Na Madagaskarju je pred volitvami čutiti napetosti, kar izkoriščajo politični voditelji. Foto: EPA
Na Madagaskarju je pred volitvami čutiti napetosti, kar izkoriščajo politični voditelji. Foto: EPA

Francoza in Italijana so ubili na turističnem otoku Nosy Be, kjer so od petka pogrešali dečka, čigar truplo so nato našli v sredo. Dečkovo truplo je bilo brez genitalij in jezika.

Jezni domačini so najprej napadli policijsko postajo, potem ko so mislili, da se tam skriva morilec, nato pa so se podali na lov za obema tujcema, ki so ju okrivili trgovine z organi.

Po umoru obeh Evropejcev je množica linčala še domačina, ki so ga potegnili iz njegovega avtomobila in ga vrgli v ogenj, saj naj bi sodeloval pri umoru dečka.

Po poročanju krajevnih medijev so protestniki našli človeške organe v zamrzovalniku hiše, kjer sta bivala Evropejca.

Na Madagaskarju javno linčanje ni redek pojav in množica včasih linča tatove ali voznike, ki so bili vpleteni v nesrečo s smrtnim izidom.

Volitve pred vrati
Otok Nosy Be je med bolj priljubljenimi otoki na Madagaskarju, ki ga uporabljajo za oglaševanje, s katerim hočejo znova privabiti turiste po nekaj letih političnih nemirov.

Nemiri bi lahko imeli tudi politično ozadje pred volitvami, ki so napovedane za 25. oktober. V preteklosti so strah domačinov pred trgovino z organi že izkoriščali za netenje političnih nemirov ali kot maščevanje v sporih.

Francosko zunanje ministrstvo je zaradi umora vsem Francozom, ki so na otoku Nosy Be, svetovali, naj se gibljejo na prostem. Zaprli so tudi tamkajšnjo francosko šolo.