Reševalci so dojenčka v odtoku odpeljali v bolnišnico. Foto: Youtube
Reševalci so dojenčka v odtoku odpeljali v bolnišnico. Foto: Youtube

Prebivalci nekega naselja v mestu Džinhua v vzhodni provinci Džedžjang so slišali jok dojenčka iz stranišča na počep v stanovanju v četrtem nadstropju. Sami so skušali otroka potegniti iz odtoka, a so bili neuspešni, zato so poklicali gasilce, ki so odrezali del cevi in skupaj z njo novorojenega dečka odpeljali v bolnišnico. "Na srečo je otrok preživel," je povedal eden izmed policistov.

V bolnišnici so dele cevi rezali stran skoraj celo uro, a jim je dojenčka, ki naj bi bil star le nekaj dni, le uspelo rešiti. 2,3 kilograma težak deček je dobil nekaj ureznin po obrazu in okončinah, nekaj časa pa je imel tudi zelo šibak srčni utrip. Zdravniki so ga položili v inkubator, njegovo stanje pa je stabilno.

Da pogrešajo dojenčka, ni prijavil še nihče, policija pa še vedno išče njegove starše. Osebi, ki je zagrešila grozljivo dejanje, grozi obtožnica zaradi poskusa umora.

Politika enega otroka včasih vodi v grozljive odločitve
Na Kitajskem zaradi prenaseljenosti že več kot tri desetletja velja politika enega otroka. Ker kitajske družine velikokrat raje sprejmejo dečke kot deklice, je mogoče pogosto slišati primere, ko so se skušale družine znebiti deklic, a tudi fantke občasno zavržejo zaradi neurejene partnerske situacije ali družbenih in finančnih pritiskov. Politika enega otroka v določenih primerih pomeni tudi visoke kazni za pare, ki imajo več kot enega dojenčka.