Na prizorišče ugrabitve so prispeli pripadniki posebnih enot policije. Foto: Reuters
Na prizorišče ugrabitve so prispeli pripadniki posebnih enot policije. Foto: Reuters
Drama s talci prekrižala načrte Merklovi

S pištolo oborožen ugrabitelj naj bi bil zalezovalec ene izmed uslužbenk mestne uprave, ki je bila med talci. 24-letni brezdomec, ki je imel zaradi zalezovanja in groženj drugim uslužbencem prepoved vstopa v prostore mestnih oblasti, je skupno zajel tri ljudi.

Med zajetimi talci je bil tudi županov namestnik, ki je bil osvobojen prvi. Nato so policisti osvobodili še preostala talca in pri tem ranili ugrabitelja, ki sicer med pogajanji ni postavil nobenih zahtev. Nihče izmed talcev ni bil poškodovan. Po navedbah policije je imel ugrabitelj že dalj časa hude psihične težave.

Popoldne bi morala pred mestno hišo na predvolilnem shodu krščanskih demokratov in sestrske krščanskosocialne unije poleg bavarskega premierja Horsta Seehoferja nastopiti tudi kanclerka Merklova, ki jo čez nekaj tednov čakajo parlamentarne volitve, na katerih se poteguje za svoj tretji mandat.

Za zdaj ne kaže, da bi bila ugrabitev kakor koli povezana z obiskom Merklove, ki pa je zaradi incidenta vseeno ni bilo v Ingolstadt.

Drama s talci prekrižala načrte Merklovi