Novozgrajena cerkev Kristusovega vstajenja si je kritike nakopala že zaradi svoje razkošnosti, zdaj pa še zaradi svojega vmešavanja v politiko.

Eden izmed cerkvenih voditeljev je za AFP povedal, da Marx, Engels in Tito "poosebljajo komunistično zlo na Balkanu" in da bi morali umetniku, ki je fresko ustvaril, pač "dopustiti svobodo, da vidi stvari, kot sam hoče". Je pa priznal, da umetnik "ne more soditi v Kristusovem imenu, kdo spada v pekel in kdo v nebesa". Mimogrede, avtor freske ostaja neimenovan.

Obiskovalci cerkve imajo za zdaj deljeno mnenje, ali naj freska ostane ali ne. "Cerkev se ne bi smela vmešavati v posvetno in odločati, kdo si zasluži prostor v peklu ali nebesih," meni odvetnik Rade Stanković, medtem ko spet drugi obiskovalci pravijo, da je upodobitev na mestu, saj da je komunizem povzročil veliko zla.
"Številni ljudje so bili ubiti v imenu ideologije, ki so jo širili Marx, Engels in njuni sledilci," je za AFP povedal nek obiskovalec. Dela filozofov Marxa in Engelsa so bila obvezno čtivo, ko je bila Črna gora še del Jugoslavije.

Cerkveni starešina zanika navedbe
Po drugi strani pa med skupino, ki je upodobljena v raju, številni ob črnogorskem metropolitu Amfilohijeju in pokojnem patriarhu Pavletu prepoznavajo črnogorskega premierja Mila Đukanovića. Precej slabše jo je odnesel predsednik črnogorskega parlamenta Ranko Krivokapić, ki je (tako vsaj razbirajo tisti, ki so fresko videli) prav tako v družbi "sovražnikov Cerkve" v peklu.

Podgoriški paroh Velibor Džombić na vprašanje medijev ni želel ne potrditi ne ovreči, da je na freski tudi Đukanović, je pa spomnil, da je črnogorska vlada "velik dobrotnik" eparhije v Podgorici in da je pomagala pri gradnji cerkve. Cerkveni starešina Dragan Mitrović pa je zanikal, da bi bil na freskah kdor koli izmed črnogorskih politikov.
Cerkev Kristusovega vstajenja sicer ni edini sakralni objekt v Črni gori, ki ima na svojih stenah upodobljene osebnosti iz 20. stoletja. Samostan v Ostrogu tako prikazuje Hitlerja, Lenina in Tita v družbi Jude Iškarijota, Jezusovega izdajalca.