Mesto Gvangdžo na jugu Kitajske je s 14 milijoni prebivalcev največje mesto in prestolnica pokrajine Guangdong. Foto: Reuters
Mesto Gvangdžo na jugu Kitajske je s 14 milijoni prebivalcev največje mesto in prestolnica pokrajine Guangdong. Foto: Reuters

Žerjav na gradbišču enega največjih kitajskih gradbenih podjetij naj bi se najprej nagnil in nato zrušil na gradbišče v mestni četrti Haidžu. Dva človeka, ki so ju prepeljali v mestno bolnišnico, naj bi bila v stabilnem zdravstvenem stanju, poroča Washington Post. Oblasti mestne četrti Haidžu so naročile preiskavo dogodka.

Čeprav so se razmere v preteklih letih izboljšale, je varnost pri delu zaradi korupcije in rednega kršenja varnostnih regulacij na Kitajskem velika težava, še poroča Washington Post.

Leta 2016 na kitajskih deloviščih umrlo 41.000 ljudi
Po poročanju kitajskega portala GB Times, ki se sklicuje na kitajsko tiskovno agencijo Šinhua, je bilo po podatkih Državne uprave za varnost pri delu (SAWS) v letu 2016 na Kitajskem 60.000 varnostnih nesreč na deloviščih, pri čemer je umrlo 41.000 ljudi. Večina nesreč pri delu pa se sicer zgodi v manjših premogovnikih, v katerih na Kitajskem izkopljejo 60 odstotkov skupnega izkopa premoga. Tako število nesreč kot število smrti je bilo sicer nižje kot leta 2015.