Več stavb se je zrušilo, ljudje so ujeti pod ruševinami. Foto: EPA
Več stavb se je zrušilo, ljudje so ujeti pod ruševinami. Foto: EPA
Bolnišnica na prostem
Bolnike iz ene od bolnišnic so po evakuaciji oskrbovali kar na prostem. Foto: EPA
Hud potres v Mehiki

V mehiški prestolnici Ciudad de Mexico je mnogo ljudi ujetih v gorečih stavbah, podrtih je 27 stavb, je potrdil župan Miguel Angel Mancera.

Glavno letališče v prestolnici je medtem zaustavilo obratovanje, je obvestil vodja mehiške krizne službe.

Vlada poziva k evakuaciji
Mehiška vlada je po potresu pozvala prebivalce, naj zapustijo domove in upoštevajo navodila pripadnikov civilne zaščite. Mehiški predsednik Enrique Pena Nieto je za popoldne po krajevnem času sklical izredno zasedanje sveta za izredne razmere, na katerem bodo preučili razmere in se odločili o potrebnih ukrepih.

Po podatkih ameriškega inštituta za geološke raziskave (USGS) je imel potres magnitudo 7,1. Mehiški seizmološki inštitut medtem trdi, da je imel potres magnitudo 6,8, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Žarišče 51 kilometrov po Zemljo
Žarišče potresa je bilo sedem kilometrov zahodno od mesta Chiautla de Tapia v mehiški provinci Puebla blizu prestolnice, na globini 51 kilometrov pod površjem Zemlje.

Tla so se stresla na 32. obletnico katastrofalnega potresa iz leta 1985, ki je zahteval več kot 10.000 smrtnih žrtev in povzročil ogromno gmotno škodo, in le dvanajst dni po smrtonosnem potresu z magnitudo 8,1, ki je s popotresnimi sunki zahteval 90 življenj.

Hud potres v Mehiki