Milanović je napovedal, da njegova vlada ne bo obupala nad velikimi naložbami. Foto: EPA
Milanović je napovedal, da njegova vlada ne bo obupala nad velikimi naložbami. Foto: EPA

"Še enkrat, že desetič, pozivam državljane k zdravemu razumu, naj ljudje dojamejo, v kakšnem stanju so državne finance, in naj vidijo, kaj se dogaja v Sloveniji, ki nam je bila pogosto za zgled, sicer pa se bojim, da to ni več," je dejal Milanović v pogovoru z novinarji v Orašlju v BiH-u, ko se je dotaknil gospodarskega in finančnega stanja na Hrvaškem.

Premier napredek na Hrvaškem pričakuje po tem, ko bo "oživel zasebni sektor", ko bodo ljudje začutili olajšanje, ko se bo znižal njihov osebni dolg, "ko bo izginilo ozračje strahu, ki vlada v celotni Evropi".

Po Milanovićevem mnenju niti sindikati niso več tako bojeviti pri svojih zahtevah, kot so bili v preteklih letih, ker so "verjetno ugotovili, kako potekajo zadeve".

"Nad velikimi ambicioznimi načrti na Hrvaškem niso obupali, kar bo, pa bo, sicer pa se ne bomo zlahka vdali," je Milanović odgovoril na vprašanje o perspektivah krepitve gospodarstva na Hrvaškem.

Čeprav je levosredinska vlada ob prihodu na oblast napovedala velike energetske in infrastrukturne projekte, nobeden izmed teh projektov še ni zaživel na terenu.