Predsednik ZDA Donald Trump in prva dama Melania Trump. Foto: Reuters
Predsednik ZDA Donald Trump in prva dama Melania Trump. Foto: Reuters
Trump naredil prve korake k odpravi reforme zdravstva
ZDA imajo novega predsednika
Trumpovo inavguracijo spremljajo protesti
Trump ob prisegi napovedal novo obdobje za ZDA
Inavguracija 45. ameriškega predsednika
ZDA bodo dobile novega predsednika
Trump bo prisegel kot 45. Predsednik ZDA
Zgodovina priseg ameriških predsednikov
Trump pred prisego prispel v Washington
Zadnje priprave pred Trumpovo inavguracijo
Rusija v pričakovanju novega ameriškega predsednika
Zadnja novinarska konferenca Obame

Ko pa pride v črno hišo, je pa zgodbe konec," je bil le eden izmed številnih odzivov MMC-jevih bralcev na petkovo inavguracijo Donalda Trumpa.

V Washingtonu je v petek prisegel Donald Trump in postal 45. ameriški predsednik. V inavguracijskem govoru je napovedal novo obdobje v ameriški politiki, pri čemer bodo ZDA po njegovih besedah sledile načelu "Najprej Amerika". Na slovesnosti so bili stotisoči Trumpovih podpornikov, v Washingtonu pa je bilo tudi precej protestnikov.

#MMCdebata
MMC-debata je rubrika, v kateri na MMC-ju vsak teden izpostavljamo najodmevnejše komentarje uporabnikov našega portala.

Trump, ki je 8. novembra lani zmagal na volitvah v ZDA, je prisegel opoldne po lokalnem času na slovesnosti na Kapitolu. Pred njim je prisegel njegov podpredsednik Mike Pence. Z roko na Bibliji, ki jo je držala njegova soproga Melania, je Trump izrekel besedilo prisege: "Slovesno prisegam, da bom zvesto opravljal naloge predsednika ZDA in bom po svojih najboljših močeh ohranjal, varoval in branil ustavo Združenih držav. Tako naj mi pomaga Bog."

celo življenje sem čakal da pride človek iz resničnostnega šova in dokaže da je bolj realen kot vsa politka, ki je dejansko največji in najbolj lažnjivi resničnostni šov
tako volilci dragi se spozna resnico ...
zdaj pa takoj v trgovino po nakupih !!!
akcije in popusti , ne smete jih zamuditi

— borut-blas 2017-01-20 13:03:26

Uffffff, kakšen govor. MSM se bo utrgalo.
Sredi Washingtona kritiziraš washingtonski establišment. Legendaren govor!!
#MAGA
#MakeAmericaGreatAgain

— Lord Vader9 2017-01-20 18:21:58

melania je sedaj del ameriške sedanjosti in hkrati zgodovine. za vedno.

— juventina10 2017-01-20 21:01:28

Kratek povzetek Inavguracije: Bog, bog, bog. Bog je na naši strani. Bog nas bo branil. Z božjo pomočjo bomo spet razturali. Bog vas blagoslovi. Bog blagoslovi tega. Bog blagoslovi onega. Bog blagoslovi Ameriko.

... In potem se, ironično, ti ljudje bojijo fundamentalistov.

— KovacevaKobila 2017-01-20 18:37:17

Že takoj zavihal rokave
Trump je Američanom obljubil, da ga bo vodila vizija "Najprej Amerika". Kot je dejal, so ZDA veliko let subvencionirale druge vojske, v tujini so porabile milijarde, branile so meje drugih, na njihov račun so bogatele druge države, v Ameriki pa so se zapirale tovarne, milijoni ljudi so ostajali brez dela, ameriška infrastruktura se je sesuvala. "Vse to je zdaj preteklost," je zatrdil in napovedal, da bodo ZDA poslej najprej upoštevale svoje interese. "Naše načelo naj bo - kupuj ameriško in najemaj ameriško," je dejal. "Vrnili bomo delovna mesta. Vrnili bomo meje. Vrnili bomo bogastvo. In vrnili bomo sanje," je Američanom obljubil novi predsednik. Napovedal je, da bodo ZDA združile svet proti islamskemu radikalizmu. "Utrdili bomo stara zavezništva in oblikovali nova, združili bomo civilizirani svet proti islamskemu radikalizmu, ki ga bomo popolnoma izbrisali z obličja Zemlje," je dejal. Le nekaj ur po slovesni prisegi je ameriški predsednik imenoval dva nova člana svojega kabineta in vladnim agencijam naložil, naj zmanjšajo birokratska bremena Obamacara.

Dober je! Za zdravstveno reformo rabi en dan pri nas pa 3 leta...

— Gepard007 2017-01-21 09:45:32

Zanimivo je naslednje-Trumpov govor včeraj je v določenih delih zvenel, kot da bi poslušal najbolj populističnega levičarja.
Večja vloga države v gospodarstvu, možne carine na uvoz, solidarnost, krepitev srednjega razreda, skepsa proti Natu, zavrnitev prostotrgovinskih sporazumov, kaznovanje multinacionalk, ki bi svojo proizvodnjo selila v tujino itd.
Ko to reče Trump-vsi yeahhhhh!!!!!
Ko to reče rec. Luka Mesec-vsi buuuuuuu!!!
Presmešno.

— TOMI 2017-01-21 09:40:39

Vsak nov Ameriski presednik veliko obljublja.
Ko pa pride v crno hiso je pa zgodbe konec.
Delajo naprej po nacrtih bankirjev.

— mozak 2017-01-20 08:28:50

Tako je treba; takoj na delo in nekaj narediti. To pa pač ni vsem všeč. Denimo tem kvazi protestnikom, ki pa so bolj posmeh pojmu protestnik kot kaj drugega.

— Roger Legend 2017-01-21 09:39:53

V Washingtonu tudi protestirali
Med Trumpovo slovesno prisego na Kapitolu pa je v središču Washingtona prišlo do incidenta med več sto protestniki, ki Trumpu nasprotujejo, in policijo. Protestniki, oblečeni v črno, so metali kamenje in razbili več oken, policija pa jih je razgnala s solzivcem. Protestniki so vzklikali: "Ne deportacijam, ne Ku Klux Klanu, ne fašističnim ZDA!" je poročala francoska tiskovna agencija AFP. Policija je sporočila, da so aretirali 95 ljudi, policisti pa so se še vedno občasno spopadali z razgreteži severno od poti inavguracijske parade, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Če bi zmagala Hillary tega ne bi bilo. Garantirano! Iz tega lahko vidimo kako velika zmaga za Ameriko je, da je predsednik Trump.

— daresi 2017-01-20 22:00:36

Najprej razbijajo lokale s hitro prehrano, po protestih pa gredo vsi tja jest.

— Nekdo88 2017-01-20 23:07:25

Ne razumem tega folka. Trump jim je obljubil Ameriko pred vsemi, službe, tovarne, blagostanje in mir, pa protestirajo. Ko pa je Obama v 8 letih spiskal 10.000 milijard dolarjev in zbombardiral 7 držav z Nobelovo nagrado za mir pa je bilo vse tiho.

— mare care 2017-01-20 23:17:19

Če se Melanija loči je pol Amerike naše!

— windmaster 2017-01-21 09:24:31

Trump naredil prve korake k odpravi reforme zdravstva
ZDA imajo novega predsednika
Trumpovo inavguracijo spremljajo protesti
Trump ob prisegi napovedal novo obdobje za ZDA
Inavguracija 45. ameriškega predsednika
ZDA bodo dobile novega predsednika
Trump bo prisegel kot 45. Predsednik ZDA
Zgodovina priseg ameriških predsednikov
Trump pred prisego prispel v Washington
Zadnje priprave pred Trumpovo inavguracijo
Rusija v pričakovanju novega ameriškega predsednika
Zadnja novinarska konferenca Obame