Melania Trump je po desetih dneh po objavi posnetka, ki je sprožil afero, svojega moža javno vzela v bran. Označila ga je za džentelmena. Foto: Reuters
Melania Trump je po desetih dneh po objavi posnetka, ki je sprožil afero, svojega moža javno vzela v bran. Označila ga je za džentelmena. Foto: Reuters
Melania Trump v bran svojemu možu

Trump je "džentelmen", vztraja njegova soproga, ki se je z zamudo odzvala na objavo 11 let starega posnetka pred desetimi dnevi, na katerem Trump pravi, da "z ženskami počneš, kar koli želiš ... če si slaven", hvali pa se tudi, da lahko ženske grabi za spolovila in da ne čaka na dovoljenje, preden jih poljubi.

Po objavi posnetka so se zvrstile številne obtožbe žensk, ki pravijo, da jih je Trump spolno nadlegoval, kar sam zanika. Melania Trump je sicer dejala, da so izjave njenega moža na omenjenem posnetku nesprejemljive, a da ne predstavljajo Trumpa, kot ga ona pozna.

Trump se nikoli ni vedel neprimerno do žensk, je zatrdila. Ravno nasprotno, po njenih besedah se pred njim velikokrat vedejo neprimerno ženske, ki mu tudi ponujajo svoje telefonske številke. "Vem, da spoštuje ženske," je za ameriško televizijo CNN dejala Melania Trump. "Verjamem svojemu možu," je dejala. "Moj mož je prijazen, on je džentelmen in nikoli ne bi storil česa takega." Trumpa je po njenih besedah k takim izjavam pravzaprav napeljal voditelj oddaje, s katerim se je Trump pogovarjal, Billy Bush.

"Ženske lažejo"
Kot poroča BBC, zdaj dodaja, da ženske, ki obtožujejo njenega moža, lažejo. Afera je bila "organizirana in pripravljena, da bi škodila njegovi kandidaturi", za tem pa stojijo tabor demokratske predsedniške kandidatke Hillary Clinton in mediji, je dejala Melania Trump, ki sprašuje, ali so mediji sploh preverili, kdo so ženske, ki obtožujejo njenega moža.

Ob tem pa je upravičevala taktiko svojega moža, ki se pojavlja ob ženskah, ki so spolnih napadov obtožile moža Hillary Clinton, nekdanjega predsednika Billa Clintona, še poroča BBC.

V intervjuju za CNN je Trumpovo izjavo, ki je pricurljala v javnost, označila za najstniško govorjenje. "Včasih pravim, da imam doma dva mlada fanta, mladega sina in moža," je še dejala.

Melania Trump v bran svojemu možu