom z jedrskimi šiframi dobi predsednik tudi posebno mapo, označeno s "strogo zaupno". Ta mapa vsebuje podatke o vesoljcih, ki so obiskali naš planet. Ob tem dobiš še poročilo o posebni tajni službi, ki nadzira vesoljce na območju naše države," je odgovoril Medvedjev.
In če si novinar še ni mogel predstavljati Medvedjeve teorije, mu je premier svetoval, naj si ogleda film Možje v črnem, kjer da bo dobil podrobnejše podatke na to temo. Premier je novinarju še povedal, da ne sme povedati, "koliko izmed njih jih je med nami, ker bi to lahko povzročilo paniko".
"Samo šalil se je"
Čeprav nobena izmed ruskih TV-postaj ni predvajala Medvedjevih izjav, pa se je do njih dokopal Reuters, naglo pa so zakrožile po spletu tudi s pomočjo YouTuba. Premier je zaradi tega hitro postal tarča posmeha. "Žalostno je, ko je nekdanji predsednik in aktualni premier tvoje države preprosto patetična oseba," je tvitnila neka deklica.
Mediji so sicer pohiteli z navedbami, da se je premier le šalil, a spet drugi menijo, da gre za, milo rečeno, neposrečeno šalo, glede na to, da govorimo o enem izmed vodij svetovne vojaške velesile.
Hrani teoretike zarot
Njegove izjave že močno odmevajo med teoretiki zarot, ki se ukvarjajo z vesoljci, glede na to, da naj bi bilo prav na ruskem območju v preteklosti zaznanih nekaj najslovitejših videnj NLP-jev. Med temi bizarnimi zgodbami je tudi domnevni dogodek v Minsku leta 1984, ko naj bi se iz vesoljskega plovila prikazal zelen žarek, ki je hitro nihal sem ter tja in ob tem osvetljeval kabino plovila. Dva pilota, ki sta bila priča dogodkom, sta zbolela za rakom zaradi elektromagnetnega sevanja, dobila pa sta tudi hude možganske poškodbe.
Kot ob tem primeru izpostavlja IB Times: "S takimi zgodbicami, ki prihajajo iz Rusije, pa se Medvedjev morda vseeno ni šalil."
Medvedjev, ki je bil predsednik Rusije med letoma 2008 in 2012 (med obema Putinovima vladavinama), pa se je ob tem opredelil še do nekaterih drugih "fantazijskih" bitij. Tako denimo o Dedku Mrazu: "Verjamem v Dedka Mraza. A ne preveč. Ampak, veste, nisem eden tistih ljudi, ki lahko rečejo otrokom, da Dedek mraz ne obstaja."
Pač pa šaljivec Medvedjev ne misli, da bo konec sveta 21. decembra, kot so napovedali Maji.